Progresul Pecica

Ineul nu-și permite să țină cont de forma bună a pecicanilor! Toure: „Ar trebui să fim mai motivați” v.s. Moraru: „Jucăm cu plăcere, la victorie”





Echipele arădene amenințate cu retrogradarea din Liga a 3-a s-au deblocat pe rând, în deplasare. Cermeiul a făcut-o înainte de Paști, la Dudeștii Vechi, cu Pobeda, în timp ce ACB Ineu a făcut-o în derby-ul suferinței, de la…Cermei. Cu această ocazie, trupa „alb-albastră” a scăpat din nou de „lanterna roșie”, dar poziția în clasament rămâne proastă.

Toure: „Suntem pregătiți să facem un nou meci bun și să câștigăm”

Dacă sezonul s-ar termina astăzi, ACB-ul s-ar întoarce în județ, diferența de puncte față de primul loc peste linie, ocupat de Avântul Periam, fiind de 7 puncte. Prin urmare, formația lui Cristian Sculici și Teodor Mihuț e obligată să lege victoriile, iar prima ocazie i se ivește vineri. Cu începere de la ora 17, pe „Central” vine Progresul Pecica, liderul incontestabil din play-out, cu 4 victorii din tot atâtea posibile și o medie 3 goluri pe meci. „Eroul” Ineului la Cermei a fost Mouhamed Toure, autor al unei „duble”, dar și cel care a obținut un penalty. „Sunt foarte fericit, a trecut atât de mult timp de când echipa nu a mai simțit gustul victoriei și chiar nici nu mai știam cum e să ne bucurăm. De acum înainte cu toții putem demonstra că formăm o echipă tânără, dar cu calitate și că victoria de la Cermei nu a fost întâmplătoare, ci doar prima dintr-un șir de victorii care ne va ține în Liga a 3-a, pentru că merităm. Cel mai greu meci e vineri, împotriva echipei din Pecica, pe care am dominat-o acasă la noi în tur și am fi meritat să o învingem, dar am fost egalați la ultima fază. Cred că am învățat din acel meci, dar și din celelalte pierdute nemeritat în acest an și suntem pregătiți să facem un nou meci bun și să câștigăm. Sigurcă  și Pecica este o echipă în formă, au victorii în ultimele etape, dar noi ar trebui să fim și mai motivați decât ei, pentru că avem mare nevoie de puncte în lupta noastră pentru supraviețuire”, afirmă atacantul senegalez de 19 ani.

Moraru: „Obiectivul nostru este locul 1 în play-out”

Progresul vine după un rotund 4-0 cu Avântul Periam, ocazie cu care fundașul dreapta, Raul Moraru, a oferit două pase de gol pentru Câmpan și Borcea. „Am făcut un meci bun cu Periam, l-am controlat cap-coadă, am dat gol repede, apoi la începutul reprizei a doua a venit golul doi. Am avut și ocazii, dar e bine și așa, cu patru goluri și fără gol primit. Obiectivul nostru este locul 1 în play-out, nu va fi ușor, dar o luăm pas cu pas. Mergem la Ineu, o echipă cu cuțitul la os, va fi meci greu, mai ales că au prins aer, au un moral bun, după ce au întors spectaculos rezultatul la Cermei. Am jucat cu ei în decembrie la Ineu, am scos un 1-1, după ce ne-au condus până pe final. Nu ne-am așteptam la un teren așa greu și o replică așa de bună a lor, dar acum datele problemei vor fi diferite. Terenul este bun, iar noi jucăm deja cu plăcere, la victorie fiecare meci, vedem ce va fi”, spune fotbalistul de 23 de ani crescut de UTA.

Odată cu revenirile pe teren ale lui Wild și Aldan, Pecica nu mai are jucători în infirmerie, în timp ce gazdele de vineri nu vor conta pe Ndoye.

Formații probabile:

ACB Ineu: Merșca – D. Varga, Cahill, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Rucăreanu, Florea, Spătaru, Udrescu – Toure.

Pecica: Zamfir – Moraru, Sarkozi, Hrezdac, Aldan – Stanciu, Arsene, C. Mihai, Borcea – Puie – Câmpan.

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş) – Ștefan Lar (Baia Mare), Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare)

Observatori: Zaharia Ciev, Dorin Micșa (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button