Baschet

FCC UAV Arad vrea să-și ia revanșa cu Rapidul pentru a împinge finala mică în decisivul de pe Mureș! Urban: „Pentru culori, oraș, suporteri!”







După ce a fost timp de un sezon a doua forță a întrecerii interne la baschet feminin, FCC UAV Arad riscă enorm să nu urce nici măcar pe treapta a treia a podiumului. După ce a pierdut semifinala cu CSM CSU Constanța, „galben-albastrele” au 0-1 în finala mică cu Rapidul, iar înfrângerea (56-66) a venit, în Joia Mare, chiar în fața propriilor susținători.


Prin urmare, fetele lui Bogdan Bulj sunt nevoite să câștige meciul cu numărul doi de mâine seară (ora 19), de la București, completând un tur de forță nebun, cu două deplasări pe Litoral și una în Capitală în 12 zile. De altfel, unul dintre motivele jocului slab cu echipa italianului Orlando e legat de uzura acumulată după cei 2000 de kilometri parcurși dus-întors până la Constanța și înapoi.


Urban: „Să ne schimbăm atitudinea la București”

Astăzi, în a doua zi e Paști, delegația arădeană s-a pus din nou pe drum, după ce s-a antrenat atât sâmbătă, cât și ieri, duminică, în prima zi de Paști. „E normal să existe dezamăgire în rândul suporterilor noștri, fiindcă așteptările erau mari de la acest sezon. Semifinala a avut istoria ei aparte, cu o prestație bună din partea noastră în meciul trei, dar cu un coș norocos, de trei puncte, al unui pivot advers și acolo s-a decis – practic – finalista. În schimb, speram să facem un prim pas spre medaliile de bronz, dar am avut un procentaj la aruncări groaznic. Ce trebuie să se întâmple să câștigăm la București? În primul rând, fetele trebuie să-și schimbe atitudinea și mai ales să creadă cu adevărat în posibilitatea de a întoarce soarta acestei finale mici. Sigur, Rapidul are un ascendent moral după victoria de joi, dar noi nu trebuie să uităm că suntem datori să luptăm pentru culori, oraș, suporteri și cei care ne susțin an de an, autorități locale și sponsori”, a spus Marcel Urban, care va lua loc din nou în tribună și nu pe banca echipei sale.

Președintele FCC UAV Arad a fost suspendat până în luna iunie de Comisia de Disciplină a Federației Române de Baschet, fiindcă a protestat la adresa arbitrilor la un turneu a echipei U13 a clubului, de la Târgu Mureș, din urmă cu câteva săptămâni. Inițial suspendarea a fost de 5 luni de zile, dar ea a fost redusă la două luni.



Doar Denisa Vați nu a făcut deplasarea la București pentru meciul doi al finalei mici. Rapidul, cu americanca Motley în mare formă, speră să încheie conturile mâine și să obțină o prețioasă medalie de bronz chiar în anul centenarului. În acest sens, arbitrajul ar putea juca un rol important, dar Hadzovic și colegele sale sunt puse în gardă și obligate să treacă peste toate impedimentele.

Se mai joacă vineri la Arad?

O victorie a Aradului mâine seară readuce duelul pentru bronz în decisivul de la Arad, de vineri, 21 aprilie. În finala mare, favorita și până acum neînvinsa Sepsi SIC Sfântu Gheorghe face instrucție cu CSM Constanța și conduce cu 2-0 la general (se joacă în sistemul cel mai bun din cinci meciuri), după 94-63 și 101-51 în disputele din Secuime. Meciul trei este programat joi, 20 aprilie, la malul mării, când foarte probabil covăsnencele se vor încorona din nou campioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button