Baschet

Cu mari emoții, „galben-albastrele” împing semifinala în meciul trei: FCC UAV Arad – CSM CSU Constanța 64-60







Semifinala Ligii Naționale la baschet feminin, dintre FCC UAV Arad și CSM CSU Constanța și-a desfășurat actul cu numărul doi într-o Polivalentă arădeană în care au mai rămas destule locuri libere. Probabil, mulți dintre fanii „galben-albastrelor” nu au mai crezut în favorite după eșecul din meciul cu numărul unu, câștigat duminica trecută, cu 80-63 de trupa de pe Litoral, în condițiile în care acestea ar mai avut la dispoziție încă un duel pe teren propriu dacă ar fi pierdut în această seară. Chiar dacă nu a făcut un meci grozav și a tremurat până în ultima secundă, vicecampioana en-titre s-a impus cu 64-60 (20-16, 14-13, 13-16, 17-15) și împinge semifinala în meciul trei.


Akathiotou, Hadzovic, Pyka, Greene, Baptiste a fost primul „5” al lui Bogdan Bulj, în timp ce Tatiana Gallova a răspuns cu: Dzombeta, Podar, Fota, Hayes și Tobin, adică tot ce au avut mai în formă la ora actuală. Aradul a început mai bine chiar cu căpitanul Hadzovic în prim plan și a deținut controlul pe parcursul întregului sfert, dar constănțencele au ținut aproape. Diferența maximă a fost de 6 puncte, 13-7 sau 15-9, dar sirena a sunat la 20-16 pentru gazde.


În debutul sfertului doi s-a greșit excesiv de ambele părți și după 4 minute consemnasem doar punctele lui Baptiste. Combatantele s-au mai dezghețat apoi, „motoarele” vicecampioanei fiind aceleași, Hadzovic și Baptiste. Dincolo, fosta jucătoare a FCC UAV-ului, Tereza Vitulova a fost surpriza plăcută, inclusiv cu o „triplă”, ce nu-i prea intră în fișa postului. Una peste alta, reușitele nu au fost multe de nicio parte, astfel că scorul pauzei era mic și în echilibru: 34-29.

MVP-ul partidei inaugurale, Alina Podar a început să producă și la Arad, Hayes, de asemenea, iar Vitulova a mai aruncat o dată perfect de trei puncte pentru avantajul vizitatoarelor: 43-42, în minutul 24.  Încurajate frenetic din tribune, arădencele s-au trezit repede, iar Hadzovic atingea deja cota celor 20 de puncte pentru avantajul formației sale: 46-43. Americanca Tobin a scris concluzia sfertului trei: 47-45!

În startul ultimei reprize mici s-a jucat mai ales sub cele două panouri, cu puncte importante marcate de Vîrjoghe, Greene, respectiv Hayes și Tobin pentru un echilibru total 51-51. Poloneza Pyka a îndrăznit și de la distanță și a ridicat sala în picioare cu o „triplă”. A fost execuția ce a mai tăiat din elanul constănțencelor, care au luat coș la aproape fiecare atac al Aradului, dar și-au revenit mai apoi destul de repede și cu 34 de secunde înainte de final diferența era minimă: 62-60. Fetele lui Bulj au avut atacul, Tobin a interceptat, iar Hayes a ratat în două rânduri de sub panoul coșul ce ar fi dus – probabil – meciul în prelungiri. Akathiotou a pus succesul în siguranță cu două „libere”, iar Constanța s-a recunoscut învinsă: 64-60 și duminică seara se joacă din nou pe Litoral cu calificarea în finală pe masă.



Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Hadzovic 23 (1×3), Akathiotou 11 (1×3), Bogicevic 9 (1×3), Baptiste 7, Pyka 6 (1×3), Greene 6 Vîrjoghe 2,  Georgieva.

CSM CSU Constanța: Vitulova 16 (2×3), Tobin 12, Podar 9, Cucu 8, Dzombeta 6, Hayes 5, Podar, B. Fota 2, T. Manea

FOTO: Lucian Ciobanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button