Baschet

Sărbătoarea Rapidului – stricată de baschetbalistele Aradului! Urban: „O sală umplută până la refuz, primul pas pentru medaliile de bronz”







Rapidiștii, rapidistele, s-au gătit de sărbătoare, aseară, la sala „Giulești”, dar planurile le-au fost date peste cap de baschetbalistele Aradului. Medaliile de bronz au rămas pe masă, iar Svetlana Simion sau Cătălin Burlacu, din partea conducerii Federației Române de Baschet, vor trebui să călătorească acum în vestul țării, pentru festivitatea de premiere a echipei ce va urca pe ultima treaptă a podiumului în acest sezon. Probabil, vor avea parte de un adevărat tur de forță, atâta timp cât mâine seară, sunt șanse mari să se decidă campioana, după al treilea meci al finalei, dintre Constanța și Sfântu Gheorghe, cu favorita din Secuime având 2-0 la general.


Urban: „Fetele au crezut în ele, au strâns admirabil rândurile după dușul rece de joi”


Paradoxal, „regina” baschetului feminin românesc se poate (re)încorona înainte de a afla echipa de pe locul 3, în ciuda faptului că finala se joacă după sistemul 3 din 5 și nu 2 din 3 ca și cea mică. „Aproape nimeni nu ne mai dădea vreo șansă înainte de meciul de ieri, dar fetele au crezut în ele, au strâns admirabil rândurile după dușul rece de joi și au obținut o victorie meritată. Antrenorul a reușit și el să pregătească foarte bine acest duel, deloc simplu în ciuda startului perfect de meci. Am răzbunat primul sfert dezastruos din campionat, tot cu Rapidul, câștigat de ele cu 27-7, iar acum  ne-am impus noi cu 33-13. Chiar dacă apoi nu am mai făcut un meci extraordinar din punct de vedere ofensiv, fetele și-au făcut foarte bine treaba din punct de vedere defensiv. Am avut atitudine, am fost echipă în adevăratul sens al cuvântului, chiar și fetele care nu au jucat deloc sau au jucat mai puțin au fost conectate la maximum, prin încurajări venite de pe bancă pentru colegele lor”, a menționat Marcel Urban.

„Fetele se hrănesc cu energia venită din tribune, îi așteptăm pe fanii noștri cu mic cu mare la sală vineri”



Președintele vicecampioanei en-titre sună deja adunarea pentru vineri, de la ora 19, când medaliile de bronz se vor afla la Arad, cu gazdele ușor favorite să și le agațe la gât. „Am reușit ce ne-am propus după eșecul neașteptat din primul meci al finalei mici, să le mai oferim suporterilor noștri dragi un ultim meci cu miză în Polivalenta noastră. Îi așteptăm cu mic cu mare la meci, poate ne dau o mână de ajutor și suporterii UTA-ei, căci întâlnim și rivala lor, Rapidul, împreună putem reuși să cucerim bronzul național. Știu că așteptările erau mai mari de la noi, dar, așa cum am mai spus, au fost destule cauze obiective și acum trebuie să ne adunăm pentru acest loc 3, ce ne plasează, totuși, pe podium. O sală umplută până la refuz e primul pas pentru o victorie a fetelor noastre, care se hrănesc cu energia ce vine din tribune. Va trebui să trecem și peste oboseala acumulată pe drum, spre București am făcut de exemplu peste 11 ore ca urmare a problemelor din trafic, dar scuzele și alibiurile nu-și mai au locul când joci cu medaliile pe masă”, mai susține Urban.

Așadar, echipa ce le va însoți pe Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM CSU Constanța pe podiumul național, va fi decisă vineri, 21 aprilie, de la ora 19, în Polivalenta de pe Mureș, în meciul trei al finalei mici dintre FCC UAV Arad și Rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button