UTA Arad

De la UTA și CSA Steaua, la FCSB? Gigi Becali susține că arădeanul Simion Apreutese vrea să cumpere vicecampioana României





Simion Apreutese nu renunță la gândul de a intra în fotbal și, conform lui Gigi Becali, a făcut o ofertă de a cumpăra FCSB-ul. Omul de afaceri arădean care nu a reușit să o preia pe UTA alături de alți trei parteneri, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudolf Vizental, i-ar fi oferit patronului vicecampioanei României 25 de milioane de euro pentru pachetul majoritar de acțiuni, știind că acesta din urmă vrea să vândă.

Becali a dezvăluit totul la fanatik.ro. „Am avut ieri o negociere, a venit omul, un român, care vrea să dea 25 de milioane pe echipă. I-am zis că alta este situația. Dacă iau campionatul, costă 40, dacă nu-l iau rămâne 25.

Este un om de afaceri român, cică are 3.000 de angajați, firme în Franța, Germania, Spania, Italia. Așa mi-a zis. Tranzacția s-ar face imediat, omul dă banii pe loc, pe toți, și asta e. A zis: «Dacă nu vrei să mai vinzi, îți dau 10 milioane, intru și eu cu 20-25%».

Nu sunt frații Dedeman (n.r. – Dragoș și Adrian Pavăl). Știți cine este? Cred că-l știți. Întrebați-l pe Ilie Dumitrescu cine este, că el l-a adus. Este un băiat din Arad”, a precizat Gigi Becali la Fanatik. Întrebat dacă este vorba despre Simion Apreutese, patronul bucureștenilor a confirmat: „Da, da, da”.

S-a implicat și la CSA Steaua după ce nu a mai sponzorizat-o pe UTA

Apreutese este implicat financiar și la CSA Steaua din toamna lui 2021 printr-un contract de sponzorizare în numele firmei sale, International Alexander. Asocierea s-a petrecut după ce afaceristul din orașul nostru a refuzat să o mai sponsorizeze pe UTA, revenind peste câteva luni, alături de Juncan, Grada și Vizental cu o ofertă de asociere sau preluare a grupării fanion a Aradului refuzată de Alexandru Meszar. Holdingul omului de afaceri arădean a fost interesat și de o investiție la Dinamo, doar că datoriile prea mari a grupării din Ștefan cel Mare au oprit totul.

Cifră de afaceri de 257 de milioane de euro în 2022

International Alexander are o echipă formată din aproximativ 3500 de oameni cu activități în transport, logistică, producție și Real-Estate, fiind numărul unu în domeniu pe teritoriul României. În ultimii ani, International Alexander a fost premiat pentru stabilitate financiară, a fost compania de transport a anului în România și a primit mai multe premii de excelență în logistică. Compania lui Simion Apreutese, fondată în urmă cu două decenii, a avut o cifră de afaceri de 200 de milioane de euro în 2021, îar în 2022 suma a ajuns la nu mai puțin de 257 de milioane de euro. Recent, Simion Preutese a achiziționat 50 la sută din acțiunile celei mai mari firme de organizare de spectacole din România, Headline Management Agency – fosta Global Headliners. Aceasta îi are în portofoliu, printre alții, pe cei mai cunoscuți 30 de comedianți din țara noastră

28 comentarii

  1. Dă-l încolo, cu 2 sau 3 milioane bani jos, cumpăra și pe mama lui Meszar.

    Dacă face treaba asta, deși nu o cred, tot ce a fost în jurul Utei a fost gargară.

    0
    0
    1. De Meszar (a se citi Falca) ne-am prins ce poate. Problema cu Apreutese, daca e adevarat ca dispune de 25 de milioane pentru FCSB, de ce nu a pus jos 4 milioane pentru UTA.

      De venea si zicea, uite, astia is banii, dar Soanyi nu vrea, nu mai era absolut niciun dubiu (nu ca asa ar fi prea multe).

