UTA Arad

Rednic – și mai încrezător în șansele de salvare ale UTA-ei: „Jucătorii au fost receptivi, meritam să ne calificăm, dar acum rămâne să ne concentrăm pe play-out”







Cu toate că a pierdut meciul de la Cluj, cu U. și odată cu el și șansa de a se califica într-o finală de Cupa României după 57 de ani, UTA a arătat mai bine ca exprimare în teren decât în ultimele partide cu Laszlo Balint pe banca tehnică. Și-a creat și ocazii mai multe, iar posesia a fost zdrobitoare, cel puțin în repriza secundă, când – e adevărat – și „șepcile roșii” – au decis să apere cu dinții avantajul minim luat cu sprijinul arbitrilor.


La prima sa partidă pe banca „roș-albilor”, Mircea Rednic a mers pe un sitem de joc 4-1-4-1 și a spus și ce l-a determinat să o facă. „Am făcut schimbări în urma unor discuții cu jucătorii și le-am cerut să-mi spună unde dau randamentul maxim. Iar Roger și Ubbink au făcut-o foarte bine acolo și Postolachi cât a putut, fundașii centrali, fundașii laterali au venit foarte bine, au urcat, au centrat. Poate ar fi trebuit mai mulți oameni în careu. Dar, am avut situații, ocazii, nu am reușit să marcăm. Am avut și ceva probleme, accidentați, jucători care în minutul 60 au avut crampe. Chindriș a făcut o mică ruptură, dar a și luat cartonașul roșu la meleul de la final. În situația în care suntem e stres mult, toată lumea își dorește și își dorea ca noi să ajungem în finală. Și cred că meritam să ne calificăm”, a spus „principalul” arădenilor.


Rednic nu a avut ce să le reproșeze elevilor săi și a fost destul de mulțumit de ceea ce a văzut în „iarbă”. „Am dominat jocul după două zile de muncă, jucătorii au fost receptivi, au reacționat foarte bine, dar nu a fost de ajuns. Eu îi felicit, însă, ne-am surprins adversarul, am avut situații, nu am reușit să dăm mai multe goluri și uitați ce s-a întâmplat. Dacă ar fi validat golul era mult mai frumos, probabil ar fi atacat și U Cluj mai mult. În rest, nu pot să comentez mai mult, felicitări lui Neluțu (n.a. Sabău) și îi doresc să câștige Cupa, dacă nu am putut s-o luăm noi”, a adăugat „Puriul”.

La conferința de presă de după meci, Mircea Rednic a recunoscut că a fost ofertat și de Univeristatea Cluj. „Am vorbit cu conducerea clubului înainte să vină Neagoe, dar tocmai ce mă operasem și nu-mi revenisem încă. Acum, când văd atâția antrenori tineri fără diplome, forțați – poate – de  dumneavoastră (n.a. presă), făcând uneori mai mult rău, am zis că poate e nevoie de mine în fotbalul românesc. Nu îmi pare rău că nu am acceptat alte oferte, la UTA am condiții foarte bune, e o echipă de tradiție, cu suporteri, stadion. Nu mă tem de retrogradare, altfel nu veneam. Am jucători buni, iar ceea ce am văzut astăzi îmi dă sperante că ne putem salva. Meciul de azi a trecut, capul sus, trebuie să rămânem pozitivi. Acum trebuie să ne concentrăm pentru play-out, ne așteaptă patru meciuri grele. Am vrea să ne salvăm direct, dacă nu măcar să ajungem la baraj”, a mai punctat tehnicianul care l-a schimbat pe Laszlo Balint în urmă cu două zile.

FOTO: Claudia Carp



3 comentarii

  1. Rednic, sper ca totusi ai vazut unele lucruri, Keseru de ex. un dezastru, Cascini rateaza singur cu portarul, din vreo 10 cornere nu am facut nimic, invata-i cum sa dea un corner chiar la mijlocul si pe linia careului mic (statistica arata ca asa se dau golurile, cifrele nu mint).
    Sper sa nu te incapatinezi si tu ca si Balint…
    Sper sa ai dreptate si sa poti face ceva in timpul asta scurt.

    0
    0
  2. Va fi foarte greu sa mergem și la baraj. Dacă nu batem Sibiul liga 2 e tot mai aproape. Se pare ca vina cea mai mare o au jucătorii nu antrenorii. Unii nu au loc nici in liga 2. Trăim cu speranța!

    0
    0
  3. Interesant cu Roger la mijlocul terenului,da la finalizare trebuie sa faci ceva domnule Rednic, atenție la arbitraje și la cartonașe.
    Trebuie sa umplem stadionul cu Sibiu,era frumos intrarea liberă,eu am abonament in galerie deci nu mă încurcă cu nimic însă era frumos sa atragi cumva public sa umpli arena.
    E nevoie sa fim mulți, echipa are nevoie de suport și susținere maximă.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button