UTA Arad

Darius Iurasciuc și-a făcut debutul la prima echipă a UTA-ei: „Mi-am îndeplinit primul vis din cariera de fotbalist profesionist”




În chiar ultimul meci din acest sezon, Mircea Rednic a oferit primul său debut ca antrenor al UTA-ei. Darius Iurasciuc, la bază fundaș central, a intrat pe teren în minutul 84 al partidei de la baraj cu Gloria Buzău, la scorul de 4-1. A jucat la „închidere” în locul albanezului Batha.


Fotbalistul de 17 ani a fost aproape să debuteze și în sezonul trecut, când Ionuț Badea l-a luat în lot pentru meciul cu Dinamo din ultima etapă a play-out-ului, însă atunci a rămas pe bancă. „Am fost și anul trecut în lot, la meciul cu Dinamo și astăzi mi-am îndeplinit primul vis din cariera de fotbalist profesionist. De când am intrat în teren n-am mai simțit nimic, am fost într-o stare de extaz și am putut să alerg cât m-a ținut corpul. Domnul Rednic mi-a spus că mă va introduce la mijloc, în partea dreaptă, lângă Paul (n.a. Anton). Mi-a spus să joc cum știu, mi-a dat indicații și asta am încercat să fac” a declarat Iurasciuc după primele sale minute la echipa mare a UTA-ei.

La pauza meciului, echipele U18 (vicecampioană a Ligii de Tineret) și U15 (locul 4 în Liga Elitelor) ale clubului „roș-alb” au avut oportunitatea de a-și prezenta trofeele publicului arădean, care i-a primit pe tinerii fotbaliști cu aplauze binemeritate. Iurasciuc a fost o piesă importantă a formației U18, care a cedat cu 1-3 în finală împotriva Universității Craiova la Târgoviște: „Noi ne-am dorit să aducem aurul, însă am pierdut. Ce a ținut de noi am făcut, dar asta este, nu am putut să câștigăm.”

Peste 11000 de spectatori au fost prezenți pe Arena „Francisc Neuman” pentru a susține echipa în lupta pentru evitarea retrogradării: „Este un sentiment minunat să ai lumea în spate, să cânte, să te încurajeze, este super” a adăugat Iurasciuc.

Fundașul a lipsit o perioadă de pe gazon din cauza unei accidentări, care i-a afectat parcursul atât la echipa de club, cât și la naționala U18. „Am fost în circuitul echipei naționale, am avut acea accidentare care m-a ținut cam mult în afara terenului. Nu știu dacă aș fi debutat mai repede fără acea accidentare. Și accidentarea m-a învățat ceva, nu știu ce s-ar fi întâmplat altfel. Pentru sezonul viitor îmi propun să mă antrenez cât mai bine, să fiu cât mai prezent la prima echipă, pe bancă și în teren.”

Iurasciuc face parte din aceeași generație cu Rareș Pop, fotbalist care a devenit titular incontestabil la UTA în acest sezon: „Rareș poate să ajungă cât mai sus, să devină titular la orice nivel”, e de părere tânărul apărător.

FOTO: Costel Șerban

Un comentariu

  1. ,, ELEVUL”. care poate deschide larg ușa spre echipa mare a încă doi, trei, coechipieri. Deprinderile și finisarea de calități pot fi făcute într-un mediu sănătos cu minute și public german ca număr și cald ca cel spaniol.!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button