UTA Arad

Sabău îl măgulește pe Rednic înainte de semifinala U. Cluj – UTA: „Un tip foarte bine pregătit, e greu să antrenezi în prima ligă din Belgia”





Dacă UTA nu a mai ajuns într-o finală de Cupa României din 1966, Universitatea Cluj a fost aproape de trofeu în urmă cu 8 ani. Pe „Arena Națională”, „șepcile roșii” nu au avut nicio șansă în fața celor de la FCSB, care s-au impus cu 3-0. Mai mult, la finalul acelui sezon, echipa pregătită de Adrian Falub a și retrogradat în Liga 2-a. Au urmat ani grei de reorganizări și tentative de a reveni în prim planul fotbalului românesc, succesul fiind atins doar în vara anului trecut după barajul cu Dinamo.

Sabău: „Sper să-și dorească foarte mult jucătorii, pentru că – totuși – e o performanță”

După ultimele rezultate în play-outul Superligii, clujenii s-au dus la 4 puncte de Chindia Târgoviște, echipă aflată pe loc de baraj de menținere în acest moment și, teoretic, sunt mai liniștiți înainte de „duelul” cu UTA de pe teren propriu, din semifinala Cupei României. „Sper  să fim așa cum trebuie, să pregătim bine meciu, iar jucătorii să-și dorească foarte mult calificarea în finală. Ne bucurăm că am revenit acasă, avem un gazon aproape perfect, arată super, chiar am fost acum jumătate de oră pe el. E excelent, se poate juca fotbal, intrăm pe teren de la ora 19, vom avea și foarte, foarte mulți suporteri alături de noi mâine, așa că avem toate condițiile să ne calificăm. Sper să-și dorească foarte mult jucătorii, pentru că – totuși – e o performanță. Nu cred că mai e nevoie să discut cât de important este, dar contează foarte mult cât de mult își doresc jucătorii și înțeleg ce înseamnă o astfel de finală, cât de importantă este pentru ei ca imagine și pentru performanțele lor. Se poate vorbi și despre UTA, dar depinde cum arătăm noi, dacă ne refacem din punct de vedere fizic și mental. E important ca jucătorii să nu se gândească că e foarte greu meciul cu Voluntari de luni, pentru că jucăm a patra zi, ne putem recupera și atunci e foarte important ca mâine să dăm absolut totul.  Sper să fiu inspirat când alcătuiesc primul 11, la schimbări. E important ca ceea ce spun să ajungă la mintea și la inima lor, mesajul să fie recepționat corect. Mă aștept la un public numeros, sper să vină să ne încurajeze, iar noi să nu îi dezamăgim. Până la urmă, ar fi o performanță pentru suporteri, pentru oraș. Așa crești ca și club, te formezi cu astfel de jocuri, realizări, mentalitate”, a spus Ioan Ovidiu Sabău în preziua confruntării cu UTA.

Mircea Rednic e un om cu multă experiență, clar își dorește să joace o finală”

Luni, antrenorul lui U. știa că se va duela din nou cu Laszlo Balint, dar ieri a aflat că se va afla față în față cu fostul său coleg de la Dinamo, Rapid și echipa națională, Mircea Rednic. Mai mult, noul tehnician al UTA-ei l-a și antrenat pe Sabău pe finalul carierei, la Rapid, când au și câștigat titlul de campioni. „Fotbalul românesc are nevoie de astfel de oameni foarte bine pregătiți. Mircea e un om cu multă experiență, cred că va aduce un plus de calitate și e un mare câștig pentru campionatul nostru. Mă bucur că a revenit, m-am bucurat foarte mult, îl apreciez foarte mult pentru că e un tip foarte bine pregătit, a câștigat două campionate, a antrenat în străinătate, e greu să ajungi să antrenezi în prima ligă din Belgia. Nu contează foarte mult că UTA e într-o poziție grea, la retrogradare. Ei își doresc foarte mult și îl cunosc bine pe Mircea, el va face tot ce poate ca mâine să se califice, nu se gândește la următorul joc, clar își dorește să joace o finală. În rest, se spune că aducerea unui nou antrenor produce un șoc la echipă și de multe ori e și adevărat, cam așa se întâmplă”,  a adăugat „Moțul”.