      0
      0
  2. Bai fratilor …sa zicem ca intradevar dispune de 25 de milioane cash asa cum zice Gigi atunci nu vad ce il putea opri sa cumpere uta…cat putea sa coste uta 2-3-4 milioane hai 5…daca dorea cu adevarat o cumpara …a ales,in schimb, sa tot lungeasca negocierile si scandalurile…si sa puna paie pe foc… penibil

    0
    0
    1. Ai memoria scurtă? Ai uitat comunicatul? S-ar crea animozități și bisericuțe în club asta e motivul oficial.
      Nu din cauza banilor și a prețului nu sa făcut tranzacția Meszar și Falca nu au vrut sa dea drumul vacii de muls banii publici care este UTA.
      La anul va fi 1 mie de lei abonamentul la peluza o sa vezi tot fraierii de suporteri vor fi puși la plată asta dacă rămânem dacă picam vine colapsul.
      Apreutese gândește ca un om de business și are în plan diversificarea portofoliului de investiții inclusiv în fotbal doar n-o sa aștepte după Meszar și Costea. FCSB e societate pe acțiuni nu ONG are jucători patrimoniu nu ar pierde nici un ban dacă ar investi pe când la UTA ar fi fost 100% bani pierduți.

      0
      0
      1. Lasa-ma frate cu bisericute…simplu,orice are pret…credeti ca uta nu are pret ? daca punea jos 5 milioane nu se vindea UTA? Veneau pe jos meszar si falca sa semneze actele …stai linistit…si eu daca as fi milionar si as vrea sa cumpar ceva as plati si gata…nu imi zi ca au vrut pe uta 20 de milioane, sa fim seriosi…

        0
        0
      2. Ai idei puține și fixe.
        Bara a fost respins din prima nici măcar nu i sa cerut vreo sumă. de ce?
        banii de la primărie vin în fiecare an nu odată ca și vânzarea.

        0
        0
  3. Ce zici domnu’Lucian? O să îi dea ordin falcă lu’ meszar să lase UTA? Sau o să conducă UTA în continuare. Cu „managementul performant,, pe care îl știe, așa cum de altfel conduc și liberalii orașul și județul…….

    0
    0
  4. Ciudata miscare…asta am sustinut si eu, daca are bani si e puternic si stabil in business, atunci de ce nu a pus un cec de 3-4-5 milioane jos chiar la inceputul negocierilor ? Nu promisiuni, planuri de finantare pe urmatorii nu stiu cati ani, negocieri sa plateasca in rate, etc., ci banii jos si cumparat clubul. In schimb, am avut scandal, tot felul de acuzatii, ca nu plateste datorii, ca vrea sa vada toate actele financiare, iar fanii facuti sa se certe intre ei, altii sa iasa in strada…acum, intreb si eu: daca vrea sa cumpere clubul lui Becali, ii va cere si lui sa-i arate toate bilanturile, balantele si alte acte financiare, iar banii cu care Becali a creditat clubul nu ii va plati si-l va acuza tot asa ca si pe Meszar ?
    Ciudata miscare…

    0
    0
    1. Simi a vrut doar sa spuna prin schema asta „vedeti ma, am bani, as putea sa cumpar chiar si FCSB daca as vrea, nu at vrut sa preiau UTA…vedeti ce pierdeti 25 milioane” .
      Stie ca nu o sa vanda Becali in veci clubul si nici nu o sa ii accepte sa ii dea 25% din FCSB. Iar fanii scultrasi or sa urle si mai tare impotriva lui Meszar.

      E doar miscare de „marketing”. O sa vedem cati pun botul. Din nou.

      0
      0
    2. Bineînțeles că îi cere ! Nu vezi ce zice de Dinamo ? Sau o să cumpere “ mâța-n sac” ! Puțină judecată nu strică …

      0
      0
      1. Tu chiar crezi ca-i va pune lui Becali conditiile ce le-a pus la Arad ? La Arad nu a spus nici un pret, doar Meszar a zis niste cifre la care clubul ar putea fi facut curat, adica fara datorii, la Becali a oferit imediat 25 de milioane fara sa stie ce mata are in sac. Repet: a oferit un pret de cumparare (si nu orice pret, ci 25 de milioane), ceea ce n-a facut niciodata la Arad, macar sa fi fost 3-4 milioane !…firimituri…
        Nu stiu, mie imi pare cel putin ciudat modul in care a actionat omul in aceste doua cazuri. De ce naiba n-a oferit 4-5 milioane banii jos pentru UTA si atunci sa-i vedem pe stapanitorii de acum daca mai aveau curajul sa refuze ?

