UTA Arad

Rednic debutează pe banca UTA-ei în cel mai important meci al ultimelor decenii, semifinala de Cupă cu U. Cluj: „Avem o datorie față de suporteri!”





La exact 70 de ani de la câștigarea ultimei Cupe a României din palmares (cealaltă a venit în 1948), UTA își joacă accesul în finala competiției KO joi seara, pe „Cluj Arena”. Cu începere de la ora 19, Universitatea îi așteaptă pe arădeni cu un gazon nou-nouț și mai liniștită după cele două succese consecutive din play-out, 2-0 la Petrolul și 1-0 cu Mioveni. Totodată, se anunță  afluență de public importantă, iar aici îi includem și peste cei peste 1000 defani ai „Bătrânei Doamne”, care și-au programat deja deplasarea pe Someș pentru întâlnirea cu istoria a echipei favorite, în fața uneia dintre rivalele istorice din fotbalul românesc.

Rednic: „E un trofeu, indiferent în ce ligă joci sau ce situație de clasament ai

UTA a produs șocul la începutul acestei săptămâni, odată cu înlocuirea pe banca tehnică a lui Laszlo Balint cu Mircea Rednic. Obișnuit să îmbrace culorile „roș-albe”, dar cele ale lui Dinamo, experimentatul antrenor s-a pus repede la curent cu importanța meciului de joi seară. „Pentru club și suporteri, dar și pentru mine, această semifinală este foarte importantă. De când nu a mai fost UTA într-o asemenea postură, de a lupta pentru finala Cupei și până la urmă pentru un trofeu, indiferent în ce ligă joci sau ce situație de clasament ai. Și pentru asta am acceptat, pentru că este o șansă mare să obținem o performanță. Clujenii au un moral bun, e un singur meci, se joacă la Cluj, va fi o atmosferă de semifinală de Cupă. Am văzut că și suporterii noștri se mobilizează și sper să fie în număr cât mai mare și să susțină echipa. Este o șansă în plus și pentru jucători, avem o datorie față de suporteri, care sper ca să aibă răbdare și cu mine”, a spus noul tehnician al UTA-ei, care a mai pus mâna pe Cupă de două ori în cariera sa. În 2002, cu Rapidul și în 2011 cu Khazar Lankara, în Azerbaijan. 

Îi pregătește surprize lui Neluțu Sabău

Rednic a recunoscut că are foarte puțin timp la dispoziție să se familiarizeze cu noul său lot de jucători, dar asta nu-l va împiedica să-i pregătească suprize fostului său coleg și elev. „ Îl știu bine pe Neluțu Sabău, știu că se pricepe la fotbal și are ochi. Trebuie să îi pregătesc și surprize, sunt adeptul sistemului 4-4-2, dar asta nu înseamnă nimic, rămâne de văzut cum vom pregăti acest joc. Neluțu are experiență, are ochi, are lot bun și a reușit să facă rezultate bune. Dar, să nu uităm că UTA a câștigat cu U Cluj, după un meci foarte bun, ca tot, cu atitudine, agresivitate, prezență în careu, ocazii și înseamnă că se poate. Asta vreau să-i fac să înțeleagă că sunt șanse ca să ajungem în finală și după aia mai vedem”, a adăugat Mircea Rednic, care, așa cum a promis, și-a dus elevii la expoziția tematică ”UTA Arad – 78 de ani” înainte de a pleca spre Cluj. Iar una dintre piesele de rezistență ale expoziției de la Sala Clio a fost chiar trofeul Cupei României, câștigat în 1948 de arădeni.

