UTA Arad

Pas spre finala Ligii de Tineret: FCSB – UTA 1-1

Câștigătoare a seriei de Vest a Ligii de Tineret, UTA s-a deplasat la București pentru turul semifinalei cu FCSB. Pe arena ARCOM, din cartierul Berceni, arădenii au început mai timorați, dar și-au revenit pe parcurs și au obținut un rezultat important, 1-1, în vederea manșei secunde, de peste o săptămână, de la Arad.

Mai obișnuită cu suprafața de joc, dar și încurajată de o galerie formată din aproximativ 30 de oameni, echipa din capitală a început mai bine și a trecut în avantaj după doar 8 minute de joc. Tănasă a pătruns pe stânga, mingea i-a rămas norocos la picior dintr-un clinci și a marcat cu șpițul pe lângă Mociu. Replica a venit de la Pășcălău, care a trimis pe lângă poartă, după o centrare din stânga. A fost singura acțiune a atacantul debutat în Superligă de Laszlo Balint, care a fost înlocuit repede cu ucraineanul Kyrychenko. FCSB putea intra cu avantaj dublu la pauză, căci Bota a alunecat iresponsabil la Tănasă și arbitrul a arătat punctul cu var. Toma a tras la colț, Mociu i-a ghicit intenția, mingea i-a revenit mijlocașului gazdelor, dar portarul UTA-ei a parat din nou. Repriza s-a încheiat cu o mare ocazie a arădenilor, la șutul pe colțul scurt al lui Popa.

Cu Negoescu pe teren, UTA a avut o exprimare ofensivă mult mai bună și numărul situațiilor de poartă s-au înmulțit. Chiar Negoescu, dar și Kyrychenko și Popa au ratat din poziții bune, dar au și anunțat – oarecum – golul de 1-1. În minutul 62, Negoescu s-a jucat cu fundașii adverși, a așezat balonul pe 18 metri, de unde Fabiano Cibi a șutat imparabil la vinclu. Din acel moment, UTA a dat dovadă de multă personalitate, a dominat destul de clar partida din punct de vedere tactic și putea chiar trece în avantaj dacă Maxim nu ar fi intervenit decisiv la lovitura liberă executată de Negoescu de la 20 de metri.

S-a terminat 1-1 și arădenii au prima șansă la calificarea în finală, căci dispută manșa secundă duminică, 14 mai, pe „Motorul”, începând cu ora 12. În prima manșă a celeilalte semifinale: U. Craiova – Farul 2-1.

Formații:

FCSB: Maxim – Ciobanu, Geană, S. Radu, Gogescu – R. Radu, D. Popa – Toma, Vlăsceanu, Tănasă – Moraru. Au mai jucat: Pruteanu, Corniciuc, Manolache, Pătrașcu, Tamași. Antrenor: Lucian Mezei

UTA: Mociu – Manoilă (46 Iurasciuc), Bota, Bokse, Anișorac – Ristin, Cibi – R. Popa (83 Bădău), Ekmekci (46 Negoescu), Ronai (75 Nica) – Pășcălău (31 Kyrychenko). Antrenori: Sandu Gaica, Adi Ungur, Costel Bogoșel.

Arbitri: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Doru Ioan Petre (Bucov) și Alin Ionică (Ploiești).

Un comentariu

  1. Felicitări pentru rezultat!
    Returul ar trebui să fie pe Arena Francisc Neuman! Cred că ne-am aduna cel puțin 1500 de suporteri.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button