UTA Arad

Rednic a justificat „curățenia” masivă făcută la UTA: „Situația în vestiar era incendiară, explozivă!” De ce nu mai corespund Batha, Roger, Chindriș sau Keseru?





Între jucători aflați în probe și cei bătuti deja în cuie pentru sezonul următor, Mircea Rednic a avut 24 de fotbaliști la cele două antrenamente pe care le-a condus astăzi. Două dintre noile achiziții Denis Dumitrașcu și Cătălin Carp nu au ajuns încă la Arad, în timp ce Abeid, Postolachi, plus juniorii Cibi și Anișorac sunt la loturile naționale și vor intra în programul echipei spre finalul lunii iunie. Din diverse motive, la reunirea de azi, nu mai puțin de 20 de jucători din sezonul încheiat cu câștigarea barajului de menținere în SuperLigă cu Buzăul. 15 și-au și încheiat oficial conturile cu formația „roș-albă”, iar 5, respectiv Chindriș, Hoxhallari, Keseru, Milosevic și Șteau urmează să-și negocieze plecarea.

Rednic: „Rezultatele nu au fost pe măsura banilor cheltuiți”

Deși o spune, oarecum, ironic că are mereu „norocul” ca echipele pe care le preia să aibă o politică de austeritate, Mircea Rednic susține că, una peste alta, e de acord cu ceea ce a decis conducerea cu privire la reducerea salariilor. „Cei care au plecat nu au acceptat politica clubului, care mi se pare una serioasă, ținând cont de ce s-a întâmplat în ultimii ani aici. Rezultatele nu au fost pe măsura banilor cheltuiți, al bugetului pe care l-a avut UTA și eu am acceptat situația asta. La cum se percepeau cei care au plecat sau la ce impresii aveau despre ei era clar că ei nu aveau cum să coboare la salariile noastre. Mi-e ciudă că întotdeauna ăsta e norocul meu, pe unde merg se reduce bugetul, dar am mare încredere și vorbesc și din experiența mea că putem găsi jucători care să se încadreze în politica clubului.  Cu toate că pentru un atacant cu care se discută deja  mai mult ca sigur se vor face eforturi financiare. Toată lumea mă judecă, dar vorbesc de ceea ce a fost. Și unde trebuia să mă încadrez cu jucători de până în 5.000 de euro salar sau chiar mai puțin și am găsit. Am găsit soluții și o să găsesc în continuare și nu prin fiica mea. Uite că primul jucător a fost transferat de Apostu, deși nu era al lui… Suntem deschiși la orice. Așadar, nu mă îngrijorează deloc numărul mare de plecări, noi lucrăm foarte serios, chiar mă bucur că venirea mea a produs așa un…melanj. Toată lumea s-a pus pe treabă, toată lumea analizează, primește propuneri de jucători și luăm deciziile împreună. De la președintele Voinea până la bodyguardul care s-a așezat la masă cu noi. Avem soluții, nu vreau să iau jucători de dragul de a lua. E o perioadă grea și asta e din cauza noastră, pentru că am mai avut încă două săptămâni de vacanță în plus față de celelalte echipe. Pentru început am luat jucătorii pe care eu mi i-am dorit, am și lucrat cu unii dintre ei. Până miercuri vor mai semna încă doi jucători sau chiar trei jucători. Până sâmbătă sau ca în momentul în care intrăm în semicantonamentul pe care îl facem aici, la Arad, să am cam 80-85 % din efectivul pentru primul meci, de pe 14 sau 15 iulie”, a spus tehnicianul „roș-albilor”.

De ce s-a renunțat la Batha, Roger sau Chindriș? „Sunt jucători care își doresc doar salariu”

Totodată, Rednic a recunoscut că a „executat” și el unii jucători, cu toate că nici aceștia nu ar fi acceptat salariile mai mici propuse de UTA. „Am renunțat la Batha pentru ce s-a întâmplat la ultimul meci. I-am dat o indicație tactică și a început să gesticuleze. Dar să ne uităm și pe cifre, a dar un gol și două pase decisive în doi ani, e puțin pentru un mijlocaș. Altul e Roger, un gol în 16 meciuri și 4 assisturi, dar nu vreau să mai spun, fiecare antrenor are o strategie. Chindriș a dat goluri ca fundaș, dar cu o echipă de Liga a 2-a și, până la urmă, cât a jucat aici? Da, e tânăr, are24 de ani, i s-a propus prelungire și el nu a acceptat. El se mulțumea că avea anul ce vine un salariu mare. Sunt jucători care își doresc doar salariu, iar noi nu avem nevoie. E mai complexă situația, că nu vorbim doar despre partea sportivă sau financiară, e vorba despre atitudine, de atașament față de club. Nu numai banii sunt importanți în viață și au fost momente în care am închis ochii. Nu accept ca jucătorii să vorbească numai de salarii când era vorba de două meciuri foarte importante, să mai facă o mică grevă, să vină să spună că nu se antrenează. Au fost multe lucruri, dar prin experiența mea am reușit să trec și am reușit să îi fac să să îi fac să joace. Nu schimb de dragul de a schimba, UTA a fost la baraj. Dacă nu venea un antrenor cu experiență, nu știu dacă UTA se salva ținând cont de situația care era în vestiar și era explozivă, incendiară”, a adăugat „principalul” arădenilor.

„Keseru are nevoie de o echipă care să-i aducă mingea în fața porții”

Rednic a vorbit și despre Claudiu Keseru și motivele pentru care dorește să renunțe la el, dincolo de salariul mare pe care-l are. „Din moment ce aduc atacant, avem soluții. Keșeru e băiat deștept, are calitate, dar el e pentru o echipă care să-i aducă mingea în fața porții, o echipă mare. Noi încă suntem o echipă mică în care toți jucătorii trebuie să-mi alerge. Filosofia mea este simplă. Avem mingea, atacăm, pierdem mingea, ne apărăm. Și unii dintre ei nu pot să facă lucrul ăsta”, a spus antrenorul „Bătrânei Doamne”.

3 comentarii

  1. În lunile trecute, în anii trecuți jucătorii care au dat declarații, cu toții au subliniat că AU CONDIȚII SUPERIOARE DE PREGĂTIRE , SUNT LA ZI CU SALARIILE.
    Iar rezultatele…. ?

    0
    0
  2. da corect, joci bine iei bonus, dai gol iei bunus…joci prost..nu iei nimic, de ce doar suporterii sa sufere…?!?! bine rednic!!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button