Uncategorized

David Miculescu – la borna 100 în Superligă, 68 în tricoul UTA-ei!





Titular în succesul celor de la FCSB de la Craiova (2-1), cu Universitatea, David Miculescu a atins o bornă rotundă în Superligă. Fotbalistul timișorean crescut de UTA a ajuns la 100 prezențe în Superligă, dintre care 68 în tricoul „roș-alb” și restul în cel al vicecampioanei României, unde s-a transferat în august 2022.

Meciul din Bănie a venit cu două zile înaintea aniversării de 22 de ani a mijlocașului ofensiv pe care UTA a încasat o sumă record în România, 1,7 milioane de euro, din partea lui Gigi Becali. Marcând două goluri și reușind o pasă decisivă la FCSB în cele 32 de partide disputate, Miculescu a primit critici din partea unor oameni de fotbal, dar a fost apărat de MM Stoica. Managerul general al FCSB-ului e convins că fostul fotbalist al UTA-ei va exploda în curând, doar că are nevoie de o perioadă de acomodare.

La rândul său, Claudiu Drăgan, mizează pe calitățile lui Miculescu. „E un băiat extraordinar, îi cunosc familia, am fost coleg de echipă cu tatăl său, așa că știu cum gândesc și cum îi văd viitorul lui David. Poate e într-un moment în care are nevoie de sprijin, iar MM Stoica a procedat corect spunând că trebuie avut răbdare cu el. Sunt jucători care se adaptează repede la noua echipă, cu noul mediu, alții au nevoie de timp, dar eu sunt convins că David se va ridica la nivelul așteptărilor celor de la FCSB”, a spus directorul de competiții al UTA-ei la GSP Live, în această dimineață (înregistrarea completă a emisiunii o puteți găsi AICI).

La UTA, în cele 68 de partide disputate în primul eșalon, Miculescu și-a trecut în cont 12 goluri. Când a atins borna celor 50 de prezențe în Superligă, clubul arădean i-a înrămat o poza, pe când cei de la FCSB au ignorat momentul. Cu atât mai mult cu cât și Tavi Popescu, bunul prieten al lui David, a atins aceeași cifră rotundă de prezențe.

Rareș Pop – la 26-a prezență în primul eșalon

După plecarea lui Miculescu la FCSB, încetul cu încetul în primul „11” al UTA-ei s-a impus ca fotbalist Under Rareș Pop. În confruntarea cu Hermannstadt, când a oprit timpul în loc pentru suporterii arădeni și nu numai cu căderea sa pe gazon după o pătrundere din dreapta și un șut la poartă, mijlocașul ofensiv de 17 ani a bifat „borna” celor 26 de prezențe în Superligă, 23 doar în acest sezon. Iar ciferele sale sunt tre goluri și tot atâtea pase decisive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button