Îi convine să joace finala la Sibiu

Ioan Ovidiu Sabău nu se gândește la palmaresul său dacă U. va reuși să câștige Cupa, la Sibiu. „Personal mă interesează mai puțin, ca imagine, dacă voi câștiga Cupa ca antrenor. Contează că e un trofeu foarte important pentru acest club, pentru acești suporteri care au fost alături de echipă din Divizia D. Am revenit foarte repede datorită lor și bucuria pe care le-o poți da acestor oameni care susțin necondiționat echipa e neprețuită. Opțiunea pentru stadionul din Sibiu pentru finală e potrivită. E un oraș frumos, terenul nu știu dacă e foarte, foarte bun, dar se va reface până la finală”, a adăugat „principalul” clujenilor.

Speră să nu aibă probleme de lot după semifinala cu UTA

Acesta a anunțat revenirile în lot ale fundașilor centrali Pițian și Miron și a dat înțeles că va aborda partida cu tot ce are mai bun, cu toate că principlaul său obiectiv e salvarea de le retrogradare a echipei. „Mă interesează meciul de mâine foarte mult, dar să nu am probleme, accidentări, cartonașe roșii, pentru că meciul cu Voluntari de luni este cel mai important. Suntem la două puncte, acolo este și Chindia, pierzi tu, câștigă ei, mai avem meciuri grele, jucăm la Botoșani, acasă cu Chindia, cred că se joacă până la ultima etapă. Am o mare responsabilitate că trebuie să salvez echipa, nu este vorba de cartea mea de vizită”, a încheiat Sabău.

Remacle: „Meci important, o finală nu o joci în fiecare an”

Belgianul Martin Remacle e anunțat titular mâine în garnitura lui U. în semifinala cu UTA. Mijlocașul de 25 de ani pare conștient de șansa pe care o are echipa sa să se bată pentru un trofeu în acest sezon. „E un sentiment plăcut, căci știm că mai e un meci până la finală și o finală nu o joci în fiecare an. Sau poate unii nu vom mai juca o finală în întreaga noastră carieră, eu de exemplu nu am evoluat nici măcar într-o semifinală la seniori. De aceea trebuie să dăm totul mâine. Avem șansa să juăcm acasă, cu suporterii în spate și pe un gazon nou, totul pare să se alinieze penru nou ca să ajungem în finală. E important pentru toată lumea acest meci, pentru suporteri, pentru istoria clubului și pentru noi, jucătorii. Putem avea o amintire frumoasă, iar eu am văzut suporterii cum s-au bucurat pentru promovare și aș vrea să ne bucurăm din nou așa în oraș. O să ne antrenăm la penaty-uri, cu siguranță, așa am făcut și înaintea meciului cu Hermannstadt, dar ne-am dori să încheiem meciul în 90 de minute. Nu vrem să avem probleme cu recuperarea pentru meciul de luni”, a spus Remacle.

Un comentariu

  1. eu zic ca am putea bate la cluj,nu e imposibil ,nu mi se pare ca adversarii de maine sunt de speriat..nu cred nici in teoria conspiratiei ca domnul rednic a fost adus sa ne retropgradeze la barajul cu dinamo..daca era asa, putea ramane si balint fara probleme..ar fi tare sa batem dinamo la baraj cu rednic pe banca..dupa ce a lasat-o pe 15 in anul in care va retrogradat sa o invinga si la baraj,sigur devine persona non grata in stefan cel mare..daca maine ubbink si keseru alearga la fel ca pana acum poate sa stea si anceloTti pe banca ca rezultatul acelasi va fi ..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button