UTA Arad

Balint vrea să o scape pe UTA inclusiv de barajul de menținere în Superligă: „Toate punctele sunt importante, meciuri directe cu Chindia și Hermannstadt”







Pe finalul sezonului regular, când UTA ținea strâns de locul 15 direct retrogradabil, Laszlo Balint vorbea și despre posibilitatea ca echipa sa să accepte ideea că va trebui să dispute un baraj de menținere în Superligă cu o divizionară secundă. Între timp, lucrurile s-au mai așezat pentru arădeni, care au strâns 4 puncte din 9 posibile în play-out, iar Argeșul sau Mioveniul au pierdut tot și par condamnate. În plus, sunt două-trei echipe rămase în bătaia puștii, precum U. Cluj, Chindia sau Hermannstadt, cu ultimele două mai existând și meciuri directe, iar arădenii vor face tot posibilul să evite până și emoțiile barajului.


Totul pleacă de la un rezultat bun cu FC Botoșani, în meciul de vineri seară, de la Arad, după care Laszlo Balint recunoaște că se gândește și la depășirea a încă cel puțin două echipe. „Din prima zi de la revenirea mea la UTA am spus că obiectivul nu poate fi decât menținerea în Superligă, iar la un moment dat barajul era o opțiune foarte probabilă,. Eu o spun și acum, cel puțin la nivelul echipelor de primă ligă, barajul este o opțiune importantă, de luat în seamă pentru rămânerea în liga întâi, dar este clar că ne dorim să facem punctele necesare ca să scăpăm inclusiv de emoțiile unui eventual baraj. Ar fi un duel în dublă manșă împotriva unei echipe de liga a doua și știm că nu este deloc ușor să înfrunți și aceste echipe, indiferent că vorbim despre campionat sau cupă.  Tocmai de aceea suntem foarte, foarte concentrați pe meciuri așa cum vin ele, pentru că toate punctele sunt importante. Am văzut multă lume nemulțumită de faptul că am obținut doar un singur punct la Voluntari, după ce veneam după două meciuri foarte dificile, cu consum mare de energie, dar o să vedeți că fiecare punct va conta enorm  în economia acestui play-out până la final”, susține Laszlo Balint.


După cum au început play-outul, CS Mioveni și Argeș par condamnate, dar Laszlo Balint avertizează: „Într-adevăr, s-a creat o diferență ce poate fi importantă, cel puțin între cele două locuri care merg direct în liga a doua și restul echipelor, dar în general diferența de puncte dintre noi nu este foarte mare. Poate față de Botoșani să fim la o distanță destul de mare, dar apoi vine meciuri directe cu Chindia și Hermannstadt, după care o să mergem către finalul sezonului la Mioveni și FC Argeș. Nu se știe ce se va întâmpla până atunci și de aceea spun că fiecare meci este foarte important, punctele puse în joc sunt cruciale, zic eu. Probabil că inclusiv Mioveniul se mai agață încă de șansa unui eventual baraj, pentru care, sunt convins, se vor bate până la final”.

Întrebat dacă urmărește cu atenție și bătălia din play-offul ligii secunde, respectiv echipele ce ar putea ajunge la baraj și ar putea-o întâlni pe UTA, antrenorul uștilor a explicat a adăugat: „Eu am așa un moto sau poate chiar un crez de-al meu. În momentul în care trăiești în trecut o faci cu o oarecare depresie, iar dacă trăiești în viitor trăiești cu frică și cu anxietate. Mă concentrez pe ce am de făcut acum și nu mă uit, nu mă gândesc la o chestie care poate nu are nicio șansă să se întâmple. Adică luăm lucrurile așa cum sunt, foarte focusați, foarte concentrați pe munca pe care o avem de făcut eu, stafful, jucătorii, toată lumea din club, în așa fel încât să ne îndeplinim obiectivul fără emoțiile unui eventual baraj”.

Etapa din weekend în play-out și clasamentul:



Vineri

Ora 18: FC U Craiova – FC Voluntari

Ora 21: UTA – FC Botoșani

Sâmbătă

Ora 12: CS Mioveni – Hermannstadt

Duminică

Ora 18,15: Petrolul – U Cluj

Luni

Ora 17: FC Argeș – Chindia

2 comentarii

  1. La UTA, nici vorba de luat piciorul după pedala. Mai sunt jocuri și schita unui deznodământ fericit e abia formata. Mai ales Argeșul, la investiții și așteptări, cu unele realizări, nici nu vrea sa audă. UTA, pare în postura , punct, puncte indiferent de joc. Asta poate și trebuie sa fie salvarea. BALINT cu jucători cunoscuți dar cu alt chef de joc poate bate la poarta consacrarii. Motivați sunt toți, dar concret e nevoie de forma sclipitoare a 4, 5 băieți. Cam peste doua etape, apare o cristalizare a fotografiei de finish. Mult mai greu , poate și mai decisiv jocul Argeșului cu buclucașa Chindia

    0
    0
  2. Cea mai tare ar fi sa scapam de baraj si sa castigam si Cupa Romaniei.Ar fi o rescriere a istoriei UT-ei !Dupa zeci de abi , la aniversarea de 78 !Haide UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button