UTA Arad

Iacob, la al doilea penalty apărat în „gestiunea Rednic”: „Prefer să nu ajung în momentul acela, a fost inspirație de moment. Vreau la națională!”





Florin Iacob și Damian Isac au rămas supraviețuitorii UTA-ei care promova pe prima scenă a fotbalului românesc în 2020. Ambii au fost actori principali în confruntarea ce a deschis ediția 2023-2024 a SuperLigii, unul în mod pozitiv, celălalt, negativ.


Mijlocașul central de 22 de ani a făcut henț în careu la scorul de 1-1, iar portarul arădenilor a fost decisiv la penalty-ul bătut de italianul Cisotti. Iacob a respins cu piciorul stâng șutul de la 11 metri al mijlocașului celor de la Oțelul. „Prefer să nu ajung în momentul acela, dar dacă ajung și-l apăr cu atâta mai bine. A fost inspirație de moment, mă bucur că am ținut de scorul de 1-1”, afirmă goal-keeperul „roș-albilor” care mai apărase un penalty în mandatul lui Mircea Rednic, în urmă cu două luni de zile, la Pitești, în acel 2-2 rocambolesc cu FC Argeș.

Altfel, „Pensionarul” consideră util punctul scos de arădeni pe Dunăre. „Ne așteptam la un meci foarte greu pentru că l-am studiat pe Dorinel Munteanu, știam ceea ce joacă, dar și că ei sunt pregătiți și o să ne facă un pressing bun și o să alerge 90-95 de minute, cât trebuie. În momentul în care nu am mai ținut de minge ne-au pus probleme cu acel pressing. La final a fost bine, în condițiile în care nici noi nu ne prea cunoaștem, nu știu dacă avem o lună împreună. Dar cu timpul va fi mai bine și vom arăta ca o echipă puternică”, a adăugat Iacob.

Apărătorul buturilor utiste nu mai vrea să vorbească despre obiective de clasament în „alb-roșu”, dar – în schimb – știe foarte bine ce-și dorește pe plan personal. „Obiectivul meu este revenirea la echipa națională, dar și o clasare cât mai bună pentru UTA, pentru a nu mai avea emoții în viitor. În rest, nu mai vreau să mă hazardez în declarații, cum a zis și Coach la conferință, vreau să o luăm pas cu pas și vedem unde ne clasăm”, a încheiat portarul care își schimbă prefixul pe 16 august.

5 comentarii

  1. I se reproșa cândva, ca nu scoate și el un 11m pe puncte. Portar cu statura obișnuită, cu experienta benefica pentru echipa, acceptând perioada de rezerva, face un salt valoric totuși așteptat. Când portarul ia gol, suntem tentați sa îl facem vinovat. Uitam ca 80% e vina fundașilor. Ca la Galați. Iacob vrea la națională. Dorința fireasca ca și targhet, dar mai puțin fasta într-un lot care își cauta valoarea prin Kosovo și Gibraltar. Egalitatea de la Galați e poate evoluția lui Iacob, golul lui POP, și poate nu în ultimul rand travaliul neobosit al,, britanicului ” Mihai.

    0
    0
  2. lui IACOB se pare ca i-a prins bine ,,pauza de balaur,, sau perioada cand a fost rezerva lui kucher,este un tip cu orgoliu si l-au ambitionat deciziile lui balint,cel care l-a tot dus cu el peste tot pe unde a antrenat..,,dincolo de toate erorile pe care le face ,este un exemplu de atasament fata de club,in antiteza cu toti cei ce abia asteapta sa plece de la UTA..ultimul exemplu,POSTOLACHI..dar nu e un caz singular, au fost multi altii.. nu stiu cat e vina lor sau a celor care au creat atmosfera asta de club de tranzit ..senzatia e ca gara din ARAD si-a mutat unul dintre peroane 2 strazi mai sus..periodic,pasagerii coboara din tren,ajung in gara si apoi asteapta cu nerabdare primul tren cu care pot sa plece..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button