UTA Arad

Rareș Pop e epuizat, a primit liber de la Rednic până vineri!





Fotbalul a trecut în planul secund minute bune ieri, pe la mijlocul reprizei secunde dintre UTA și FC Hermannstadt. Rareș Pop, puștiul minune al arădenilor, pe care se bat (deocamdată) fără succes FCSB sau Craiova, a avut încă o cursă în bandă, a intrat în centru, a dat puternic spre poartă și apoi s-a prăbușit cu ochii închiși pe gazon. Toți medicii și asistenții aflați la marginea terenului au sărit în ajutorul mijlocașului de 17 ani, iar coechipierii și adversarii au făcut scut în jurul său, rugându-se să-i fie bine.

Benga l-a strâns la piept, un întreg stadion i-a strigat numele lui Pop

Pop a fost scos de pe gazon cu ambulanța, unde și-a și revenit până la ultimul fluier ce consfințea victoria atât de necesară pentru echipa sa, pentru care face atâtea sacrificii. Tânărul fotbalist arădean a revenit puțin amețit în iarbă, unde a fost copleșit de îmbățișări, încurajări și chiar mulțumiri din partea antrenorilor și colegilor. Colega noastră fotoreporter, Claudia Carp, chiar a surprins momentul în care căpitanul Alex Benga, îl ține la pieptul său părintește pe Rareș. Momentele de panică au fost prea mari pentru ca bucuria revederii față în față, fiecare pe picioarele sale, să nu fie atât mare și de sinceră. Spectatorii arădeni i-au strigat minute în șir numele poate celui mai important fotbalist al UTA-ei în acest moment, ținând cont și de regula Under, dar mai ales de caracterul de luptător al tânărului utist.

Fotbalist și licean de top

E deja binecunoscut faptul că Rareș Pop învață foarte bine într-una dintre cele mai elitiste clase (a 11-a B) din Arad, cea de matematică-informatică de la Colegiul Național Moise Nicoară. Nu lipsește nici de la cursuri și are statutul de titular în Superligă, un lucru extrem de rar, dacă nu unic, pentru un fotbalist din România. Toate astea vin și cu riscurile surmenării, epuizării, iar tânărul utist a plătit chiar în timpul partidei cu sibienii, panicându-și părinții, colegii, fanii, o întreagă țară, până la urmă.

Rednic: „Trebuie protejat și nu a fost până acum”

Rareș Pop a ajuns aseară târziu și la Spitalul Clinic Județean pentru investigații amănunțite. Examenele EKG, CT au ieșit bine, ca și controlul neurologic din această dimineață. Verdictul medicilor, oboseală cronică, așa că Mircea Rednic i-a dat două zile de repaus total tânărului său elev. Îl va mai vedea la față de abia vineri, dar și atunci „Puriul”  a anunțat că va avea un regim special pentru Pop. „Trebuie protejat și nu a fost până acum. Le-am zis la ai mei (n.a colaboratorii din stafful tehnic) că de acum el face fizic doar la jumătate. Trebuie treptat să se obișnuiască inima și organismul cu așa efort, nu îl putem arunca așa în luptă. E tânăr, el aleargă peste tot. Și Benzar l-a bombardat în prima repriză, i-a dat doar lui pase, o fi zis că el e boșorog, să alerge copilul…Avem  și alte trasee, acum ne așteptăm ca Rareș Pop să ne câștige meciuri? Și azi a fost la limită, sper să fie ok. De fapt și-a revenit, ne-am revenit și noi…”, spunea noul antrenor al „Bătrânei Doamne”.

Intră și Isac în vederile lui Rednic?

Probabil, Pop se va reface la timp pentru meciul de luni, de la Pitești, cu FC Argeș, unul extrem de important pentru înreg sezonul arădenilor, însă stafful tehnic al UTA-ei trebuie să ia în calcule și un al treilea junior la care să poată apela oricând, pe lângă Șteau. În mod normal, cel vizat va fi Damian Isac, mai ales că mijlocașul central de 22 de ani s-a întors deja de două săptămâni din Germania, unde și-a tratat problemele de ordin muscular și ar trebui să fie apt pentru a-i demonstra lui Rednic că merită și el o șansă.

În altă ordine de idei, Roger Junio, ieșit și cu ceva probleme, ieri, de pe gazon nu ar trebui să aibă nimic grav, ci și în cazul său a fost vorba de supraîncărcare musculară pe fond de efort.

FOTO: Claudia Carp

Un comentariu

  1. O poza pentru eternitate, Benga,cap. născut în 15.06.1989 îl îmbrățișează că un tata sau frate mai mare pe Rareș Pop, născut în 14.06.2005.Deci 16 ani diferența între doi coechipieri serioși din toate punctele de vedere.Felicitari Benga ! Sănătate și succes in continuare Rareș! Acest clișeu să rămână în paginile de istorie a echipei UTA !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button