UTA Arad

Stoican: „O victorie de necontestat, i-am făcut pe cei de la UTA să greșească cu un pressing avansat. Pe stadion ți se face pielea găină”





Botoșaniul și-a luat revanșa în fața UTA-ei și Flavius Stoican, în fața lui Laszlo Balint în cel mai prost moment posibil pentru arădeni, în timp ce punctele îi ajută pe moldoveni să se uite spre locurile de baraj pentru Conference League și nu la „zona roșie”.

Până la urmă, optimismul afișat de la Flavius Stoican înainte de meci s-a dovedit a avea acoperire. Fostul fundaș al naționalei nu a scăpat ocazia să-și laude doi dintre fotbaliștii săi ofensivi. „Am făcut o primă repriză foarte bună, solidă, cu pressing avansat. I-am forțat să greșească, datorită nouă cei de la UTA nu au avut realizări. Mai mult decât atât, vreau să îl felicit pe Roman, în special, a făcut un meci aproape perfect. Dacă și marca la ultimele faze era perfect, a făcut pressing, s-a bătut, pe lângă ceilalți care și-au făcut simțită prezența. Nu mai vorbesc despre Mailat, e un jucător deosebit, muncește, are realizări. Unii au cărat pianul, altul a fructificat ocaziile create. În a doua repriză, UTA a avut inițiativa, dar fără ocazii de poartă. Era normal, era 2-0 deja pentru noi. O victorie importantă, cred că de necontestat. UTA e o echipă puternică acasă, cu jucători ce pot face difrența, au lot bun, antrenor care în momentele dificile știe să îi motiveze. Chiar dacă azi a pierdut, sunt convins că UTA va face figură frumoasă până la final”, a spus Stoican la finele disputei de la Arad.

La eșecul cu 1-3 din luna februarie, antrenorul lui FC Botoșani a dat vina și pe gazonul înghețat și a folosit cumva acest lucru în favoarea echipei sale în această seară. „Terenul a fost mult mai bun astăzi, iar eu am văzut ce trebuia să văd. Am demonstrat că acela a fost un accident pe un teren înghețat. Și am mai demonstrat că putem spera la locurile fruntașe, dar să rămânem la fel, modești, cu încredere. E o luptă deschisă, nici noi nu suntem siguri, ne uităm în spate, dar avem liniște și ne uităm și la locurile fruntașe”, a mai afirmat trupei moldave.

În fine, Stoican a lăudat și publicul arădean, care merită să o aibă pe UTA în Superligă. „Eu pot spune ce am simțit la Arad, pe lângă că au echipă bună, e cel mai frumos loc. Înainte de meci, am văzut pe stadion fulare alb-roșii, ți se face pielea pe găină. Publicul acesta are nevoie de echipă în prima ligă, dacă te simți așa ca adversar, presupun și ca jucător al UTA-ei e ceva frumos. Felicitări fanilor, chiar dacă au pierdut, nu am auzit apostrofrări. Au cântat, până la urmă e un meci de fotbal”, a mai punctat Flavius Stoican.

Etapa viitoare, FC Botoșani are cel puțin meci de locul 2 în play-out, pe teren propriu, cu FCU Craiova 1948.

2 comentarii

  1. La o sinceritate neaosa, rara avis, Stoican ar fi mărturisit ca a fost unul, poate chiar singurul, meci ușor din viata lui. Tot asa dacă ai întreba câțiva antrenori de meserie cu ce jucători nu ar lucra de la UTA, fiecare ți-ar indica 4, diferiți , pana ar ajunge la flăcăii lui Gaica.!!

    0
    0
  2. Nu știm cum se face ca UTA, în contratimp cu ce se cere, are mana,, buna ” la fotbaliști de joc exclusiv static. E o caracteristica a genei locului. UTA nu a avut vitezisti și nici acum nu se interesează Cum sa faci presing cu jucători boemi.? Nici cât Costin de la Voluntari , gonit și el de mania jocului cu pase la portar. E limpede ca în primul rand echipa, și odihnita, nu rezista la doua jocuri tari. Acum pot scoate puncte la Chindia, dar nu ne mai putem lauda, își fac treaba minima. Pe noi ne-au turtit de tot. Suntem alături de UTA, nu suntem suporteri de rezultat. Mulți avem ani la UTA, cât în cartea de munca. !!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button