UTA Arad

Balint nu crede că U. Cluj e un adversar abordabil în semifinala Cupei: „Ascendentul nostru moral nu o să conteze, performanța înseamnă câștigarea unui trofeu”







UTA a dat valențe noi finalului de sezon după victoria din play-outul Superligii (2-0 cu U. Cluj) și cea din sferturile de finală ale Cupei României (1-0 cu FCU Craiova 1948). Arădenii sunt doar la mâna pentru a-și îndeplini primul obiectiv stagional, salvarea de la retrogradare, dar au și marea oportunitate să aducă un trofeu în vitrina clubului după titlul din 1970.


Între timp,, „roș-albii” au aflat că se vor bate cu Universitatea Cluj pentru a patra oară în acest sezon pentru biletele în marea finală. Formația de pe Someș este printre puținele cu arădenii au un palmares pozitiv în acest sezon, două victorii (pe teren propriu) și un egal, afară, iar confruntarea de pe 25-27 aprilie se va juca pe „Cluj Arena” sau „Gaz Metan”, din Mediaș.„Ascendentul nostru moral nu o să conteze absolut deloc în condițiile în care se va juca practic pentru biletele pentru o finală. Toată lumea își dorește să joace cu trofeul pe masă, iar meciurile din Cupă sunt de o cu totul altă particularitate față de cele din campionat. Este o competiție eliminatorie, o să fie emoții mari, o să fie intensitate, motivație foarte mare pentru ambele combatante, dar până atunci mai avem. Important este să reușim să să ne capacităm foarte bine pentru meciul de sâmbătă, de la Voluntari”, a spus Laszlo Balint.


Întrebat cu cine a ținut aseară, dintre Hermannstadt și U. Cluj, antrenorul arădenilor a adăugat: „Nu am avut o preferință. Într-adevăr m am uitat la meci, dar cumva eram un pic detașat, pentru că în acest moment sunt foarte concentrat pe ceea ce avem de făcut la meciul de la Voluntari. Până la semifinală mai avem niște meciuri extrem de importante în ceea ce privește situația noastră din clasamentul Superligii și tocmai de aceea chiar dacă nu este foarte multă vreme până la semifinală, eu acum o văd destul de departe. Acum, prioritar este să reușim să facem puncte și să scoatem echipa din acea zonă cu probleme a clasamentului”.

Laszlo Balint este și el la prima semifinală de Cupa României din carieră, dar – deocamdată – nu consideră „borna” una de luat în seamă. „Pentru mine performanțele cu adevărat notabile sunt în momentul în care reușești să câștigi un trofeu. Pentru asta muncesc, dar da, este este un pas important și mă bucur tare mult că clubul nostru reușește să acceadă în primele patru echipe din Cupa României după multă, multă vreme. Satisfacția mea cea mare este și că am văzut suporteri fericiți marți seara pe o vreme efectiv câinoasă și le mulțumim din nou pentru stoicismul de care au dat dovadă pentru a ne încuraja pe toată durata partidei. O să facem tot ce ține de noi ca să ne atingem obiectivele. Eu am spus-o mai ales în cadrul grupului că vreau să ne batem pentru lucruri importante și, din păcate, suntem prinși în această luptă pentru menținere. Probabil, dacă ar fi fost adusă în discuție la începutul sezonului acest obiectiv ar fi supărat mare parte din suporterii noștri, dar trebuie să acceptăm realitatea și să facem în așa fel încât să terminăm sezonul cu fruntea sus în ambele competiții”, a mai punctat principalul „Bătrânei Doamne”.



2 comentarii

  1. Va fi o semifinala complicata, daca tinem cont ca U joaca bine acasa.

    Nu e neaparat imposibil, dar avantajul este sensibil de partea lor.

    Pana atunci, ar fi important sa adunam puncte in campionat, in prima faza sa ne indepartam de retrogradarea directa, iar apoi, poate-poate sa scapam si de baraj. Doar de noi depinde.

    0
    0
    1. mai greu cu salvarea decat cu calificarea in finala..pana la urma e un singur meci in care -i putem bate fiindca nu suntem cu nimik mai slabi decat u cluj..pentru finalul asta de sezon e necesar sa-si ridice nivelul si cei care au ramas datori fiindca va fi nevoie de toata lume,apar deja accidentari tot mai multe, stare de oboseala,vor fi si suspendari..partea buna e ca intr-adevar depindem doar de noi ,,

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button