UTA Arad

Utistul Rareș Pop – pe lista celor mai promițători fotbaliști sub 20 de ani din lume, Gavi sau Bellingham conduc topul CIES!





Observatorul Fotbalistic CIES a prezentat lista a 200 de fotbalişti sub 20 de ani activi în 75 de ligi din întreaga lume (douăzeci pentru fiecare dintre cele zece posturi luate în considerare) care au acumulat cea mai mare experienţă de joc în ultimul an. Cel mai mare scor absolut a fost înregistrat de Gavi, de la FC Barcelona, al cărui capital relativ de experienţă este de 4,37 ori mai mare decât media observată pentru jucătorii de aceeaşi vârstă şi care evoluează pe acelaşi post.

Nu este ceva neaşteptat că pe primele două trepte ale podiumului sunt Gavi, de la FC Barcelona, şi Jude Bellingham, de la Borussia Dortmund, în schimb este mai surprinzătoare prezenţa pe locul trei a lui Marcos Leonardo, de la Santos FC. Superliga are și ea reprezentanți în această ierarhie, iar UTA dă și ea un fotbalist în top pe nimeni altul decât Rareș Pop. –

Rednic, întrebat de prietenii impresari de Rareș Pop: „Eu nu l-am știut”

Născut pe 14 iunie 2005, arădeanul este pe poziţia a 16-a pe lista mijlocaşilor centrali. Tânărul utist tocmai ce a reușit al treilea său gol în prima ligă din România, dar are tot atâtea pase decisive. Pop a mai înscris un gol și în Cupa României, competiție în care a obținut și un penalty pentru echipa sa. E cotat la 300 de mii de euro de transfermarkt și începe să-l cucerească și pe noul antrenor al echipei arădene. „Eu pe Rareș Pop nu l-am știut și foarte mulți impresari, priteni de ai mei din străinătate m-au întrebat de el. Are calități, se vede, a reușit să se impună. Spre rușinea noastră el și ajută echipa să aducă puncte…Glumesc, acesta e un lucru pozitv și poate să fie un exemplu și pentru ceilalți. În orice caz, mie îmi place să lucrez cu tinerii, mai departe depinde și de ei ce-mi vor da înapoi mie și echipei”, a spus Mircea Rednic la preluarea mandatului de antrenor al UTA-ei din mâna lui Laszlo Balint. Altfel, în același top al mijlocașilor stânga, mai precis pe poziția a 18-a, se Enes Sali, de la Farul Constanţa, născut pe 23 februarie 2006.

Două prezențe și la nivelul fundașilor laterali

Cel mai bine clasat dintrefotbaliștii români este Andrei Borza, de la Farul Constanţa. El este pe locul 3 pe lista celor mai promiţători fundaşi stânga care nu au împlinit încă 20 de ani. În fața „perlei” lui Hagi se află Alejandro Balde (FC Barcelona), Milos Kerkez (AZ Alkmaar). Apoi, Alexandru Pantea, de la FCSB, care pe 11 septembrie va împlini 20 de ani, este pe locul 20 pe lista fundaşilor dreapta.

Care sunt vârfurile?

Jucătorii în fruntea clasamentului pentru fiecare post sunt: Plamen Andreev (Levski Sofia, portar), Antonio Silva (Benfica, fundaş central), Alejandro Balde (FC Barcelona, fundaş stânga), Rico Lewis (Manchester City, fundaş dreapta), Arthur Vermeeren (Royal Antwerp, mijlocaş defensiv), Gavi (FC Barcelona, mijlocaş central), Bilal El Khannouss (KRC Genk, mijlocaş ofensiv), Matheus Martins (Watford, extremă stânga), Angelo Gabriel (Santos, extremă dreapta) şi Marcos Leonardo (Santos, atacant central).

Clasamentul a fost stabilit după metoda capitalului de experienţă, ţinând cont de minutele jucate în meciurile oficiale disputate în ultimele 365 de zile, de nivelul sportiv al meciurilor şi de rezultate. În plus, capitalul de experienţă a fost raportată la media măsurată pentru jucători de aceeaşi vârstă şi care evoluează pe acelaşi post, ceea ce permite CIES să prezinte un scor relativ.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button