Stranieri aradeni

Cu arădeanul Man printre titulari și ex. utistul Moldovan între buturi, România a smuls un punct în Kosovo!





Echipa reprezentativă a României a smuls un punct prețios în Kosovo, 0-0. Prețios, la cum s-a jucat meciul din cadrul etapei a treia a Grupei I de calificare la Euro 2024, căci – altfel – naționala lui Alain Giresse nu speră cu adevărat să ajungă la turneul major din Germania.

Doar că pe un teren foarte prost, la Pristina, kosovarii a făcut din fostul portar al UTA-ei, Horațiu Moldovan, jucătorul meciului. Iar actualul rapidist s-a aflat la meciul de debut, în „oficiale”, pentru România. Pentru echipa lui Edward Iordănescu a evoluat timp de 61 de minute și arădeanul Parmei, Dennis Man, care a avut o singură fază de poartă, pe finalul primei reprize, după un șut alături din 15 metri.

„Tricolorii” au tremurat serios în repriza a doua a meciului, când gazdele au marcat, însă arbitrul a anulat golul după consultarea sistemului VAR. În minutul 69, Celina a pasat perfect pentru Zhegrova în fața porții, iar acesta din urmă l-a învins cu capul pe Moldovan. După ce kosovarii s-au bucurat, arbitrul a mers însă la marginea terenului pentru a analiza reluările și a dictat offside la Celina. Tricolorii au sărit în sus de bucurie, ca la un gol marcat.

Formații:

Kosovo: 12. Muric – 15. Vojvoda, 13. Amir Rrahmani-cpt., 3. Aliti, 23. Paqarada – 5. Fazliji, 20. Dresevic (6. Kryeziu, 73) – 7. Rashica (10. Zhegrova, 46), 9. Celina, 8. Muslija (14. Topalli, 82) – 18. Muriqi. Selecționer: Alain Giresse

România: 12. Moldovan – 4. Manea, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 22. Camora (23. Sorescu, 23) – 6. Băluță, 14. M. Marin, 10. Stanciu-cpt. (11. I. Hagi, 86) – 20. Man (21. Moruțan, 61), 9. Pușcaș (7. Alibec, 86), 17. Coman (13. Mihăilă, 62). Selecționer: Edward Iordănescu

Clasamentul Grupei I după trei meciuri
1. Elveția – 9 puncte
2. România – 7 puncte
3. Israel – 4 puncte
4. Kosovo – 3 puncte
5. Andorra – 1 punct
6. Belarus – 0 puncte

Peste trei zile, România joacă din nou, în derby-ul grupei, cu Elveția, la Lucerna, de la ora 21,45.

Anișorac și Cibi – puține minute pentru România U18

Sub „tricolor” au jucat azi și doi tineri jucători ai UTA-ei. România U18 a remizat, 1-1, cu Macedonia de Nord, iar Ionuț Anișorac a intrat pe teren în minutul 70, iar Fabiano Cibi, în penultimul minut de joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button