UTA Arad

Stoican știe ce-l așteaptă la Arad: „UTA – puternică prin publicul care o susține, cu jucători buni care pun piciorul la minge în special acasă”







După Petrolul, care bătut tot de o lună încoace, următorul adversar al UTA-ei este cel care a făcut cele mai multe puncte în play-out. FC Botoșani a pus la păstrare 7 puncte din 9, după sucesele de acasă cu același scpor (1-0), cu Chindia și FC Argeș și remiza de la Sibiu și are mai degrabă aspirații europene prin intermediul barajului pentru preliminariile Conference League.


Stoican anunță absențe importante, dar: „Nu căutăm scuze, am jucători în care cred foarte tare”


Chiar Flavius Stoican susține că echipa sa este mai liniștită, dar – totodată – concentrată, conectată la miza play-outului. „Venim după trei rezultate pozitive, suntem pe un drum bun în ceea ce privește situația din clasament și vrem să continuăm pe același drum. După cum am spus și după meciul cu FC Argeș, suntem liniștiți, dar suntem conectați, concentrați. Nu suntem relaxați, pentru că mai sunt 18 puncte puse în joc și vrem să tratăm fiecare meci în continuare ca pe o finală. Primul care urmează este cel mai important.  Avem probleme de lot, sunt trei jucători importanți care nu fac parte din lotul pentru UTA, Zabou, Tallo și Mutombo. Sunt fotbaliști importanți, dar nu căutăm scuze, nu sunt genul de antrenor care să spun: <<Doamne, fără cei trei jucători nu putem să avem o evoluție foarte bună>> Nu, am jucători în care cred foarte tare, sunt jucători care atunci când intră pe teren vor să demonstreze, i-am văzut la antrenament, îi simt. Și atunci, este important să mergem cu încredere și să nu fim dezamăgiți că lipsesc anumiți jucători din lotul nostru. Golofca face antrenamente cu noi, a avut o perioadă cu anumite probleme, și-a revenit, dar încă nu este la 100%. Este pe drumul cel bun, este posibil chiar să fie în lotul pentru deplasarea de la Arad, în funcție de starea lui fizică”, a menționat antrenorul echpei moldave.

„UTA nu va avea meci ușor cu noi, cred că o să facem o partidă mare”

Fostul fundaș dreapta al naționalei a făcut cunoștință cu publicul arădean în ultimele sezoane din postura de antrenor al celor de la Poli Iași, Petrolul, Dinamo, FC U Craiova și ultima dată chiar de pe banca Botoșaniului, în urmă cu două luni de zile, când echipa sa a cedat cu 3-1 în cadrul etapei a 25-a a Superligii. Iar amintirile nu sunt prea plăcute, inclusiv în ultimele sezoane când formația arădeană a fost antrenată de Laszlo Balint. „Nu ne va fi ușor la Arad, pentru că întâlnim o echipă puternică pe teren propriu. Am simțit-o pe pielea noastră, chiar dacă acum câteva săptămâni pot spune că am avut circumstanțe, pentru că, într-adevăr, a fost un teren înghețat. Dar, pe același teren au jucat și ei și s-au adaptat mult mai bine. Sigur, au un sprijin important, publicul și atunci este important ca la ora jocului să fim conectați, concentrați 100%. UTA este o echipă puternică din toate punctele de vedere, mă refer în primul rând la publicul care îi susține, în al doilea rând este o echipă care pune piciorul serios la minge pe teren propriu și nu numai. UTA are jucători buni, jucători care au avut oferte, mă refer în primul rând la Ubbink, apoi la Roger, sunt jucători importanți pentru ei și nu numai. Și atunci, sigur va fi un meci destul de dificil, dar nici ei nu o să aibă un meci ușor cu noi, pentru că ne dorim mult mai mult. De aceea cred că o să facem o partidă mare, indiferent de toate aceste aspecte pe care le-am enumerat. Avem jucători care pun suflet, care aleargă, jucători care pot face diferența, jucători care dau o pasă genială, jucători care au capacitatea de a mai căra și pianul și nu de a fi doar pianiști. Ne prezentăm cu o atitudine bună, încredere, entuziasm și vom vedea ce va ieși la ora jocului”, a mai spus „principalul” celor de la Botoșani.



Florescu: „Următoarele trei meciuri ar putea fi cheia pentru primele două locuri”

Venit de pe bancă în duelul de pe 11 februarie, încheiat cu scorul de 3-1 pentru „roș-albi”, Eduard Florescu e anunțat titular vineri seara. Involuntar, mijlocașul central a fost implicat în faza la care utistul Marrone s-a accidentat grav. „Cu siguranță, nu ne așteaptă un meci ușor, dar mergem acolo încrezători. Venim după trei rezultate pozitive și mergem să luăm cele trei puncte. Suntem pregătiți de luptă, nu ne-am relaxat, tratăm fiecare meci ca pe o finală. Cu siguranță următoarele trei meciuri ar putea fi cheia pentru primele două locuri, noi ne gândim doar la victorie. Ne dorim cu toții să le facem un cadou suporterilor de Paște, să aducem cele trei puncte acasă și să fim bucuroși cu toții”, a menționat fotbalistul de 25 de ani, care s-a întors în iarnă la Botoșani din împrumutul de la Universitatea Craiova.

Un comentariu

  1. chiar daca ne bat,botosaniul ,tot nu prinde locul 7..si ei au probleme,nu doar din pricina absentelor,trebuie sa fim mai buni ca ei si sa invingem vineri..ar fi ideal sa dam gol repede,ne-am face meciul mai usor..mizez pe MILOSEVIC,tocmai pentru ca in ultimele meciuri nu i-a iesit jocul..eu zic ca o sa dea golul victoriei vineri

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button