Fotbal feminin

Răzbunare la indigo și arădencele s-au salvat (și) matematic: Fotbal Feminin Baia Mare – Piroș Security Arad 0-1


În meciul tur al play-outului primei ligi la fotbal feminin, băimărencele au câștigat la Arad cu 1-0, printr-o reușită venită spre final. În această dimineață, „leoiacele” s-au răzbunat la indigo și vin cu toate punctele din Dealul Florilor, prilej cu care sărbătoresc și îndeplinirea obiectivului stagional, salvarea de la retrogradare.

Fără Ungur (accidentată), Nicușor Tanasoglu a improvizat-o pe Gherheș fundaș dreapta, iar echipa sa nu s-a apărat tocmai bine. Gazdele au avut 5-6 ocazii clare, dar portarul egiptean, Maha Sheata, a fost de netrecut. La fel de adevărat este că și arădencele s-au jucat cu ocaziile, prin Vanu, Bajko și Kugler, însă – în cele din urmă – au și găsit calea spre golul de trei puncte. Mai precis, în minutul 87, Olariu a pasat pe culoar pentru Varga, aceasta a întors mingea pe centru, la Emese Bajko, care a marcat din colțul careului de 16 metri la colțul lung: bară-gol!

În urma succesului, arădencele le întrec în clasamentul play-outului pe fetele din Baia Mare, sunt pe locul 3, unde vor și încerca să rămână până la final,  cu toate că meciurile cu Alexandria (de acasă) și deplasarea de la Târgu Mureș sunt de risc maxim. În schimb, peste două runde, cu codașa Fair-Play, victorua nu ar trebui să fie o problemă. „Le felicit pe fete, au luptat eroic astăzi. Puteam câștiga și mai clar, dar trebuie să recunoaștem că ne-a sscos și Mahadin câteva situații grele. Îi mulțumim și președintelui Pavel Piroș, care ne-a asigurat toate condițiile pentru această deplasare, cu plecare de ieri și o cazare excelentă la Baia Mare. Vom încerca să terminăm sezonul pe locul 3, nu ne mulțumim doar cu salvarea, fetele trebuie să-și dorească mereu mai mult”, a spus Nicușor Tanasoglu, directorul sportiv al Aradului, cu atribuții de antrenor.

Formații:

Baia Mare: Mateșan – Daneliuc, Buftea, Indrei, Titu – Butuza, Șut, Olar, Szalay – Guzin, Marița. Au mai jucat: Danciu, Ilieș, Hain. Antrenor: Daniel Lupuți

Piroș Security: Maha – Gherheș, Granados, Olariu, Stanoiev – Cosma, Varga, Roz, Kugler – Bajko, Vanu.

Arbitri: Cătălin Flonta – Alin Revnic, Paul Pojar (toți din Cluj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button