UTA Arad

U. Cluj bate Mioveniul în Superligă și are moral în semifinala Cupei cu UTA!







După ce și-au luat biletele pentru semifinala Cupei României, U. Cluj și UTA au avut același obiectiv, acela de a ajunge cât mai liniștite la ora „duelului” direct, de joi, de la ora 19, de pe „Cluj Arena”. Doar „șepcile roșii” au reușit, cucerind 6 puncte din 9 posibile, pe când arădenii au pus mâna pe un singur punct și sunt serios amenințați cu retrogradarea din Superligă.


Ultima victorie a echipei lui Ioan Ovidiu Sabău, contra codașei CS Mioveni, s-a născut greu în urma reușitei lui Thiam, din minutul 72. Senegalezul a reluat slab cu capul pe centrul porții, dar portarul Croitoru a gafat și și-a îngropat definitiv echipa. Argeșenii încă nu sunt matematic retrogradați doar fiindcă UTA nu a mai făcut puncte în ultimele runde, dar, după 5 eșecuri la rând în play-out, șansele lor de a mai prinde un loc de baraj sunt aproape nule.


În ceea ce o privește „U”, aceasta urcă până pe locul 11, la cota 26 de puncte, la patru lungimi distanță de Chindia, cealaltă echipă de pe loc de baraj, alături de „Bătrâna Doamnă”. Așadar, someșenii au prins încredere după cele două succese la rând, 2-0 la Ploiești, cu Petrolul și 1-0 cu CS Mioveni, la Mediaș, pe când UTA e cu moralul la pământ, iar antrenorul Laszlo Balint chiar a declarat că îi este greu să se gândească la semifinala Cupei, atâta timp cât există chiar și riscul unei retrogradări direcre.

Contra echipei lui Nicolae Dică, U Cluj a evolaut în formula: Gorcea – Oancea, Martic, F. Ilie (46 Remacle), Goranov – I. Filip, Bic – Chipciu, D. Nistor (79 Simion), Ze Gomes (60 Tescan) – Thiam (79 Bălan).

Clasamentul play-outului



Un comentariu

  1. Moralul nu ar fi chiar de prim rang la U. Echipa are imprimata o idee, dar încă nu o stăpânește deplin. Marele atu e ca Sabau a văzut la ei ce poate fiecare. La noi am supraapreciat potențialul unora în maniera de defecte mai mari de apreciere decât de așteptări. Jucătorii UTA, nu pot menține propriul tip de lucru. De aportul antrenorului nu poate fi vorba. El a devenit funcționar cu statut privilegiat, șef de grup traumatizat de nenoroc funcțional. Ce licoare vom sorbi din Cupa.? Amara tip purgativ sau șampania victoriei , a unui secol de aur ? Cupa are farmecul ei și nu are legătură cu divizia în care joci. Ne spune Ariesul Turda și unul care era în tribuna la fosta Cupa din ’66 , în finala cu Steaua. Cu Chivu, Țîrlea,, omul meciului portarul Weichelt, toți RIP, În viata Florut, Metkas , Domide.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button