Fotbal feminin

Fără șanse în fața fruntașelor din play-out: AC Piros Security Arad – CSM Târgu Mureș 0-4





În ultima etapă a play-outului Ligii 1 la fotbal feminin, AC Piroș Security a găzduit-o pe ACS Târgu Mureș, formație ce adunase 22 de puncte în clasament, dublu cât „leoaicele” și se bate cu CSM Alexandria pentru locul 7. Mult mai organizate din punct de vedere tactic, dar și ceva mai bine pregătite fizic, fetele din lui Sandor Mihaly au dominat destul de clar ostilitățile și s-au impus cu 4-0.

Ziua proastă a gazdelor s-a reflectat și în accidentarea rapidă a lui Cosma, care a fost înlocuită după numai 10 minute cu încă o junioară din tânăra „garnitură” a Aradului, Larisa Nemet. În rest, târgu-mureșencele au avut multe faze de atac, însă mai mereu jucătoarele ei au fost semnalizate în offside. Doar că la un moment dat, mai precis în minutul 16, steagul asistentului a rămas jos, portarul Maha s-a ciocnit cu o coechipieră, iar mingea i-a rămas în 10 metri lui Biro, care a trimis în poarta goală. „Roș-albele” au pus ceva probleme doar prin șuturile de la distanță ale lui Olariu și Vanu, doar că Grecu nu s-a lăsat surprinsă. Maha a salvat golul de 0-2 în fața lui David chiar înainte de pauză, așa că, teoretic, meciul se putea întoarce.

Iar repriza secundă a început promițător pentru amfitrioane, iar Grecu a avut două intervenții mai grele la șuturile de la mare distanță ale lui Olariu și Granados, doar că adversarele le-au liniștit rapid, Mai precis în minutul 56, pe o minge lungă, Biro a scăpat singură, a prins mingea pe linia de fund și a condus-o în poarta goală. Vanu s-a pierdut cu firea la două atacuri perpendiculare, urcarea în atac a lui Olariu nu a avut nici ea efect pe tabelă și vizitatoarele au controlat finalul fără mari probleme. Mai mult, au marcat și golul trei, cu un sfert de oră înainte de final și tot prin Biro, care a mai scăpat odată la limita offside-ului și a executat-o pe Maha. Galopul de sănătate al oaspetelor a prins contur în minutul 88, când a marcat și Csoka, jucătoare intrată pe teren final, cu o execuție frumoasă după o centrare din dreapta. 0-4, rezultat final, dar arădencele rămân la mâna lor în lupta pentru salvare, mai ales dacă trec, duminica viitoare, tot la Arad, de codașa Universitatea Galați.

Formații: 

Piros: Maha – Ungur, Granados, Olariu, Stanoiev – Cosma (10 Nemet), Bajko, Varga, Roz, Kugler – Vanu. Antrenor: Nicușor Tanasoglu.

Tg. Mureș: Grecu – Meleacă, Vîrlan, Mateș, Adorjan (74 Timar), Strete, Biro (85 Csoka), Krall, Doiban, David (65 Moldovan), Szevely. Antrenor: Sandor Mihaly

Arbitri: Claudiu Gaitin – Alexandru Gherman, Marius Talpoș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button