UTA Arad

UTA primește vizita lui Hermannstadt cu Sabia lui Damocles deasupra capului! Rednic e optimist la debutul la Arad: „Împreună cu publicul vom câștiga”







UTA a pierdut șansa să joace, după 57 de ani, într-o finală a Cupei României, după 0-1 la Cluj, cu Universitatea. A fost o semifinală marcată de două erori mari de arbitraj, una la care golul lui Postolachi a fost anulat, iar cealaltă la faza de penalty a „șepcilor roșii”, fază din care s-a decis calificarea. Suporterii arădenilor se simt vădit nedreptățiți, și-ar fi la un moment dat ca echipa favorită să iasă de pe teren, dar viața merge mai departe cu complicata luptă pentru supraviețuire în Superligă. După succesul scontat al Argeșului la Mioveni, „Bătrâna Doamnă” a căzut loc direct retrogradabil și orice alt rezultat în afara victoriei marți seară (ora 20), în compania lui FC Hermannstadt, o pune cu spatele la zid înainte de finala din Trivale.


Rednic: „Hermannstadt – cea mai bună echipă din play-out, individual avem calitate peste ei”

E și meciul de debut în Superligă, în fața publicului arădean, al lui Mircea Rednic, experimentatul tehnician care a preluat echipa din mâinile lui Laszlo Balint. Evoluția bună de pe „Cluj Arena” e punct bun de plecare, însă esteticul nu-i ține de cald trupei de pe Mureș. Chiar „Puriul” a recunoscut că echipa sa are destule lucruri de îmbunătățit pe faza de construcție și finalizare, dacă vrea să-și apropie succesul cu sibienii antrenați de fostul său coleg și elev. Ca și în cazul lui Ioan Ovidiu Sabău, Rednic a și jucat alături de Marius Măldărășanu, dar l-a și antrenat pe acesta la Rapid, câștigând și două titluri împreună. „Pe Măldărășanu l-am antrenat, îl cunosc, e un tip foarte serios, disciplinat. Îl are și pe Rada în spate cu experiența lui, care și în perioada mea lucra cu apărarea. Sunt foarte bine organizați, se apără foarte bine și pe contraatac sunt periculoși. În general  formează o echipă omogenă, nu au schimbat foarte mult, ei au jucat împreună și în Liga a 2-a, poate cu trei sau patru schimbări.  Trebuie să ținem cont de calitățile pe care le are această echipă, după părerea mea, cea mai bună din play-out. Spun asta ținând cont și de numărul de puncte pe care le-au pierdut, cele 9, dacă le aveau acum erau liniștiți în fruntea clasamentului. Împotriva unui astfel de adversar trebuie să jucăm repede, să umplem mai bine careul decât la Cluj și mai ales să fim mai preciși la pase. Degeaba am trimis 40 de pase sau centrări în careul advers, dacă doar 9 au ajuns la jucătorii noștri. Apoi, individual, eu zic că avem calitate față de ei, avem jucători care pot să facă diferența unu contra unu. Trebuie să joci împotriva unei astfel de echipe, să nu stai să te atace. De obicei, așteaptă greșeala adversarului și au trasee simple, clare, aduc mingea repede în fața porții și acolo îl au și pe Paraschiv, un atacant care are o jumătate de ocazie și înscrie”, a spus noul „principal” al UTA-ei, care va conduce un scurt antrenament și marți dimineață, chiar pe arena „Francisc Neuman”.

Nu condamnă opțiunile lui Coman: „E normal, a crescut la Pitești, dar am încredere în echipa mea”



Dănuț Coman, președintele lui Hermannstadt, i-a declarat război lui Mircea Rednic și UTA-ei, susținând că vrea să-i strice debutul în Superligă tehnicianului, ajutând-o indirect pe FC Argeș, echipa la care a făcut primii pași în fotbal. „Încă nu e terminat playout-ul, Hermannstadt are 27 de puncte, parcă mai sunt 12 puncte în joc, dacă nu câștigi niciun meci până la sfârșit? Așadar, e clar că joacă în primul rând pentru ei. Apoi, Coman, fiind din Pitești, e normal să zică asta. A avut performanțe la FC Argeș și el e profesionist ca și conducător. Îl cunosc și îl apreciez, l-am avut și jucător la Rapid. Dar, eu au încredere în echipa mea și nu o spun așa de dragul de a o spune. Sunt sigur că mâine vom avea și suportul publicului și împreună vom reuși să câștigăm. Nu mai avem ce să vedem, ce să tatonăm, trebuie să câștigăm. Dar, jucăm cu inteligență, nu trebuie să ne aruncăm, să le creăm spații mari, pentru că ei sunt periculoși pe contraatac. Totodată, Trebuie să ne creăm ocazii și să reușim să înscriem”, a adăugat Rednic, care a lăsat să se înțeleagă că ar putea schimba câțiva jucători din formula ce a intrat pe gazonul de pe „Cluj Arena”. Una este sigură, căci Chindriș e accidentat și suspendat: „O să țin cont că imediat vine meciul cu Pitești, dacă o să merg doar pe unii jucători, s-ar putea să am surprize. Acum am surprize că nu am nici o rezervă de fundaș central”.

