UTA Arad

Rednic, ca și Hagi: „Și Farul a luat jucători de la echipe care au retrogradat!” Ce obiectiv anunță antrenorul UTA-ei și ce-i îndeamnă pe suporteri?







Dincolo de explicațiile pentru curățenia din lotul UTA-ei, Mircea Rednic a vorbit și despre noile achiziții. Cel puțin deocamdată, arădenii au apelat la jucători care au retrogradat cu Chindia în Liga a 2-a (Cooper și Dumitrașcu) și UFA în eșalonul trei din Rusia (Carp), dar antrenorul „roș-albilor” nu consideră că eticheta pentru cei trei este neapărat corectă.


Jucătorul e jucător indiferent dacă e de la o echipă care a retrogradat sau de la una care a luat titlul


Iar în sprijinul afirmației sale, „Puriul” oferă exemplele similare din tabăra campioanei Farul Constanța, formație ce va disputa preliminariile Champions League în această vară. „Păi Hagi i-a luat pe Carnat (n.a Mioveni) și Vianna (n.a FC Argeș) de la echipe retrogradare și nu s-a făcut mare tam-tam. Jucătorul e jucător indiferent dacă e de la o echipă care a retrogradat sau de la una care a luat titlul, eu nu văd așa lucrurile. Nu uitați că la Chindia nu s-au luat salariile de 5 luni, am avut și eu ofertă de la ei, dar în condițiile de acolo nu aveam cum să fac performanță.  Sau la Pitesti, nu sunt jucători foarte buni? Garita sau ceilalți sunt jucători buni luați individual, ei au retrogradat ca echipă. Mie mi-a plăcut de Dumitrașcu demult, am vrut să-l iau și la Dinamo, dar nu am putut. Cu el am vrut să creez concurență la Abeid, căci acolo nu-l aveam decât pe Dobrescu, care a jucat vreo 5 meciuri, cu zero goluri, zero assisturi, deci nu a existat o concurență. Eu sunt sigur că el a venit aici să joace, plus că poate să evolueze ca mijlocaș lateral și mijlocaș central, are tehnică, are un picior stâng foarte bun. Pe Carp l-am adus la Dinamo, dar nu am apucat să lucrez cu el decât o lună jumate, că după aceea eu am plecat. El poate la mijloc, dar și fundaș central. Și de Cooper mi-a plăcut și am reușit să-l aduc aici, e exact ceea ce îmi doresc eu. Eu vin cu optimism, altul poate intra în panică. Au plecat mulți jucători și foarte bine că au plecat. Cu unii am mai fi dorit să lucrăm, dar în condițiile noastre, vrem să vă dăm bani la performanță. Ce performanță s-a făcut până acum la UTA? În afară de primul an care a fost cât de cât ok, nu vă doriți mai mult sau nu merită orașul ăsta mai mult?, a spus Rednic.

Rednic vrea să-i împrumute pe tineri în Liga a 2-a

În prima parte a zilei, Rednic și ajutoarele sale au avut un antrenament cu cei 12 jucători (Haloș, Pașca, Sarkozi, C. Mihai, Șerăngău, Ristin, Stanciu, D. Nortey, L. Bodri, Mercioiu, Dogbey și Câmpan), care au trecut de „trialurile” de la finalul săptămânii, plus Denis Hrezdac (bolnav zilele trecute). „O să mai triez din ei, dar asta nu înseamnă că nu vor rămâne în vederile noastre. Din moment ce au ajuns să se antreneze cu prima echipă, e clar că au calitate și îi vom urmări. A fost problema că nu am avut timp să-i văd jucând, doar la antrenamente. Vreau să le dăm posibilitatea să joace, dar la un nivel mai mare decât până acum, pentru că majoritatea au fost la Liga a 3-a. Acum avem relații, avem cereri pentru ei din Liga a 2-a. Dar, ne gândim foarte serios și când o să facem lista cu lotul care o să rămână pentru echipa mare. Deocamdată, rămân cu toții cu noi până sâmbătă, mai vreau să-i văd, orice antrenor nu poate să evalueze un jucător după trei reprize între ei, de câte 30 de minute. Avem răbdare cu ei, mi-au plăcut ca fizic, ca atitudine, avem pe ce să lucrăm și asta pentru mine e ok. Eu țin foarte mult și mă uit cu drag la jucătorii pe care îi avem în curtea noastră”, a adăugat Rednic. Din informațiile noastre, la Hunor Sarkozi s-a renunțat deja.



