Fotbal judeteanSocodor

Socodorul a promovat în Liga a 3-a, dar bucuria a fost moderată după eșecul cu Dănceul! „De ce ne era frică nu am scăpat, ne-am culcat pe o ureche” + FOTO





Sărbătoarea promovării la Socodor a fost puțin umbrită de rezultatul manșei retur cu Recolta Dănceu. La adăpostul victoriei cu 3-0 la „masa verde” din comuna mehedințeană, campioana județului Arad nu s-a concentrat aproape deloc în fața unui adversar pe care l-a simțit mereu sub ea, în ciuda golului rapid al lui Gheorghe Boboescu. Până la urmă, Dănceul (lipsit de aportul suspendaților Ciobanu, Făiniși și Țogoe) a mai avut un singur șut pe spațiul porții lui Vaida în această după-amiază, în timp ce formația gazdă a avut – totuși – 4-5 ocazii clare, inclusiv o bară. Cigan, Șulea, Pirtea sau Lezeu au ratat din poziții bune și Dănceul a dat peste cap toate calculele prin succesul cu 1-0 de la Socodor.

De obicei, o formație care obține o promovare istorică precum cea a Socodorului se strânge în horă, sărbătorește alături de fani, dar nu a fost cazul astăzi. Eșecul i-a tăiat tot cheful formației din apropierea graniței, cu toate că la câteva zeci de minute de la fluierul final al arbitrului, frunțile s-au mai descrețit, merit și al formației de muzică populară a lui Șuviță.

Darazs: „Nu mai eram cu gândul la meciul de azi, iar dacă fotbalului nu-i dai ce-i trebuie pierzi”

Până la urmă, CS Socodor a scos maximum din sezonul 2022-2023, dar concluzia zilei nu a fost una pozitivă pentru Tiberiu Darazs. „Ne bucurăm, dar moderat, pentru promovare. Sunt dezamăgit, ne așteptam la cu totul altceva astăzi, dar dacă fotbalului nu-i dai ce-i trebuie pierzi. Ne-am culcat pe o ureche după rezultatul de acolo, nu mai eram cu gândul la meciul de azi, știam dinainte că va fi greu. Săptămâna trecută, băieții s-au pregătit foarte bine, dar săptămâna asta, fiecare a avut câte ceva. Unul a plecat în Ungaria, pe altul l-a durut ceva, vom analiza să vedem ce e de făcut să nu mai avem meciuri precum cel de azi. În primul rând, i-am dezamăgit pe spectatorii veniți în număr mare, iar noi nu am jucat nimic. Nu știu dacă am avut două-trei ocazii în acest meci. Eu le spun mereu, nu poți juca fotbal dacă nu alergi, iar unii ar fi trebuit să se înceapă să se pregătească în urmă cu un an, căci acum nu pot alerga. Nu mai joacă numele, dacă nu poți alerga nici cu acești adversari care, să mă scuze, cam toți au peste 90 de kilograme, atunci despre ce vorbim. Rămâne, totuși, promovarea, iar ca rezultat poate un egal era mai echitabil după ocazii. Punem cap la cap lucrurile pentru a vedea unde am greșit. Urmează să tragem linie, nu avem vacanță, începem de luni să căutăm și alți jucători pentru Liga a 3-a”, a spus antrenorul celor de la Socodor.

Chiftor: „Rezultat încântător, am dat și o palmă tuturor contestatarilor după tot ceea ce s-a întâmplat”

Cum primarul-antrenor Stelian Stăncioiu și „principalul” Cosmin Munteanu erau suspendați, indicațiile pentru jucătorii Dănceului au venit de pe marginea terenului de la antrenorul secund Cătălin Chirfot. „A fost extraordinar, din punctul nostru de vedere, ne-am mobilizat mult mai bine  decât în tur. Am avut parte și de o brigadă de arbitri care ne-a permis să ne arătăm și valoarea, pentru că prea am fost puși la zid după ce s-a întâmplat în prima manșă a acestui baraj. Regretăm tot ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, până la urmă suntem o echipă cât de cât mică, care – însă – astăzi nu a venit împietrită la Socodor. Țin să-i felicit pe cei de la Socodor, le urăm multă baftă în Liga a III-a, pentru noi victoria de azi este un rezultat încântător, am dat și o palmă tuturor contestatarilor după tot ceea ce s-a întâmplat. Este un rezultat, zic eu, mare pentru noi, o victorie ce ne dă speranțe pentru ceea ce avem de făcut în următorul an. Primarul comunei se ocupă de echipă, chiar de la dânsul a plecat mobilizarea pentru meciul de azi, eu țin să-i felicit pe băieți. Avem o bază foarte modernă pentru condițiile pe care ni le poate oferi județul, o să încercăm să câștigăm campionatul și anul ce vine. Personal, nu înțeleg cum se fac tragerile, dar dacă trebuie venim și la anul la Arad, un județ bogat, cu potențial. Cu toate că, iată, Ineul nu a făcut față în Liga a 3-a.  Le urăm celor de la Socodor un an mult mai bun decât al celor de la Ineu, iar județul Arad să se bucure de încă o echipă în Liga a III-a”, a spus Chirfot.

