UTA Arad

Benga vorbește despre Rednic și obiectivul rămas de atins: „Se dă un restart, nu e la îndemâna oricui să fie atât de titrat! Suntem la mâna noastră”







Eliminată din semifinalele Cupei României și pe loc direct retrogradabil în Superligă, UTA trece prin poate cel mai greu moment de la promovarea în primul eșalon. Arădenii mai au patru etape de play-out în care sunt nevoiți să acumuleze cât mai multe puncte pentru a-și asigura prezența la baraj, salvarea directă fiind aproape imposibilă.


„Un cumul de factori care fac diferența pentru domnul Rednic”


Căpitanul Alexandru Benga a fost cea mai constantă prezență în primul 11 pe parcursul actualului sezon, indiferent de tehnicianul care s-a aflat pe bancă. UTA a ajuns la cel de-al treilea antrenor al stagiunii odată cu numirea lui Mircea Rednic, iar impactul imediat a fost unul pozitiv. „Atmosfera din vestiar în acest moment este bună, am făcut o partidă foarte bună la Cluj, în care am avut entuziasm, bună dispoziție, preocupare de a juca, de a lupta. Din păcate, nu am reușit să câștigăm, dar atmosfera în sânul lotului acum pot să spun că este bună și toată lumea este preocupată să-și îndeplinească obiectivul personal și bineînțeles, al clubului. Nu pot să spun că s-a schimbat ceva odată cu venirea noului antrenor, asta ar însemna că facem o comparație între vechiul și noul antrenor. Cu siguranță, atunci când în viața unei echipe apare o schimbare de antrenor, se dă un restart. Odată cu venirea domnului Rednic, am simțit încă de la prima interacțiune cu dânsul că este un antrenor cu experiență și cu mare calitate, iar acest lucru cred că s-a văzut încă de la partida de joi seară. Ca să fac o esență a lucrurilor, faptul că în CV-ul dânsului sunt trecute campionate, cupe, supercupe, nu este deloc o întâmplare. Nu este la îndemâna oricărui antrenor să fie atât de titrat, iar asta cred că spune totul despre calitatea dânsului. Flerul dânsului, modul de a gestiona situațiile, felul cum vede fotbalul, este un cumul de factori, iar aceste detalii fac diferența. Nu este la îndemâna oricui să ajungi să câștigi acele trofee, ai nevoie de o calitate specială”, consideră experimentatul fundaș al arădenilor.

Confirmă discuțiile „calde” din pauza meciului cu Chindia, dar: „Nu tot timpul acestea sunt un lucru rău”

Marți, de la ora 20:00, utiștii vor juca pe arena „Francisc Neuman” împotriva lui Hermannstadt, formație pe care nu au învins-o niciodată în istoria partidelor directe. „Suntem în fața unui meci foarte important pentru noi, în care un alt rezultat în afara victoriei nu ne avantajează. Așteptăm cu încredere partida de mâine seară, după ultimul joc pe care l-am făcut și după ultimele antrenamente, avem încredere că putem să obținem cele trei puncte. Cei de la Hermannstadt formează o echipă puternică, au și câteva individualități, dar punctul lor forte este echipa în ansamblul ei. Vom încerca să fim atenți și să le contracarăm punctele forte și –  bineînțeles – să le exploatăm slăbiciunile” a adăugat Benga.



La prima sa conferință de presă, Mircea Rednic a declarat că vestiarul va alege căpitanul echipei, dar Benga și-a păstrat banderol. Totodată, apărătorul a vorbit și despre așa-zisul conflict din vestiar la pauza meciului cu Chindia în care ar fi avut o dispută verbală cu doi dintre colegii străini din echipă. „Nu s-a votat un nou căpitan, dar nici rămânerea mea în această postură. Cât despre presupusul incident de la pauza meciului cu Chindia, pot spune că astfel de discuții, pentru că nu a fost un incident, au loc odată la două-trei antrenamente. Din punctul meu de vedere, nu tot timpul aceste discuții în contradictoriu sau mai aprinse sunt un lucru rău. Cu toții ne dorim să ieșim din situația grea și atunci, bineînțeles, uneori apar și niște discuții în contradictoriu, dar nicidecum nu a fost un incident. În plus, nu cred că acela a fost unul dintre factorii care au dus la schimbarea antrenorului”, a adăugat fotbalistul născut la Brașov.

