Fotbal judetean

„Roș-albii” revin pe locul 4 după demonstrația de forță din meciul direct cu „grănicerii”: Viitorul Arad – Frontiera Curtici 4-0







Echipele ce au încurcat atât Sântana, cât și Socodorul în stagiunea de primăvară s-au duelat la Sânleani pentru o prezență în „careul de ași”. Câștigătoare au fost gazdele de la Viitorul la un scor sever, cei din Curtici fiind mai puțin inspirați la finalizare, dar acuzând și  arbitrajul la câteva faze cheie.


Viitorul și-a luat tare adversarul și a modificat pentru prima oară tabela după exact 10 minute. Vezan a scos din joben una dintre pasele sale de efect, pentru Bulboacă, iar atacantul de 18 ani al „roș-albilor” l-a lobat pe Mucha. „Grănicerii” au echlibrat partida, ba chiar și-au creat ocaziile lor, cea mai mare prin juniorul Chiș, care a scăpat cu Brutyo, dar lovitura de cap s-a dus pe lângă poarta goală. Avrămuțiu și Lolea au ajuns și ei în poziții de finalizare, iar scorul pauzei avea să fie 1-0.


Soarta meciului s-a decis – practic – în startul reprizei. Gazdele au obținut o lovitură liberă pe 20 de metri, Vezan a mulțumit și a trimis elegant în vinclu: 2-0 (min. 50). După un singur minut, Bulboacă a primit de la S. Popa în 12 metri lateral deapta și l-a bătut din nou pe Mucha cu un șut la colțul lung. A fost momentul în care curticenii au lăsat garda jos, gândindu-se mai degrabă la meciul de Cupă, de la Zăbrani. Așa că faza penalty-ului făcut de Calvin asupra lui Bulboacă a venit repede, în minutul 57, iar „tripla” golgheterului nou-promovatei era completată. Până la final, Cosmin Gîlcă i-a mai dat ceva emoții lui Mucha cu un șut de la distanță la colțul scurt, dar tabela avea să fie fixată la 4-0.

Bulboacă: „Ne doream mult să ajungem din nou pe locul 4”



Flavius Bulboacă ajunge la cota 19 goluri în prezenta ediție a Ligii a IV-a Arad și e în vederile unor grupări de eșalon superior, unde mai e și junior în următoarele două sezoane. „Ne-am motivat toată săptămâna pentru acest meci, fiindcă ne doream să ajungem din nou pe locul 4, pe care am fost în iarnă, dar și pentru că doream să ne arătăm adevărata față în compania unei echipe bune, cu mare experiență. Cele trei goluri înseamnă mult la capitolul încredere pentru mine, căci nu în fiecare zi reușești să depășești fundași de valoarea și experiența lui Gligor, Calvin sau Huțanu. Le mulțumesc și colegilor pentru pase, toți am făcut un meci foarte bun, victoria este meritată și frumoasă. A mai debutat și un băiat din 2008, Jurcă, a fost o zi pozitivă din toate punctele de vedere. Nu ne simțeam prea bine după seria proastă din startul returului, dar ne-am revenit, iar meciul de Cupă cu Păulișul ne prinde într-un moment bun. Vrem să jucăm din nou finala și de această dată să o și câștigăm”, spune talentatul atacant al celor de la Viitorul.

Varga: „Diferență de scor exagerată, ne interesează Cupa”

De partea cealaltă, curticenii au acuzat puțin energiile pierdute în fața celor de la Sântana și Socodor, dar mai consideră că și arbitrii și-au spus cuvântul pentru acest eșec drastic. „Prima repriză a fost extrem de echilibrată, iar diferența de scor finală e exagerată. Chiar dacă am luat repede gol, am fost în joc, am avut ocaziile noastre importante și simțeam că putem reveni după pauză. Doar că gazdele au făcut 2-0 dintr-o lovitură liberă foarte ușor acordată pentru stângul lui Vezan, iar la golul trei a fost offside de 2 metri, au recunoscut și ei. În fine a urmat rapid un penalty și asta a fost. Apoi noi am pasat la trecerea timpului, căci avem nevoie de condiție fizică pentru meciul de Cupă de la Zăbrani. Cred că are mai puțină importanță dacă terminăm campionatul pe locul 4, 5 sau 6, în schimb eu aș vrea să luăm Cupa în acest sezon. Am fost în Liga a 3-a, acum am vrea și un trofeu în această formulă”, spune Norbert Varga, experimentatul mijlocaș al lui „Fronti”.

Formații:

Viitorul: Brutyo – Stoianovici, Bier, Pantea (82 D. Jurcă), Topai (57 C. Gîlcă) – Fl. Gîlcă, S. Popa (82 Homonea) – Rosza (74 Ghergar), Vezan, Ad. Popa – Bulboacă (82 Șușcă). Antrenori: Flavius Pavel și Flavius Moisă

Curtici: Mucha – Kocsis, Calvin, Gligor, Huțanu – B. Varga, Lazea (61 Gavrilaș) – Chiș, Avrămuțiu, Bonchiș (46 D. Negrea) – Lolea (68 K. Varga). Antrenor: Costel Bogoșel

Arbitri: Dorinel Herţeg – Sergiu Găluți, Florin Vesa. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Marian Nedelea

 

Un comentariu

  1. La Viitoru joaca batrini ,copii din așa numita academie unde sunt domnule Giovani !
    Ne luați taxe sa plătiți antrenorii iar cind vrem sa plecam cereți bani!
    Nu ne lăsați dar atunci promovaține!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button