UTA Arad

Balint: „Trebuie să fim în alertă maximă, dar fără să ne pierdem încrederea și mai ales spiritul, așa cum s-a întâmplat cu Botoșaniul”





Laszlo Balint și-a cerut imediat scuze fanilor pentru eșecul cu FC Botoșani (0-2), din Vinerea Mare, dar – totodată – le-a transmis celor care l-au confruntat că echipa sa își va reveni în campionat și va juca finala Cupei României. Zilele de duminică și luni, de Paști, au fost libere la UTA, dar prilej de analiză pentru antrenorul arădean, care mai apoi susține că și-a confruntat elevii într-o discuție deschisă. Descoperă oferta de pariuri Superbet pentru partida cu Chindia!

„Jucătorii conștientizează situația în care suntem, sunt primii care și-au pus cenușă în cap”

Cu atât mai mult cu cât rezultatele indirecte le-au fost total nefavorabile „roș-albilor”, care le-au văzut pe Hermannstadt și U. Cluj depărtându-se în față, dar și pe FC Argeș apropiindu-se, de pe primul loc de sub linie. Iar duminică, urmează o întâlnire pe viață și pe moarte pe terenul celeilalte formații aflată pe loc de baraj pentru menținerea în Liga 1. „Înfrângerea cu Botoșani a venit într-un moment cum nu se putea mai prost pentru noi. În fotbal sunt și astfel de seri, astfel de zile, în care – din păcate – lucrurile nu funcționează de la A la Z, cum se spune, iar sincronizarea pentru noi a fost groaznică. Am fi ipocriți dacă am spune că nu am fost afectați de ce s-a întâmplat în ultima etapă cu Botoșani, dar cel mai inteligent lucru pe care am putut să îl facem și l-am făcut a fost să analizăm din ce cauză am ajuns în această situație, în primul rând la nivelul staff ului tehnic și apoi împreună cu băieții. Au ieșit la suprafață câteva aspecte ce ar fi putut contribui la starea noastră și implicit la jocul și rezultatul prost. Concluzia generală a fost că, din păcate, nu am fost ok din punct de vedere mental pentru acest joc. Probabil că în urma unei succesiuni de meciuri în care rezultatele au fost bune am ajuns într-o stare mentală ce nu a fost propice pentru ceea ce trebuia să fie la meciul cu Botoșani. Am căutat în aceste zile să apăsăm pe toate butoanele în așa fel încât să ne revenim și să obținem victoria în următorul meci. E clar că jucătorii conștientizează și sunt primii care – cumva – și-au pus cenușă în cap, pentru că și ei sunt conștienți că puteam mai mult cu toții. Ce mă bucură este că am văzut dorință de a reacționa, dorință de a demonstra că meciul cu Botoșani a fost un accident și sunt convins că vom arăta cu totul altfel la Chindia. E clar, trebuie să avem și un dram de șansă pentru că șansa face parte din joc. De exemplu, mă gândesc la meciul cu FC U Craiova, când – de asemenea – nu am început grozav în sfertul de Cupă, dar, din fericire, am reușit să fim eficienți și la prima ocazie să dăm gol. Astfel de situații, în general, schimbă soarta partidei și evoluția echipei per ansamblu”, afirmă Laszlo Balint.Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Dacă lăsăm îngrijorarea să pătrundă în sufletele noastre, înseamnă că ne pierdem încrederea”

Dintre toate rezultatele indirecte, victoria celor de la FC Argeș asupra Chinidiei a alertat cel mai mult gruparea arădeană. „Într-adevăr nu este un rezultat care să ne confere liniște, dar nu m-a afectat nici pe aproape cât de mult m-a afectat înfrângerea noastră. Dacă noi reușeam să câștigăm, n-ar fi contat acea victorie. E un context în care trebuie să fim în stare de alertă maximă. Nu trebuie neapărat să fim îngrijorați, pentru că, dacă lăsăm îngrijorarea să pătrundă în sufletele noastre, înseamnă că ne pierdem încrederea. Trebuie să fim preocupați, să fim conștienți de situație, dar să avem încredere că putem să o scoatem la capăt. Sută la sută e o situație complicată, în care presiunea clasamentului este destul de mare în acest moment. Dar, important este să rămânem puternici și încrezători în potențialul nostru, pentru că, am spus-o încă de când am venit aici și cred că se confirmă acest lucru, această bătălie se va da până în ultima etapă și probabil asta este soarta noastră. Noi încercăm să facem tot posibilul să scăpăm cât mai repede de emoții, dar se pare că asta este soarta noastră, să ducem această luptă până la final. Dar, așa cum le-am spus-o și acelui grup de suporteri nemulțumiți, la modul cel mai civilizat, am crezul că noi avem încă posibilitatea de a face din acest sfârșit de sezon unul foarte bun, în care să ne putem atinge ambele obiective pe care ni le-am propus”, a adăugat Balint. Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

„Rezultatele slabe, consecință a osciliațiilor mentale”