„Sunt unele lucruri pe care nu le putem controla, dar cel puțin pentru baraj suntem la mâna noastră”

UTA a părăsit Cupa României joi, la Cluj, după două decizii luate în favoarea lui „U” de tandemul Horia Mladinovici – Istvan Kovacs. În special prestația „centralului” l-a luat prin suprindere pe fundașul arădenilor. „Eu am văzut clar în teren și am zis și imediat după meci. Domnul Mladinovici avea o anumită manieră mult mai liberă, la nivelul gazonului se simte foarte clar acea manieră sau când ea se schimbă. Pentru mine a fost fără echivoc că au fost foarte ușor acordate acele decizii, încă din timpul jocului, nu a fost nevoie de reluări. Nu am o explicație, cunoscându-l pe dânsul de atâția ani și știind maniera pe care dânsul mereu a încurajat-o și a promovat-o..Pur și simplu în meciul cu „U” Cluj nu s-a mai aplicat”, mai susține Benga. 

La doar câteva zile după ce a fost dezavantajată de arbitri la Cluj, formația „roș-albă” s-a lovit de un alt factor extern: evoluția slabă a lui CS Mioveni în duelul cu FC Argeș, ce i-a dus pe arădeni pe loc direct retrogradabil. Totuși, Benga e de părere că aceste lucruri nu trebuie să afecteze moralul din vestiar: „Și dacă ne-am gândi la lucruri necurate, nu ne-ar face bine, pentru că nu le putem contrala. Tot ceea ce putem controla noi este cum evoluăm. Acum ne-am pregătit foarte bine, am avut acest meci de Cupă, care, pe lângă supărarea și dezamăgirea rezultatului, ne-a adus o doză de moral și de încredere. Suntem pregătiți și încrezători, așteptăm meciul de mâine seară ca să ne putem adjudeca cele trei puncte. Cel puțin pentru baraj, totul stă în mâna noastră”.

„E normal să ne dorim să fim arbitrați corect”

La meciul de mâine cu Hermannstadt, la centru se va afla Viorel Flueran, arbitru care l-a eliminat ușor pe Benga într-o partidă din sezonul trecut cu FC Argeș, iar din brigadă face parte și piteșteanul Robert Avram. „Cum am spus, nu putem controla anumite lucruri, ne dorim din toată inima și este absolut normal să ne dorim să fim arbitrați corect. Adică să fie un arbitraj care să nu influențeze rezultatul partidei. Apoi, noi trebuie să jucăm cu entuziasm, cu încredere, făcând tot ce ne stă în putință să ne apropiem cele trei puncte”, a mai afirmat căpitanul „Bătrânei Doamne”.

În absența lui Chindriș (accidentat și suspendat) și Erico (accidentat), Benga și Erion Hoxhallari sunt singurii fundași centrali apți ai UTA-ei pentru meciul cu Hermannstadt și, foarte probabil, pentru următoarele două întâlniri. „Încerc să dau sută la sută la fiecare joc, sunt conștient că am rămas în doi fundași centrali, ne pare rău pentru această situație, dar eu am încredere că vom găsi resursele să o gestionăm bine și să ne îndeplinim obiectivul”, a concluzionat Benga.

Fundașul de 33 de ani este de departe liderul minutelor stagionale la UTA, cu peste 3500, următorul fiind albanezul Idriz Batha cu aproximativ 2700.

2 comentarii

  1. sa nu uitam ca domnul rednic nu a avut rezultate in ultimii ani,deci UTA il poate ajuta si pe el sa demonstreze ca poate avea din nou succes..sper sa nu inceapa cu lamentarile,cu totii stim ca echipa nu sta bine fizic,nu trebuie sa caute scuze ,ci sa gaseasca solutii..nu mi se pare ca vreuna din urmatoarele 4 adversare sta mai bine fizic decat noi..sa fim seriosi,nici sibiul,nici argesul,nici craiova lui mititelu si cu atat mai mult mioveniul nu debordeaza de prospetime…faci 12 puncte si nu te mai temi de indirecte, pot sa aranjeze cate meciuri vor ei..

    0
    0
  2. BENGA , intrati pe teren si si presatii in jumatatea lor de teren de nu mai stiu de ei ,nu ii lasati deloc sa isi faca jocul, luatii tare incepand de la mijlocul terenului si mai ales ca, va-ti fi impulsionati la maximum de tot stadionul. Jucati cu mare tupeu si nu ii lasati sa respire !!! Este unul dintre meciurile capitale unde nu ai voie sa gresesti. Fiti foarte concentrati in fata portii si dati gol . Meciul nu este usor dar trebuie obligatoriu sa castigati, nu mai este loc de vaicareli, motivatii etc,, nu mai merge , maine UTA. trebuie sa CASTIGE. FORTA UTA Arad, FITI PUTERNICI, LUPTATI PT. FIECARE MINGE SI VE-TI REUSI, NU LASATI GARDA JOS NICIUN MINUT. VA UREZ MULT SUCCES .

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button