Cluburi polivalente

Echipa de junioare a CSM Arad este vicecampioană națională la tenis de masă!





Campionatele Naționale de tenis de masă pentru juniori (U19) de la Arad au debutat miercuri, cu proba pe echipe, atât la feminin cât și la masculin. 12 mese de ultimă generație asigură la sala de sport a Universității Aurel Vlaicu (cartier general și al Academiei Daniela Dodean) condiții foarte bune de competiție, România excelând la această categorie de vârstă pe plan european și mondial. Jucători de top din țara noastră – remarcând-o în special la fete pe multipla campioană și medaliată europeană Elena Zaharia, de la principala favorită la titlul națonal, LPS Nicolae Rotaru Constanța – pot fi văzuți de arădenii iubitori de sport până duminică (intrarea este liberă). Sute de sportivi din țară și-au început drumul spre primele medalii, iar clubul gazdă, CSM Arad, a avut în concurs trei echipe, două la feminin și una la masculin. Prima și cea mai bine cotată echipă, cea care a vizat o medalie, este formată din Alesia Sferlea, Adela Strună, cele două componente și ale naționalei de junioare dar și a echipei de Superliga a CSM–ului, Yvett Farcaș și Ioana Muraru, iar cea secundă, a fetelor mai mici ca și vârstă, le are în componență pe Andreea Craiu, Daria Măguran și Maya Madar. În prima zi, rezervată grupelor, CSM Arad 1 a trecut de Farul Constanța cu 3-0, cu 3-1 de CSM Slatina și cu 3-0 de CSS Slatina. Echipa pregătită de Cristian Dodean a terminat prima în grupa II.

Fetele de la CSM Arad au avut o prestație bună, Alesia Sferlea revenind după o bună perioadă de pauză datorată problemelor cu genunchiul. Echipa a doua a clubului arădean, pentru care competiția este un mare plus de experiență, a fost repartizată în grupa IV, cu CSA Steaua, CSTA București și CSM Mediaș. Fetele au ocupat locul 3 în grupă, cu o victorie, 3-0 cu CSTA București și două înfrângeri, jucând în final pentru locurile 9-12.  La masculin, băieții de pe Mureș, în componența Norbert Boka, Ionuț Mortasifu, Milan Berki și David Leric, au jucat în grupă cu LPS Constanța, CSM Dumbrăvița III și CSS Odorheiu Secuiesc. Și ei au repurtat o victorie și două înfrângeri au jucat pentru locurile 13-20. 

Competiție de nivel excelent, la sala UAV

Junioarele de la CSM Arad au obținut în cele din urmă medalia de argint în proba pe echipe a Campionatelor Naționale de tenis de masă U19 de la Arad! Formația pregătită de Cristian Dodean își confirmă astfel statutul de favorită la o medalie, reușind chiar să joace marea finală a competiției de la sala UAV. După ce a terminat prima în grupa sa, CSM Arad 1, în componența Alesia Sferlea, Adela Strună, Ioana Muraru și Yvett Farkas, a trecut în sferturi cu scorul de 3-1 la general de CSM Zalău (Strună 2, Sferlea 1) și în semifinale cu 3-2 de CSM Mediaș, după ce la un moment dat a fost 2-0 pentru medieșence! Alesia Sferlea a adus victoria decisivă, ea contribuind cu două puncte, iar Adela Strună cu unul.

Sferlea și colegele sale au cedat abia în finala cu Constanța 

În finală, CSM Arad a fost învinsă cu 3-1 (punct adus de Strună, care a trecut de Mei-Roșu) de marea favorită la titlu, LPS N.Rotaru Constanța, echipă al cărei lider este redutabila Elena Zaharia. Bianca Mei-Roșu, Andreea Teglas și Lorena Dumitru au completat lotul campioanei. Așadar, o performanță frumoasă obținută de fetele de la CSM Arad, mai ales că Sferlea abia a revenit după accidentarea ce a ținut-o mult pe margine. De astăzi încep probele de simplu, dublu și dublu mixt, competiția urmând să se încheie duminică, cu ultimele finale.

csmarad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button