Chiar antrenorul „roș-albilor” a vorbit despre o descărcare mentală a jucătorilor săi după o succesiune de rezultate bune, iar ar însemna că, fiind din nou cu cuțitul la os, ar trebui să vedem reversul medaliei. Așa cum s-a întâmplat în play-offul Ligii a 2-a sau în play-outul sezonului 2020-2021 al Ligii 1. „Nu m-aș duce atât de departe, pentru că au fost contexte diferite, acum eu am făcut referire strict la ce s-a întâmplat în acest sezon. Din păcate, a existat această lipsă de constanță, mai ales în rezultate, iar asta a fost doar o consecință a acestor oscilații în ceea ce privește partea mentală. Am discutat cu jucătorii, conștientizează și ei acest lucru, e important să rămânem acum cât se poate de sus ca spirit. Noi aici am suferit la meciul cu Botoșani, echipa asta când a avut spirit, când a fost dispusă să lupte pentru fiecare minge, când a fost dispusă să lase fiecare strop de energie acolo, pe teren, în general a făcut meciuri foarte bune și a scos și rezultate pe măsură foarte bune. E adevărat că ne așteaptă niște meciuri teribile, iar încrederea mea e totală la nivelul grupului de jucători, pentru că ei sunt conștienți de potențialul lor. Iar reacția pe care o așteptăm cu toții sunt convins că va veni chiar cu proxima ocazie, în meciul cu Chindia”, mai afirmă „principalul” arădenilor. Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

 

Se vor gândi la Cupă de abia după Chindia

După calificarea în semifinala Cupei României, Laszlo Balint spunea că unul dintre obviectivele echipei sale este să ajungă cât mai liniștită la ora partidei cu Universitatea Cluj. De atunci s-a adăugat în clasament doar un punct din 6 posibile, iar confruntarea cu Chindia devine un fel de finală în săptămâna…semifinalei cu „șepcile roșii”. „Luăm meciurile exact așa cum vin, în acest moment nu mă gândesc la ce va fi joi. Pentru noi e extrem de important să gestionăm bine zilele pe care le mai avem până la jocul de la Ploiești și – bineînțeles – jocul propriu zis și apoi, de duminică de la ora 16, putem să ne facem planurile pentru semifinală. E și acela e un meci important și pentru noi și pentru club, dar în acest moment nimic nu contează decât să rămânem conectați sută la sută la meciul cu Chindia”a mai punctat Balint.

4 comentarii

  1. Orgoliu personal,incapatanare extrema,vendete….mai presus de interesul general al echipei!Asa se poate autocaracteriza Mister Balint,din pacate…

    0
    0
  2. Vom vedea ce o sa iasa.Meciul este extrem, extrem de greu cu Chindia. Chindia o sa adopte tactica obisnuita, se vor apara ermetic toti in aparare si vot contraataca foarte periculos cand au ocazia prin periculosii Negut, Popa , Popadiuc si Cooper, deci atentie mare Balint ce tactica adopti.Amandoua echipele vor fi montate psihic la maxim pt. a castiga . Cine greseste mai putin, acela va castiga meciul. Sunt curios daca joaca titular Milosevici ,va fi in apele lui. Trebuie ca, baietii sa fie eficienti in fata portii si sa dea gol ca, sa speri la victorie. Ala de culoare Cooper este un malac si foarte bataios in fata portii, baietii stiu si trebuiesc luate masuri, la fel si Negut, Popa, ce sa mai ,nu mai zic nimic, imi este foarte frica de atacanti UTA-ei, sper sa se trezeasca odata !!! Daca Chindia da gol primii, este foarte greu pt. ca, se inchi foarte bine in aparare, deci aveti mare grija baietii !!! Va urez mult succes, FORTA UTA Arad !!!

    0
    0
    1. Negut, Popa , Popadiuc si Cooper au in comun puterea de patrundere in viteza si talentul sutului precis, puternic si pe poarta din orice pozitie si de la orice distanta !

      Noi din pacate, nu avem momentan aceasta optiune si ca atare v-a trebuii sa jucam pozitional si sa aducem ca si pina acum, lent si foarte greoi mingea in careul lor de 5 m, de unde cu un pic de noroc „cineva” o v-a impinge in poarta Chindiei. Si asta pe seama unui timp foarte lung consumat in aceasta strategie si a unei risipe enorme de efort fizic, clar peste limitele individuale ale jucatorilor, care dupa minutul 65 incep sa acuze probleme musculare si crampe. Din nefericire banca nu ofera momentan optiunea unor jucatori de profil complementar celor care ies din teren. Ca atare nu putem schimba din mers strategia si tactica atunci cind sintem condusi pe tabela de marcaj, presati de timp si avem nevoie ca de aer de un gol rapid.

      Multa bafta UTA !

      Pe vremuri, eram oarecum periculosi la fazele fixe dar in ziua de astazi, chiar daca centrarile ajung in careu, „citeodata”, pozitionarea jucatorilor nostrii la primire este complet haotica si ca atare intilnirea cu balonul este mai degraba o raritate.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button