UTA Arad

UTA a câștigat restanța de la Cluj și e „regina” seriei de vest a Ligii de Tineret! Gaica: „Sezon bun până acum, dar vrem să ne batem pentru trofeu!”







Cu două etape înainte de finalul play-offului, UTA este matematic câștigătoarea a seriei de Vest în Liga de Tineret. Trupa lui Sandu Gaica, Costel Bogoșel și Adi Ungur s-a impus cu 3-2 în deplasare la Academia de Fotbal Viitorul Cluj, într-o partidă restantă din cadrul etapei a șasea. Atunci, „roș-albii” au amânat disputa de pe Someș, fiindcă aveau jucători la echipele naționale, pe Cibi, Iurasciuc și Pășcălău, la U 18 și Pop, la U 19.


Tot atunci, pe 25 martie, Popa, Ristin și Ekmekci debutau pentru prima echipă în amicalul cu Ripensia, luându-și o mare doză de încredere. De exemplu, Ahmet Ekmekci a decis confruntarea de ieri cu o „triplă”. Mai întâi, mijlocașul ofensiv al „roș-albilor” a punctat direct dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, lateral stânga, iar apoi a găsit colțul scurt a porții adverse la pasele filtrante ale lui Negoescu și Mitu. Arădenii aveam 3-0 pe tabelă încă din minutul 48, dar clujenii aveau să se apropie la un singur gol spre final.


Gaica: „Sezon bun până acum, dar încă nu am câștigat nimic”

Așadar, UTA își câștigă detașat seria și așteaptă să-și cunoască adversarul din semifinală. Aici, o va avea adversară pe una dintre Farul, FCSB sau Rapid, adică ocupanta locului 2 din seria de est. Momentan, cele trei echipe sunt la egalitate de puncte (42), dar gruparea lui Gică Hagi are un meci mai puțin disputat. „Indiferent cu cine vom juca va fi o dublă foarte, foarte grea. Vorbim despre academii puternice, dar nici noi nu suntem mai prejos. Cred că e a 7 sau a 8-a semifinala națională a Academiei UTA și încercăm să mergem până la capăt, să ne batem pentru trofeu. La începutul sezonului nu credeam că vom câștiga atât de detașat seria, dar apoi am prins încredere, ne-au mai și ajutat jucătorii U21 ai clubului, Mociu, Negoescu sau Maxim, în toamnă, am făcut un sezon bun până acum, dar încă nu am câștigat nimic. În primul rând, vrem să rămânem conectați cu două rezultate bune și în ultimele două etape ale play-offului, iar apoi strângem rândurile pentru semifinală”, ne-a declarat Sandu Gaica, antrenorul UTA-ei U19.



Ieri, împotriva celor de la Viitorul Cluj, UTA a început meciul cu Mociu – Manoilă, Iurasciuc, Bokse, Anișorac, Salka, Ristin, Negoescu, Ekmekci, Bădău, Pașcalău. Au mai jucat: Purdescu, Țintaș, Nica, Mitu și Funkenhauzer.

Peste zece zile, arădenii se deplasează din nou la Cluj pentru confruntarea cu CFR din penultima etapă, urmând ca în ultimul act să joace pe teren propriu cu cei de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Chiar CFR-ul se luptă la baionetă cu U. Craiova pentru al doilea loc în seria de vest ce duce și el în semifinale. Oltenii au momentan un punct în fața „feroviarilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button