UTA Arad

UTA a semnat cu danezul Holst, dar când va ajunge cu adevărat mijlocașul sub comanda lui Rednic?







UTA ar putea ajunge la 9 achiziții estivale odată cu transferul lui Frederik Holst (28 de ani). De fapt, primul fotbalist danez din istoria de 78 de ani a „Bătrânei Doamne” a semnat un contract valabil cu arădenii de la 1 ianuarie 2024, fiindcă a intrat în ultimele șase luni de contract cu Helsingborg, formație din divizia secundă suedeză. Acum gruparea de pe Mureș va încerca să anticipeze sosirea „vikingului” până la finalul perioadei de transferuri (5 septembrie), mai ales că acesta ar acoperi un post deficitar în echipa lui Mircea Rednic, cel de mijlocaș central. La nevoie, Holst ar putea juca și ca fundaș dreapta, însă rămâne de văzut dacă Helsingborg (penultima în Superettan) și UTA vor bate palma pentru o mutare rapidă a fotbalistului în SuperLigă.


Holst a lucrat cu tehnicieni celebri în fotbalul european


Frederik Holst are un CV important pentru fotbalul nordic. În primul rând, a bifat peste 70 de meciuri la toate naționalele de juniori ale Danemarcei, debutând – de exemplu – la U17 când avea doar 14 ani. La naționala sub 16 ani a lucrat cu Thomas Frank, actualul manager al lui Brentford, în Premiere League, iar la Sparta Rotterdam cu Dick Advocaat, fost selectioner al Olandei, Belgiei, Rusiei și Serbiei și trecut pe la cluburi precum PSV, Fenerbahce, Zenit, Feyenoord, Glasgow Rangers sau AZ Alkmaar.

Danezul a strâns și 20 de prezențe în preliminariile cupelor europene



La nivel de echipe de club, noul mijlocaș al „Bătrânei Doamne” a strâns peste 300 de partide în primele ligi din Danemarca Danemarca (120 de meciuri pentru Brondby, formație în academia căreia a crescut), Olanda (28 de meciuri pentru Sparta Rotterdam), Suedia (92 de meciuri pentru Elfsborg) și Norvegia (13 meciuri pentru Lillestrom). În actualul sezon a evoluat pentru Helsingborg, în divizia secundă suedeză. Holst a strâns și 20 de prezențe în preliminariile cupelor europene (în Europa League și Conference League), cele mai recente fiind în vara lui 2021, în tricoul lui Elfsborg.

Cotat în momentul de față la 450 de mii de euro, danezul a atins o cotă de un milion de euro pe finalul anului 2020.

UTA forțează transferul în această vară

Inclusiv UTA a avut de-a face cu situații similare celei a lui Holst, însă de partea cealaltă a baricadei. CFR Cluj a semnat contracte cu Roger jr și pe Philip Otele când aceștia intraseră în ultimele 6 luni de contract cu arădenii. Dacă brazilianul avea să plece mai repede în Gruia, adică în februarie 2022, în schimbul unei sume de bani (75 de mii de euro), nigerianul și-a dus la bun sfârșit înțelegerea cu „Bătrâna Doamnă” până pe 30 iunie a acestui an. Acum conducerea „roș-albă” încearcă să-i convingă pe suedezii de la Helsingborg, care se bat pentru evitarea retrogradării din liga secundă, să-l lase pe Holst mai repede la Arad. Oricum campionatul în Suedia se încheie în noiembrie, în timp ce în SuperLigă mijlocașul ar avea treabă până în preajma Crăciunului. Altfel, danezul a semnat un contract cu UTA până pe 1 ianuarie 2026.

14 comentarii

  1. cred ca e transferul jucatorului cu cel mai bun CV de pana acum….sa vedem insa si ce joaca ,noul ubbink..cum a evoluat pana acum numai in tarile nordice,nu cred ca i-ar place la 40 de grade pe la noi,de aia probabil o sa apara mai catre toamna..

    0
    0
    1. Nu e adus pe postul lui Ubbink acolo e Fabry e adus în locul lui Batha sau Anton pe post de metronom să ordoneze jocul, să recupereze, să o ia din defensivă și să inițieze atacurile. Sau ca variantă pt Roganovic.

      0
      0
    1. Poate când o să scrii „mai” cum trebuie, or veni și jucători de liga 1.

      Apoi, cu ce îs ăștia mai slabi ca ăia culeși de Botoșani, ori Voluntari, de cine știe pe unde.

      0
      0
  2. Ar fi primul jucător consacrat adus în perioada asta de transferuri, fotbalist care deși nu mai e în prim plan vrea sa demonstreze ca mai este fotbalist.

    0
    0
    1. Are jucate 271 de meciuri în diferite ligi și țări și are marcate 7 goluri, are 9 assist-uri. Mă întreb și eu, oare nu e cam puțin pentru un mijlocaș?!!

      0
      0
      1. are dreptate Denis,se pare ca e mijlocas defensiv,deci noul batha mai de degraba,asa ca nu stiu deaca cifrele sunt multe sau putine dar nici albanezul,anton sau cascini nu debordau de prea multa eficienta..se pare ca vine dupa o fractura suferita anul trecut pe cand era in norvegia,de aceea joaca in a doua divizie suedeza..sa speram ca va fi o buna achizitie..

        0
        0
    1. Chindriș joacă doar când are el chef. Și la Botoșani o comitea când îți era lumea mai dragă.

      La noi, suspendat prostește etape la rând.

      0
      0
      1. pacat de el..chiar e talentat si are calitati bune,presimt ca o sa se iroseasca si el ca multi altii..la noi ar fi putut sa devina un jucator de baza,iar REDNIC l-ar fi putut ajuta sa scape de momentele de ,,ratacire,,

        0
        0
  3. Totusi, cu Keseru, Milosevici, Chindris, Stahl ce se intampla ? Daca nu vor sa plece, trebuie sa ne bizuim in continuare pe ei, daca tot ii platim !

    0
    0
  4. Adica , pe asta l-am cumparat acum dar ni-l aduce Mos Gerila in 03.01.2024.Atunci se termina aproape sezonul regulat, vor mai fi 4-5 etape pana la play-out.Sau asta este caterinca, ca vezi doamne Meszar se zbate sa-l aduca mai devreme, cu sacrificii mai mari dpdv financiar.Hai ma lasati cu povestile cu talc de Alexandru Mitru si cu cele nemuritoare de Petre Ispirescu.Ca de cele ale lui Ion Creanga ne-am saturat de mult !

    0
    0
    1. Ce pacat ca „specialisti” de acest nivel nu sunt consultati,se pierd in neant sau se limiteaza la cateva comentarii de genul celui de mai sus….”mare pacat”!!!

      0
      0
      1. Altceva mai stii sa scrii? Ca si saptamana trecuta tot cu asta ai dat-o cu specialistii. Lumea isi spune parerea nimic mai mult. Tu te tii destept si parca te vad cum incepe campionatul si dupa dai in jucatori dai in conducere dai in toti.

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button