Sabău:Avem toate condițiile să ne calificăm”

Ioan Ovidiu Sabău a anunțat revenirile în lot ale fundașilor centrali Pițian și Miron și a dat înțeles că va aborda partida cu tot ce are mai bun. „Nu contează foarte mult că UTA e într-o poziție grea, la retrogradare. Ei își doresc foarte mult și îl cunosc bine pe Mircea. El va face tot ce poate ca mâine să se califice, nu se gândește la următorul joc, clar își dorește să joace o finală. În rest,se spune că aducerea unui nou antrenor produce un șoc la echipă și de multe ori e și adevărat, cam așa se întâmplă. Sper să fim așa cum trebuie, să pregătim bine meciul, iar jucătorii să-și dorească foarte mult calificarea în finală. Ne bucurăm că am revenit acasă, avem un gazon aproape perfect, arată super, chiar am fost acum jumătate de oră pe el. E excelent, se poate juca fotbal, intrăm pe teren de la ora 19, vom avea și foarte, foarte mulți suporteri alături de noi mâine, așa că avem toate condițiile să ne calificăm”, a spus printre altele antrenorul „șepcilor roșii”.

Peste 200 de jandarmi, mobilizați pentru semifinala Cupei

Meciul dintre cele două semifinaliste ale Cupei României, U” Cluj și UTA va avea parte de o mobilizare de amploare din partea organelor de ordine, mai ales că cele două galerii sunt rivale, iar suporterii arădeni și-au anunțat prezența în număr mare pe „Arena” de pe Someș. ”Pentru desfășurarea în siguranță a derby-ului, Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca va mobiliza peste 250 de jandarmi, sprijiniți și de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și în cooperare cu celelalte instituții cu responsabilități în domeniu. În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere și monitorizare, descurajarea și prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul și ulterior desfășurării partidei de fotbal. Aceste măsuri vizează locurile de adunare ale suporterilor, însoțirea și protecția lor pe timpul deplasării la stadion, supravegherea și temporizarea accesului în stadion, monitorizarea afluirii și defluirii participanților, precum și amplasarea unor echipaje de intervenție care să gestioneze eventuale incidente apărute pe timpul partidei de fotbal”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobile din Cluj-Napoca.

Intrarea în stadion va fi permisă începând cu ora 17:00, iar autoritățile le recomandă suporterilor să țină seama de restricțiile de circulație provizorii impuse în zonă și să ajungă la timp la porțile de acces.

Doar UTA merge în preliminariile Conference League dacă ia Cupa

În fazele superioare ale Cupei, UTA și Universitatea Cluj s-au mai întâlnit de patru ori, iar palmaresul este egal. Arădenii au câștigat optimile din 1948 cu 3-2 și au remizat 2-2 în semifinala din 1953, dar au mers mai departe pe criteriul golurilor mai multe marcate în deplasare. „Șepcile roșii” s-au impus în optimile din 1971 cu 2-0 și cele recente, din 2021, cu 2-1. Așadar, actuala echipă a UTA-ei are ocazia să scrie o nouă pagină de istorie, cu atât mai mult cu cât câștigarea Cupei României ar însemna revenirea clubului în Europa după 51 de ani! În toamna anului 1972, UTA era eliminată din Cupa UEFA de suedezii de la IFK Norrköping, aceea fiind ultima prezență a echipei de pe Mureș în cupele europene. În schimb, dacă vor câștiga Cupa, clujenii nu vor juca în Europa și asta pentru că „oficialii” clubului nu au aplicat pentru Licența UEFA.

Formații probabile:

U. Cluj: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Goranov – I. Filip, Bic – Chipciu, D. Nistor, Ze Gomes – Thiam.

UTA: Kucher (Fl. Iacob) – Benzar, Chindriș, Benga, Abeid – Pop, Batha, Anton, Roger jr. – Postolachi, Keseru.

Arbitri: Horia Mladinovici (București) – Daniel Mitruți (Craiova), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș).

Camera VAR: Istvan Kovacs (Carei), Andrei Constantinescu (București).

Observatori FRF: Marcel Savaniu (Satu Mare) și Mihai Andrieș (București)

2 comentarii

  1. Eu sper ca mâine să avem și noroc,vom fi în jur de 1000 utisti, alte echipe nu au într-un tur de campionat atâția spectatori, cred că vom ajunge în finală, merităm pt toate ghinioanele ce le-am avut, forza uta oriunde, oricând ?️?

    0
    0
  2. Sunt de acord cu cele spuse, dar aș zice să ne activăm prin muncă, perspicacitate și rugăciune, să fim încredințați că Dumnezeu ne vede chinul interior și ne va asculta cererea

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button