Crișan: „.Efectiv nu am reușit să-i motivăm, să îi punem în ghete, dar am fost obișnuiți cu această inconstanță”

De obicei, tonul bucuriei la Socodor era dat de președintele Petrică Crișan, însă și acesta s-a ridicat cu greu de pe bancă după ultimul fluier al arbitrului. Spera să sărbătorească altfel o promovare așteptată de două-trei ani la echipa din comuna natală. „De ce ne era frică nu am scăpat. Am încercat să pregătim meciul cât am putut noi de bine, la ședința tehnică de dinaintea meciului și în cea de la pauză am încercat să îi motivăm pe jucători. Din păcate, după cum s-a observat, nu am reușit. Asta chiar dacă ne-am creat ocazii, în special în prima repriză, pentru că în a doua nu prea am mai contat pe faza ofensivă sau cel puțin în ultima treime a nu am reușit să avem vână. Efectiv nu am reușit să-i motivăm, să îi punem în ghete. Pe de altă parte, noi am fost obișnuiți cu această incontanță.  Dacă ne uităm și pe rezultatele din campionatul ce a trecut, după victorii notabile au urmat semi-eșecuri în meciuri destul de ușoare. Din păcate, ăștia suntem noi. Acum, una peste alta, eu zic că am fost echipa mai bună în acest baraj și asta mai ales pentru că nu i-am desconsiderat nici o clipă în special înainte de meciul tur. Să ai două titluri de campioană județeană în doi ani consecutivi nu e puțin lucru, nu e o întâmplare. Trebuie să ai constanță și știam că au jucători valoroși, cum s-a văzut și astăzi. Stau foarte bine în teren, au închis jocul destul de bine, cu experiență, probabil pe partea de pregătire s-a făcut diferența, căci aici am arătat noi mai bine în această dublă manșă. Vom lua o scurtă vacanță, dar deja ne gândim și la partea de transferuri. Avem un mic plan pe care o să încercăm să-l punem în aplicare. În primă fază, va trebui să facem o ședință cu absolut toți cei pe care îi avem în lot, să discutăm, să vedem cerințele pe care le avem noi și o să ne oprim asupra celor care rămân și, logic, după aceea vedem ce transferuri vom face. Noi considerăm că suntem pregătiți de Liga 3-a, din moment ce ne batem de doi-trei ani pentru locul 1 în județ.  Având sprijinul autorităților locale, vom încerca să ne pregătim și pe partea de staff, de lot și făcând mici investiții în baza sportivă pentru a putea fi omologată fără niciun fel de probleme. Obiectivul realist ar fi evitarea retrogradării și – eventual – o figură cât mai frumoasă în Liga a 3-a, care, din câte se pare, se va echilibra. Cel puțin echipele din județul Arad își reduc substanțial bugetele și asta se va reflecta și la nivelul valorii loturilor cu care vor aborda noul sezon”, afirmă Crișan.

Copil: „Am meritat să fim aici și să promovăm în Liga a 3-a”

Marcator în partida tur, Dumitru Copil a jucat în media echipei în manșa secundă cu Dănceul. „Ne pare rău că nu am putut să câștigăm. Probabil am luat meciul cam de sus, nu ne-am concentrat de ajuns. În schimb, în tur, am fost mai siguri pe noi și conduceam cu 2-0 când s-a întrerupt meciul. Din păcate, ăsta a fost rezultatul de azi, ne pare rău în primul rând pentru oamenii care au venit alături de noi, să vadă un spectacol. Din păcate, n-a fost să fie, iar când nu reușești să câștigi e normal să fie apăsare, supărare. Dar, una peste alta, ne bucurăm că am promovat în Liga a 3-a, a fost un an întreg destul de frumos, greu, cu foarte multe întorsături, ba Sântana, ba noi. Dar, până una alta, eu zic că am meritat să fim aici și să promovăm în Liga a 3-a. Probabil, o să rămânem anumiți jucători și în campionatul ce vine, vor veni și alți jucători, momentan nu știu. Vreau să mă bucur de momentul ăsta și vedem după vacanță ce va fi. Fiind o echipă nou promovată, Socodorul va dori ca în primul an să se salveze de la retrogradare, făcând cât mai multe puncte. Sigur be trebuie o pregătire bună, pentru că toată lumea avem foarte mare nevoie. În acest moment, personal vreau să mă pregătesc foarte bine ca să pot să fac față. E clar, o să ne trebuiască jucători, pentru că la Liga a 3-a este altceva, știu pentru că am jucat acolo. Eu sper să facem o figură frumoasă și la final să fim cât mai sus în clasament”, a spus fostul mijlocaș al UTA-ei.

CS Socodor – Recolta Dănceu 0-1 (3-1 la general)

Cum s-a marcat golul:

0-1 (min. 9): Atac pe stânga al oaspeților, mingea ajunge la 16 metri la Gheorghe Boboescu, care marchează cu un șut cu stângul, sub transversală

Formații

Socodor: Vaida – Ciornei, Gherheș, Pele (Flueraș 84), Țoca – Turcuș, Șulea (Covaci 84) – Copil (Mako 69), Al. Lezeu (Olariu 86), Pirtea – Cigan (Faur 69). Rezerve neutilizate: Sîrb – Molcuț, Miclea, Chiș. Antrenor: Tibor Darazs.

Dănceu: Noană – Mangu, Piciorgros, Ciochină, Pavel (Ilie 76) – Negrescu, Tăerel, Băloi, Crăiașu – Enea, Boboescu (Ghițoaică 84). Rezervă neutilizată: Mări.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timişoara) – Călin Cimponeriu (Lugoj), Patrick Sandu (Timişoara)

Observatori: Sebastian Moisin (Oradea), Dorin Micșa (Dumbrăvița)

Galerie FOTO de la meciul CS Socodor – Recolta Dănceu 0-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button