Măldărășanu, față în față cu fostul coleg și antrenor: „Mircea Rednic e cel mai potrivit în această situație”

Două sunt echipele neînvinse în play-outul Superligii, iar una dintre aceste este FC Hermannstadt, care – de altfel – a strâns 7 rezultate utile consecutive. Cealaltă este FC Voluntari, dar sibienii vin chiar după trei victorii la rând. Totodată, gruparea de pe Cibin are atuul unui palmares pozitiv cu UTA, în fața căreia nu a pierdut niciun meci în elită. Ba, mai mult, are și două victorii pe noua arenă „Francisc Neuman”, una în play-outul sezonului 2020-2021 și cealaltă în turul acestui sezon regular. Evident, Marius Măldărășanu nu poate să nu țină cont de schimbarea la nivelul băncii tehnice arădene, cu atât mai mult cu cât vorbim de una dintre figurile care i-au marcat cariera. „Cu Mircea Rednic am fost coleg, am luat campionatul împreună în anul 1999, iar apoi mi-a fost și antrenor în două rânduri. E un tehnician cu experiență, cred că este cel mai nimerit într-o asemenea situație datorită experinței pe care o are. Până la urmă, pe noi ne interesează doar jocul nostru, cu siguranță vom avea un meci foarte greu. Pentru mine e o necunoscută că UTA se află pe acel loc în clasament, având destui jucători de calitate. Dar, meciul va fi greu și prin prisma presiunii publicului, am resimțit ostilitatea, ca să spun așa, la meciul din turul regularului. Nu știu dacă va fi chiar o finală pentru ei, dar, ținând cont că vor urma meciurile directe cu contracanditatele lor pentru evitarea retrogradării directe, atunci cu atât mai important va fi acest meci pentru UTA. Însă, le-am spus și băieților și tuturor, încă nu suntem liniștiti. Putem spune doar că suntem mai liniștiți decât acum o lună, avem un parcurs bun, sunt 7 meciuri fără înfrângere, dintre care cinci victorii, dintre care trei consecutive, de ce să nu ne-o dorim pe a patra? Suntem, așadar, într-o formă bună și vom fi 100% montanți pentru acest meci. Nu mi-e teamă de o eventuală relaxare a noastră, pentru că nu e cazul, căci mereu am pus accent pe concentrare, iar aceasta va face diferența. Vom simți presiunea, nu va trebui să jucăm foarte jos, adică să ne retragem, pentru că adversarul are jucători de calitate, care pot scoate în orice moment ceva. Probabil vor avea și ei atitudine, determinare, dar, repet, nu e treaba noastră”, a declarat Măldărășanu, care are tot lotul la dispoziție pentru deplasarea de la Arad după ce Iancu și-a ispășit suspendarea. Fundașul Antoche are mici probleme medicale, dar el oricum nu se număra printre titulari.

Formații probabile:

Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, Stoica, Opruț – Mino Sota – Balaure, Alhassan, Limaj, Oroian – Paraschiv.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Abeid – Anton – R. Pop, Ubbink, Cascini, Roger jr – Postolachi (Milosevic).

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Valentin Avram (București), Ciprian Danșa (Satu Mare). Rezervă: Robert Avram (Pitești)

Camera VAR: Iulian Dima (București), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare), Ioan Bogdan (Arad)

3 comentarii

  1. oricum jucam cu o echipa demotivata..deci vom castiga clar maine!nu cred in povestile cu dani coman,sunt sigur ca nu se vor preda,dar presimt ca nu le vom lasa nici o sansa!

    0
    0
  2. Arbitraj corect, victorie băieți, vom fi acolo pe stadion să vă purtăm spre victorie, dacă ne fură arbitrii iarăși cred că unii din tribune vor reacționa altfel, gata prea multe furturi ale acestor arbitrii, forza uta oriunde, oricând ??️?

    0
    0
  3. Cu sabia, puțin spus. Cu presa-ciocan pneumatic care formează la incandescenta boghiuri de vagon. ! Ce e interesant , ca poți dinamita și arunca în aer păreri formate, scutura clasamentul, liniști opinia publica binevoitoare și mai ales răbdătoare în doar doua etape. Ne gândim mai cu seama la Pitești, sărind peste oful specialistului, meci cu meci. Clarviziune, sinceritate, preocupare profesionista imediata dar și de perspectiva la Rednic. Angajamentul lui suna dulce-amar. Sa facă echipa. Deocamdată suntem un grup cu trecut mare.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button