„Eu le-aș sugera suporterilor să-și ia abonament că s-ar putea să se uite la televizor la meciuri”

Dacă în ziua în care și-a prelungit contractul cu UTA până în vara lui 2025, Mircea Rednic spunea că obiectivul echipei va fi prezența în play-off, nuanța s-a schimbat azi când lotul echipei arădene este încă în aer. Cu toate că tehnicianul susține că numai în această săptămână vor mai sosi cel puțin trei-patru jucători și-i îndeamnă pe suporterii arădeni să-și facă din timp abonamente pentru sezonul ce vine. „Da, acela e obiectivul meu, personal, căci dacă ne propunem puțin ne vom bate iarăși la retrogradare. Dar, primul obiectiv al echipei este să câștige primul meci și după ce trece o săptămâna și mai o săptămână să-și completeze sută la sută lotul. Perioada de transferuri se termină pe 31 august în Europa, iar în săptămâna pe care o avem în plus în România o să ne uităm la jucătorii care rămân fără echipe și o să ne fie mai ușor. O să ne caute ei, dar până acolo, am și zis, până la data de 1 iulie vreau să 80-85% din lotul cu care vom aborda noul sezon. Suntem în discuții avansate cu mulți jucători, dar până miercuri vor semna trei dintre ei. De exemplu în Belgia este vacanță, jucătorii sunt în Bali, ei de abia au terminat campionatul ăsta. Asta e singura problemă pentru moment, dar uite că ne-am descurcat și ne-am descurcat foarte bine și o să vedeți că e așa. Eu le-aș sugera suporterilor să nu mai stea la computere și pe Facebook, ci să se grăbească, să-și ia abonament că s-ar putea să se uite la televizor la meciuri”, a adăugat experimentatul „principal”.

În fine, Mircea Rednic a spus că el ales să nu-și ducă echipa în cantonament în Slovenia sau Austria pentru că nu a dorit să petreacă prea mult pe drumuri în scurtul timp rămas până la startul sezonului. Corvinul (1 iulie) și CFR Cluj (4 iulie) sunt adversarii din amicalele verii, iar pentru data de 8 iulie se caută încă un adversar.

5 comentarii

  1. Locul meu în tribună va fi tot acolo, poate nu prind primul meci dar restul sigur voi fi acolo, forza uta oriunde, oricând ?️?

    0
    0
  2. Cu inca 3-4 achiziții sta bine echipa și se bate la play-off.
    Până ieri nu-i vedeam plecați, iar acum că au plecat, i-am vrea înapoi. La vedetele sufletului gen Roger, Ubbink, Batha, Keseru etc mă refer.

    0
    0
    1. Stai ca Keseru nu e plecat…si nici nu va pleaca usor.
      La fel si cu Milosevici , doar ca aici intervien si varsta , el si-ar gasi o noua echipa mai usor , dar pe baci Keseru cine drac sa il ia acum …

      0
      0
  3. Bine a facut REDNIC de a taiat in carne vie. Ei voiau salarii mari in continuare ,dar nu le-a meritat la cum au jucat. Trebuia schimbata UTA. din temelii, trebuie un suflu nou la echipa. BRAVO REDNIC !!! FORTA UTA Arad , UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0
  4. Îmi pare rău după batha și otele, atât, mă bucur pt abeid, un jucător zici ca e din Arad, Hai UTA ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button