ACB IneuGloria LT Cermei

Cermeiul găzduiește Ineul în derby-ul suferinței! Vlad: „Să avem atitudinea și realizările cu Pobeda” v.s. Udrescu: „Trebuie să ne deblocăm și să scăpăm de ultimul loc”







Runda cu numărul 4 al play-outului seriei a 8-a a Ligii a III-a programează derby-ul suferinței, „onorat” de două echipe arădene, vecinele din Cermei și Ineu. Până weekendul trecut, ambele au avut eșecuri pe linie în 2023, dar „sămădăii” s-au deblocat cu un succes rotund (5-1) pe terenul din Dudeștii Vechi, contra Pobedei. În schimb, trupa de pe Crișul Alb a mai pierdut un meci în ultimele minute, 2-3, la Periam și a preluat „lanterna roșie” chiar de la adversarul de sâmbătă, de la ora 17.



Vlad: „Trebuie să legăm mai multe victorii”

Cermeiul a adunat exemplar rândurile în Vinerea Mare și a predat o adevărată lecție de fotbal pe „Hristo Stoicikov Arena”. Pe lista marcatorilor a apărut și Michel Vlad, golgherul din amicalele iernii al Cermeiului, care – însă – s-a accidentat în săptămâna dinainatea primei etape a anului. Fotbalistul crescut de UTA a revenit pe gazon la Pecica, în startul play-outului, însă formația sa nu a reușit să marcheze în acel meci, pierdut la 1 și nici în următorul, pierdut la 2, acasă, cu Periamul. Așa că pofta de gol a „roș-albilor” a fost cumva o surpriză. „Pot spune că am revăzut echipa din amicalele iernii, când am jucat foarte bine și am obținut rezultate bune. Pe puncte, ne-am descurcat mai greu, am avut și ghinion, am ratat prea mult uneori, am lipsit și eu de pe gazon și am pierdut teren important în fața echipelor din zona noastră. În ciuda victoriei cu Pobeda, situația nu e deloc roză, trebuie să legăm mai multe meciuri cu trei puncte ca să părăsim locul retrgradabil și, din păcate, am ajuns să depindem și de alții. Să spunem că e, deocamdată, bine că nu mai suntem ultimii și nici nu concepem să ne mai întoarcem acolo, iar asta înseamnă că suntem nevoiți să îi batem pe cei de la Ineu, sâmbătă. Jucăm acasă, vom avea suporterii alături, dar trebuie să fim atenți, căci și ei au făcut meciuri bune în acest an și le-au lipsit doar rezultatele. Sperăm să nu-și revină tocmai cu noi, însă asta depinde mult de cum vom fi noi la ora meciului. Dacă vom avea atitudinea, dar și realizările de la Dudeștii Vechi eu zic că nu vom putea scăpa victoria”, spune Vlad, reprofilat atacant de Cristian Todea în această iarnă, alături de un alt mijlocaș lateral de meserie, Marius Șimăndan, autor al unei „duble” cu „bulgarii”.



Udrescu: „Am încredere că la finalul sezonului Ineul va rămâne în Liga 3-a”

ACB Ineu și-a complicat și mai mult situația piezând la Periam în fața echipei pe care sperau să o mai ajungă în clasament pe locul 8. După 1-0 la pauză pentru timișeni, formația din Țara Zărandului părea să impună remiza, 2-2, după „dubla” lui Laurențiu Raul Udrescu. Au fost primele reușite ale mijlocașului de 24 de ani din Bocsig în Liga a 3-a, dar motive de bucurie nu au existat, atâta timp cât Avântul a punctat în minutul 90 și și-a adjudecat toate puncte. „Am intrat din postura de rezervă și am reușit să marchez cele două goluri ale echipei, dar, din păcate, nu a fost suficient, am pierdut. Așadar, golurile mele au contat, poate, doar pentru moralul și încrederea mea și mai puțin pentru parcursul echipei. Nu avem ce face, mergem mai departe, trebuie să adunăm rândurile și să câștigăm la Cermei pentru a scăpa rapid de ultimul loc. Mergem cu încredere acolo, eu încă nu am evoluat împotriva lor, dar i-am urmărit, știu ce joacă. Cunosc câțiva jucători și știu că nu sunt de nebătut, chiar și pe terenul lor. Toți suntem la antrenamente și tragem de noi pentru a reuși să ieșim din pasa proastă în care am intrat, avem nevoie de o victorie la Cermei și apoi cred vor veni și alte victorii pentru că vom avea moralul ridicat. Spun asta pentru că, la nivel de lot, nu suntem mai prejos față de niciuna din competitoarele din play-out. Am încredere că la finalul sezonului Ineul va rămâne în Liga 3-a, iar eu voi primi mai multe șanse atât pe finalul acestui campionat, cât și în sezonul următor”, spune Udrescu, care e titulat cert la „satelitul” din Liga a 4-a, ACB Ineu – Bocsig, pentru care are destule reușite în acest sezon.

Iuga (operat de ligamente) rămâne singurul fotbalist indisponibil la Cermei, în timp ce Ineul s-a dispensat deja de serviciile lui Jurj, însă președintele Adrian Lapte a anunță și alte despărțiri premature, dacă echipa nu începe să acumuleze puncte.

Formații probabile:

Cermei: Bodea – Balazs, Lazăr, Clipotă, Deta – Gruiescu, Salka, Piț, Țurcanu – Vlad, Șimăndan.

Ineu: Merșca – D. Varga, Cahill, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Spătaru, Ndoye, Florea, Kuadio – Goia.

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Gherman, Marius Talpoș (toți din Timișoara)

Observatori: Alexandru Miholcea (Bocșa), Ion Lupșa (Caransebeș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button