Baschet

„Galben-albastrele” și-au luat revanșa, finala mică se decide pe Mureș: Rapid – FCC UAV Arad 63-77





Vicecampioana României a demonstrat că eșecul de acasă (56-66), din primul meci al finalei mici al Ligii Naționale de Baschet Feminin, cu Rapidul, a fost un accident venit pe fondul oboselii acumulate pe drumuri și parchet în semifinala în trei acte cu CSM CSU Constanța. La București, FCC UAV Arad a făcut un prim sfert perfect din punct de vedere ofensiv, iar apoi s-a apărat – în general – bine, gestionând un avantaj important luat încă din start. Nici rapidistele nu au mai avut eficacitatea de la Arad, în timp ce oaspetele au avut, în primul, rând determinare și un joc colectiv mult mai bun. Sirena a sunat când tabela a arătat 63-77 (13-33, 15-10, 19-18, 16-16), iar medaliile de bronz se vor da vineri, pe Mureș,

Bulj le-a trimis din  prima secundă în luptă pe Hadzovic, Akathitou, Pyka, Baptiste și Greene și și acestea au plecat ca din pușcă. Toate cele 5 baschetbaliste aveau puncte în cont după nici 5 minute de joc, între care și trei coșuri de trei puncte. Pur și simplu oaspetele sălii Giulești au marcat la fiecare atac, iar gazdele au fost năucite de replica unei formații pe care o credeau resemnată cu locul 4. A fost, probabil, cel mai bun sfert făcut de „galben-albastre” în acest sezon în compania unei echipe cu pretenții, încheiat la +20, cu scorul de 13-33.

Fetele italianului Orlando au intrat mai bine în a doua repriză mică și au redus din dezavantaj, în special pe mâna lui Popescu, Motley și Wade. Și pentru că a apelat și la jucăoarele de pe bancă, vicecampioana și-a pierdut enorm și din eficacitate, dar în partea a doua a sfertului și-a reglat defensiva, astfel că bucureștencele nu au recuperat decât 5 puncte: 28-43, la pauză.

Și, oricum, diferența de 20 de puncte s-a refăcut în primul minut al reprizei a doua, după „tripla” lui Betty Akathitou și reușita lui Baptiste. Cipriota a făcut, de altfel, cel mai bun meci al său de o lună încoace și la un moment dat și-a dus echipa la 56-31! Gazdele au refuzat să depună armele, iar Wade și Kraujunaite au dat iluzia unei reveniri. Chiar dacă în atac a suferit mult, Aradul s-a apărat bine și a menținut o diferență liniștitoare înaintea ultimelor 10 minute: 47-61!

Și. totuși, ultimul sfert nu a fost o joacă de copii pentru arădence, care nu au excelat în atac, iar Wade sau Motley și-au dus echipa la un moment dat la -9: 60-69. Însă nici americancele Aradului nu au dormit, iar Greene și Baptiste au risipit orice emoții încă din minutul 38. S-a încheiat 77-63 pentru vicecampioane, care au șansa să tranșeze lupta pentru „bronz” vineri seara (ora 19), în fața propriilor susținători, în Polivalenta arădeană.

Formații:

Rapid: Motley 25 (1×3), Wade 19, Popescu 8 (1×3), Kraujunaite 7, Irimia 25, Stănici – Diaconu 2, Ghiță, Neagu, Duță.

FCC UAV Arad: Baptiste 19, Akathitou 14 (4×3), Hadzovic 14 (2×3), Greene 12, Pyka 8 (2×3), Bogicevic 8 (2×3), Vîrjoghe 2, Georgieva.

Baschet Rapid (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button