ACB IneuProgresul Pecica

Cortina peste Liga a 3-a cade cu derby-ul arădean Pecica – Ineu! Aldan: „Vrem să încheiem pozitiv” v.s. Hulbăr: „Puncte importante în vederea unei reprimiri”





Pentru a doua oară într-o săptămână Pecica și Ineul se întâlnesc într-un meci oficial. În primul, cel de marți, s-a pus în joc titlul de campioană județeană la juniori A1, pe care Progresul l-a câștigat fluierând, impunându-se cu scorul de 8-3. O parte dintre tinerii fotbaliști care au evoluat la Horia sub comanda lui Ioan Bănățan vor juca și sub cea a lui Petcuț și Bozian vineri, de la ora 18, împotriva ACB-ului, care nu mai poate evita poziția a 9-a direct retrogradabilă. Cum și Pecica are certitudinea poziției a 5-a, se anunță un meci deschis, lipsit de încrâncenarea mizei.

 

Aldan: „Obiectivul e îndeplinit, dar ultima impresie contează”

În precedenta vizită stagională la Pecica, în toamnă, în sezonul regular, ineuanii nu s-au simțit deloc bine. Au pierdut cu 4-1, în timp ce pe „Central” au obținut o remiză (1-1) și succesul din turul play-outului. Progresul vrea revanșa, mai ales că e ultimul meci stagional și încă în fața propriilor susținători. Moralul e și el bun, după succesul cu 4-3 de la Periam, semnat Sergiu Aldan, în minutul 88, cu un șut spectaculos de la distanță. „Am intrat la Periam din postură de rezervă, căci am început cu mulți copii care nu prea au jucat. Ne-au întors de la 2-0 la 2-3, dar i-am întors și noi pentru punctele ce ne clasează pe locul 1 în play-out. Ne-am îndeplinit și matematic obiectivul, dar asta nu înseamnă că nu vrem să câștigăm și acest ultim meci, cu atât mai mult cu cât jucăm în fața propriilor suporteri. Cum se zice, ultima impresie contează, cred că va fi un meci frumos, pentru că nici Ineul nu mai are o miză de clasament. Vor termina sub linie indiferent de ce fac la Pecica, ne pare rău pentru ei, căci sunt o echipă din județul nostru, dar poate că vor fi reprimiți la vară și ne vom reîntâlni și în sezonul ce vine. Noi cred că vom arăta și mai bine la anul. A fost utilă această combinație de jucători experimentați cu tineri de perspectivă de la UTA, dar și de la Pecica, care au crescut foarte mult fotbalistic în acest sezon. Pentru mine a fost un sezon dificil, am fost măcinat de accidentări, mă bucur că am revenit pe acest final de campionat și mi-am putut ajuta echipa. Tot ce-mi doresc pentru la anul este să fiu sănătos”, a spus fundașul stânga de 26 de ani crescut de UTA.

Hulbăr: „Am pierdut prea multe puncte, în special cu Pobeda”

Absent o jumătate de sezon din pricina unei accidentări la claviculă, Georgian Hulbăr și-a reintrat în drepturi în banda stângă a defensivei ineuane în play-out, dar Ineul nu a reușit să ajungă deasupra liniei. Cu toate că a făcut cele mai multe puncte (13) după Pecica și Buziaș, echipele ce s-au luptat până etapa trecută pentru locul 5. Ultimul succes a venit săptămâna trecută, cu Cermeiul, însă punctul luat de Pobeda la Carani, cu Buziașul, i-au condamnat definitiv pe cei de la ACB. „Am început mai greu cu Cermei, dar ne-am redresat pe parcurs și am luat cele trei puncte care ne erau necesare ca să sperăm mai departe. Am dominat mai ales a doua repriză, am sesizat o creștere a jocului în ultimele etape, am obținut și puncte. Din păcate, am pierdut puncte importante în trecut, mai ales în compania celor de la Pobeda, echipa pe care speram să o întrecem în clasament. Se pare că suntem pe penultimul loc indiferent de ce vom face în ultima etapă la Pecica, dar există varianta de a fi reprimiți în Liga a 3-a, pentru că alte echipe se vor retrage ca în fiecare an. Ar fi benefic pentru că la Ineu se cresc juniori cu calitate care pot face astfel pasul spre fotbalul mare. Îmi pare rău că am ajuns aici, dar pierderea unor jucători prin accidentări sau plecări au slăbit mult lotul. Cred că altfel era cu noi în teren în turul campionatului, poate ne băteam la un loc mai sus. Așa, cu mulți juniori, chiar dacă ei s-au bătut exemplar, s-au pierdut meciuri pe final, ceea ce arată lipsa de experiență. Sunt convins că au calitate și unii dintre ei pot ajunge la echipe mari dacă vor munci cu seriozitate în continuare”, spune vicecăpitanul „alb-albaștrilor”.

Acesta speră ca Ineul să încheie cu trei puncte sezonul, în deplasarea de pe arena „Pădurice”. „La Pecica vom merge la victorie, poate sunt mai relaxați, fiind pe primul loc. Vom vedea ce va fi, obiectivul este să luăm cele trei puncte care vor conta în eventualitatea unei posibile reprimiri. Pecica este o echipă foarte bună, pregătită, aleargă, îmbină tinerețea cu experiența unor jucători cu state vechi în ligi superioare, nu va fi ușor. În plus, sunt convins că juniorii noștri care, ieri, au pierdut finala la A1 cu cei de la Pecica vor dori să-și ia revanșa cu această ocazie”, adăugă Hulbăr. Se pare că Ndoye nu-și va reveni nici pentru această ultimă etapă, Denis Mâneran e suspendat, iar Rucăreanu are probleme de ordin personal.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Morar, Sarkozi, Hrezdac, Aldan – Arsene, C. Mihai – Borcea, Răchită, Bozian – Puie.

Ineu: Merșca – Spătaru, Cahill, Șerban, Hulbăr – Zdrențan – Banam, Sas, Florea, Udrescu – Goia.

Arbitri: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Alexandru Bogdănel, Ludovic Zifceac (ambii din Oradea)

Observatori: Cosmin Danciu (Hunedoara), Romeo Malac (Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button