Șoimii Lipova

Reșița – Lipova, ciocnire la vârful lui C8! Polgar: „Mergem după puncte, vrem să atacăm barajul din postura cea mai avantajoasă”





Până la urmă, calculele hârtiei s-au respectat în seria a 8-a a Ligii a III-a, iar CSM Reșița și Soimii Lipova conduc în clasament și după prima etapă a play-offului, când ambele au câștigat cu același scor (1-0) pe teren propriu. Acum cele două formații se ciocnesc în Valea Domanului, acolo unde „roș-negrii” ajunge la cel de-al treilea meci consecutiv pe teren propriu, după „dubla” câștigătoare cu Crișul.

Formația lui Călin Cheregi are trei puncte în fața celei a lui Adrian Abrudean, Norbert Polgar și Cătălin Bujor. Aceasta vine după un meci extrem solicitant cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, câștigat după reușita lui Modan, pe un teren extrem de greu ce a presupus un consum fizic foarte mare. „Băieții răspund bine la antrenamentele fizice, asta denotă faptul că nu am avut probleme musculare în acest campionat, chiar dacă terenurile la ora asta sunt foarte grele. Iar noi ne antrenăm pe Motorul pe iarbă sau pe sintetic, suprafață care, se știe, nu e prea bună pentru încheieturile jucătorilor. Dar, stăm bine, am dus meciurile la bun sfârșit, practic așa ne-am conceput planul, să fim aproape de maxim la început de play-off. Și cred că am arătat foarte bine cu Ghiroda, ținând cont de faptul că terenul a fost foarte greu”, susține Norbert Polgar.

„Secundul” lui „Știli” susține că Lipova merge la victorie și în Valea Domanului, sâmbătă, de la ora 17Din punctul meu de vedere, Reșita este o echipă bună de Liga a 3-a, dar noi nu trebuie să lăsăm garda jos, mergem acolo după puncte, trebuie să avem mai mult curaj față de ultima deplasare, cea de la Carani, cu Buziaș. S-au schimbat puțin loturile, eu am încredere că vom pune mai multe probleme decât data trecută. Acasă am făcut 0-0 și am avut ocaziile mai mari. Nu am marcat și am luat un catonaș roșu la Bădăuță, iar apoi ne-am mulțumit să stăm bine în teren, să avem organizare bună de joc. Indiferent de teren și adversar, mergem la victorie la fiecare meci, țintim locul 1 in play-off și vrem să jucăm barajul din postura cea mai avantajoasă. Am încredere în jucătorii din echipă că se pot autodepăși, au valoare, de aia au fost aduși. Pentru noi, jucătorii pe care îi antrenăm sunt cei mai buni din această serie”, a adăugat Polgar, care se consideră acasă la Lipova: „Personal, vreau să-i mulțumesc președintelui Radu Pop care acum 1 an și jumătate când am renunțat la fotbal mi-a întins o mână de ajutor și mi-a deschis calea spre cariera de antrenor secund. Nu eram pregătit sufletește să mă las de fotbal, aș fi vrut să mai joc, dar asta a fost situația. Am făcut o școală de preparator fizic la Timișoara, am licența C de antrenor și următorul pas e licența B.  Sunt la început, am alături acum un antrenor de la care am de învățat foarte multe. Adrian Abrudean mi-a fost și coleg de echipă, și antrenor, el a acumulat o mare experiență la nivelul Ligii a treia. Dacă am promova, eu cred că am face față la Liga 2-a, nu am fi mai prejos de Dumbrăvița de exemplu, din toate punctele de vedere”.

În afara lui Cristiu (accidentat), la Reșița nu va juca nici David Pop I, eliminat cu Ghiroda.

Formații probabile:

Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Rimovecz, Ardei, Dudea – I. Popescu, Mensah – Negru, Drăghiceanu, Chera – Gakou

Lipova: Buta – Giosu, S. Sabău, A. Popa – Clej, Susan, Jichici, Pamfile – Popovici, Modan, Bulza.

Arbitri: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt) – Florin Păunescu, Alexandru Mihăila (ambii din Râmnicu Vâlcea)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Gheorghe Ilici (Timişoara)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button