Pariuri sportive, gaming și casino

Pariuri sportive pentru începători




Industria pariurilor sportive a evoluat și s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani. Cel puțin în România, casele de pariuri se găsesc  la tot pasul, însă există și un număr important de cazinouri și case de pariuri online. La prima vedere, pare destul de ușor să pariați pe evenimente sportive. Însă dacă privim lucrurile în profunzime vom descoperi că pariurile sportive necesită o muncă titanică și că este nevoie de multe cunoștințe și disciplină pentru a crește șansele de reușită.


Nu sunteți siguri dacă pariurile sportive online sunt potrivite pentru voi? Faceți un pas în spate și încearcați să răspundeți la întrebări precum: ”Vă place să urmăriți evenimente sportive? Vă considerați informați în anumite sporturi? Sunteți dispuși să jucați responsabil?”. Dacă răspunsurile sunt DA și aveți în plan să vă testați norocul la pariurile sportive, în acest articol veți regăsi câteva tipsuri pentru începători. 

Elementele de bază în pariuri sportive

Înainte de a începe să pariați, trebuie să înțelegeți elementele de bază ale acestui lucru. Deși unele dintre acestea pot părea evidente, toate sunt foarte benefice de cunoscut și vă vor ajuta să deveniți pariori priceputi. Este important să înțelegeți cum funcționează pariurile sportive. Sunt trei componente principale: selecție, miză, cote. Când vine vorba de selecție, ne referim la faptul că trebuie să alegeți pe ce pariați – echipa favorită sau evenimentul sportiv favorit. Miza este suma pe care alegi să o pariezi. Cota reprezintă probabilitatea ca un eveniment sportiv să se întâmple. Cotele vor determina cât vă va plăti casa de pariuri pentru pariul vostru dacă e câștigător. Cu cât este mai puțin probabil, cu atât cota este mai mare.

Ar trebui să înțelegeți pe deplin cum funcționează cotele la pariurile sportive înainte de a vă paria banii. Optiunile sunt destul de multe, fie ca vorbim despre agentii stradale sau despre cele online. Exista operatori online, de exemplu NetBet cazinou online, care ofera si pariuri sportive.. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine potențiala recompensă în funcție de mărimea riscului. 

Cotele la pariuri sportive

În ceea ce privește pariurile sportive, cotele servesc practic două scopuri. În primul rând, acestea sunt folosite pentru a calcula plățile pariurilor câștigătoare. De fiecare dată când pariați la o casă de pariuri, vi se vor oferi cote la momentul respectiv, care influențează cât de mult puteți câștiga. Cu cât sunt mai mari, cu atât sumele sunt mai mari în raport cu miza jucată. Iar în al doilea rând, cota dă probabilitatea de a avea un anumit rezultat. Cu cât un rezultat are șanse mai mari de realizare, cu atât cotele vor fi mai mici. Acest lucru este perfect logic, deoarece este normal să câștigați mai puțin atunci când pariați pe un eveniment sportiv care are mari șanse de reușită.

Cheia stă în a înțelege cotele și probabilitatea cu care unele rezultatele au șanse mai mari sau mai mici de reușită. Iar pentru acest lucru este nevoie de o bogată cultură generală sportivă. Este evident că echipa favorită are mari șanse să câștige în fața unei echipe de nivel inferior, dar nu trebuie să ne mire atunci când avem parte de surprize așa cum s-a întâmplat la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Pariuri simple 1 X 2

Se recomandă ca un începător să debuteze cu pariuri pe cote simple. De exemplu la meciurile de fotbal puteți opta pentru 1 X 2, în funcție de meci, de echipele din teren. Însă nu mereu favorita va câștiga. Însă nu faceți greșeala de a paria pe mai multe meciuri pe cotele favoritelor. Cu cât puneți mai multe evenimente pe un bilet, cu atât mai mult scad șansele de reușită. Pariurile pe marii favoriți nu sunt profitabile pe termen lung. 

Pariuri simple pe goluri

Dacă nu știți pe ce echipă să pariați, o soluție ar fi să pariați pe goluri. Această formă de pariuri sportive este, de asemenea, destul de simplă. Pariezi pe câte goluri sau puncte vor fi înscrise într-un anumit meci. Acest tip de pariuri nu va fi o mare problemă pentru începătorii în pariurile sportive. Când vine vorba de astfel de pariuri, nu mai conteaza cine câștigă, ci să iasă numărul de goluri.

În concluzie, dacă sunteți la început de drum în pariuri sportive, ar fi bine să vă documentați foarte bine despre sportul pe care doriți să pariați, despre cote și să începeți cu pariuri simple. Acum puteți paria mult mai ușor în cazinourile și casele de pariuri online, fără a mai fi nevoiți să vă deplasați la o casă de pariuri stradală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button