        0
        0
      2. Clubul nu e al lui meszar.Cedarea clubului nu s-a făcut pentru ca nu vrut falca, nu din cauza banilor.0

        0
        0
  5. Interesant marele utist ,arădean și nu mai știu cum. De la uta la steaua,dinamo,fcsb… Nu e prea hotărât omul. Parca miroase a reclamă ieftină.

    0
    0
  6. Simi a facut acum doar o lovitura de imagine. Stie ca Becali nu vrea sa vanda clubul. 100% NU are 25 de milioane sau intentia de a-i baga in fotbal. Dar, uite asa, falfaie bani imaginari pe la ochii fraierilor. Si multi bun botul.

    Daca chiar are banii aia de dat pe FCSB, de ce s-a mai batut cu caramida in piept ca e utist de mic, fan numaru unu, sange din sange de aradean de i-a prostit pe toti aia cu ceafa lata si tricouri negre ? Daca ai banii aia, dai 25 milioane pe FCSB si nu dai 4-5 mil. pe clubul tau de suflet ?
    Meszar ar fi dat clubul daca omul venea cu toti banii si nu cu planuri de a baga UTA in insolventa si alte smecherii.
    Hai ca n-am plecat toti dupa fentele si fumul lui.

    De ce ar da Simi 25 mil. pe un club care nici macar stadion nu are ? De ce nu a preluat CSA Steaua si urca cu ea in prima liga fara probleme, transformand-o in club privat, avea stema, culori, trofee, stadion ? Nu ii mai atzata pe balamucii de scu.

    Chiar asa, cum le-a picat scultrasilor fraza cum ca ar da Simi chair si 10 milioane, doar sa aiba un procent din FCSB, ei care au tatuaje incolacite cu steaua-armata ? Jenant.

    Fum in ochi fratilor. Dar macar incep si altii sa se trezeasca si sa analizeze manariile, minciunile si intentiile reale ale celor din tabara „mariilor investitori” trup si suflet aradeni.

    0
    0
    1. Aaa, si Meszar ca si-a bagat nevasta in club el ii fata mare virgina si nu e manjit politic. De unde sti tu ai fost la negocieri ca nu s-a pus problema sa puna banul jos doar ca astia , galbenii de Arad, poate au pus in balanta cat pierd si politic si au spus pas. Iar comunicatul OFICIAL al lui Meszar pe pers fizica a fost despre bisericute nu despre bani. Si de atunci de anul trecut Meszar dus a fost a mai aparut in fata ziaristilor doar la conferinta Keseru si acum cu Rednic cand Lucian Danila l-a intrebat cum e cu cei noi in club a zis ca ceilalti 2 au venit sa fie numar impar adica Stana cu sotia lui, pe langa Costea care a cedat marca comerciala sau ce-o avand si el o insiruire de litere. Pai daca inainte au fost 5 in consiliul si au mai venit 2 tot impar era. I-a raspuns cumva in 2 peri la Lucian asa cum fac politicienii care detin puterea si nu se uita la plebea din fata lui. Dar tu stai si asteapta firimituri de la Meszar al tau.

      0
      0
  7. O fi avand bani in firma, in business, dar sa nu ai 4 milioane sa o iei pe UTA si apoi sa sari cu 25 milioane pentru FCSB e ultra mega dubios. Punct in minus la credibilitate.

    0
    0
  8. Acum vedeti si voi cine sunt „investitorii” vestiti. Adica unul: Simi. Ceilalti sunt asa, dupa pom.
    Dar e interesant cat de rapid se spun sume (25 milioane) , asa , pe necitit documente contabile, situatia FCSB, maculatura pentru execelurile de balamuc…
    La UTA n-a scos nici o suma de negociat. Ceva pute rau.

    0
    0
  9. Acum cand e mai greu, cand a simtit ca UTA e pe marginea ligii intai, acum a facut ochi dulci la FCSB.
    Sper ca va mai amintiti cum acum 3-4 ani dadea tarcoale pe la CS Steaua („sotul e stelist de mic asa cum ne este toata familia” – zicea soatza lui). A vazut ca nu e loc, a incercat la UTA, tot nimic, acum FCSB.
    M-am cam saturat de omu asta. Ne-a vrajit la inceput, credeam ca e cel care ne va scoate in Europa, o sa conduca clubul profesionist, etc.
    Deja ma plictiseste.

    0
    0
  10. Voi ati observat ca Simi nu prea da declaratii, nu face conferinte de presa?
    II punea pe cei de la SCU sa iasa la interval sa mitralieze comunicate. In rest, nimic. Si acum, papagalul de Becali a dat cu ciocul.
    Eu zic ca ii e teama de intrebari incomode la care in schimb niste cefe late raspund cu spume, ceea ce el nu vre sa para.
    Chiar asa, eu daca vroiam sa cumpar UTA nu ma foloseam, manipulam, jurnalisti de casa, suporterii agresivi sau aia nelucizi. Ieseam cu pieptul in fata, cu ceilalti investitori, saptamanal, conferinta de presa la mine la firma, inchiriam o sala ceva… Tot ce stiti si stiati despre el si intentiile lui la UTA sunt ceea ce va comunica presa lui de casa, ultra-comunicatele si „influencerii” lui de pe facebook.

    0
    0
  11. Exact la fel o sa ajunga la FCSB cum a ajuns si la UTA . Si pentru sustinatorii NExT GEN , am 2-3 cuvinte, la uta veneau 4 si in primii 3-4 ani investeau maxim 10 milioane toti, acum omul face oferta pentru fcsb singur de 25 mil + ca FCSB-ul are cheltuieli mult mai mari ca si UTA . Sa avem totusi griji sa nu fie tot meszar de vina ca nu a luat FCSB-ul, sti ce zic kidule , sti ce zic domn primar ?

    0
    0
  12. Mă trăgea unul de urechi pe aici că v-am făcut tâmpiți! Da ce să fac dacă voi încercați zi de zi să dovediți în scris că sunte-ți tâmpiți! Totul era rezolvat! Banii, actele, mai trebuiau să semneze …. dar Meszar nu s-a prezentat! Mai contează motivele…. ca și atacul ucrainean cu dronă asupra Kremlinului!? Fake! Ia luați istoricul articolelor și documentați-vă! Dai pe FCSB atâția bani și fiindcă ai alt fond de jucători/ fani, ai și vânzările fanshop-ului, ai și ratingul UEFA, ai și participare in EL, ai alți bani de la TV …. ! Voi comparați UTA/ apa minerală Lipova cu FCSB/ Coca-Cola!? Gata! Nu v-ați urcat în tren la timp!? S-a dus! Rămâneți cu tramvaiul spre Ghioroc! Daca rămânea sectoru II la Vagoane acuma era fier vechi sau Kauflandul lui Jiță! Noroc că s-a privatizat și avem …. Imperio! Da cică vouă vă place motoru dă Nădlac! Lasă că dacă se salvează UTA acuma (sau NU!), scoate Meszar bani dă la CAR (5 x salariul de sef DJTSA)și aduce jucători …. și unu! Da nu prin Apostu ci prin fata lu Rednic! Normal cu comisioanele ei, ale lui …..ale antrenorului, zic! Aceeiași Mărie cu altă pălărie!…. sau…. Am căzut din lac în puț! Și eu sufăr pentru UTA! Dar dacă nu se termină odată cu amatorismele astea de doi bani …. cum să vă zic!? Tâmpiți!

    0
    0
    1. Nu ai nici logica si nici gramamatica la tine . Patroane , fotbalul e entertainment e alegerea ta daca sustii echipa si la bine si la greu .

      0
      0
      1. Unde are omu’ dreptate, e la partea cu privatizarea. Cat timp clubul nu va fi privat, va ramane doar o jucarie a politicului, fara performante notabile.

        Amu ca salvatorul potential e sau nu Simi, naiba stie. Dupa presupusa oferta pentru WCSB, care fie vorba intre noi, la 25 de milioane e un chilipir, parca nu-l mai cred cand se da mare iubitor de UTA.

        Diferenta intre WCSB si UTA, e ca acolo are niste mecanisme deja in miscare, in sensul ca lotul e capabil de lupta la titlu, participare de cupe europene, plus ceva posibilitati de a vinde niste jucatori rapid. Cu UTA ar fi durat cativa ani pana sa ajunga la nivelul ala. Avantajul insa era ca nu avea nimic de carpit, isi construia totul cum dorea. De multe ori e mai usor sa construiesti din nimic, decat sa repari eventualele neconformitati.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button