UTA Arad

Pleacă sau nu Postolachi de la UTA? Meszar: „Există o clauză ce trebuie plătită, jucătorul ne-a spus că a primit ordin de la impresar să se antreneze ușor și să nu joace”





Mircea Rednic a pornit la construcția atacului UTA-ei pentru sezonul ce a început ieri cu un egal (1-1) la Galați pornind de la calitățile lui Virgiliu Postolachi (23 de ani). „Puriul” a adus jucători de forță, precum Cooper sau Leidsman complementari cu golgheterul său, care e mai mult un vârf de spații, de mișcare. Marți, însă, „Puriul” a aflat că internaționalul basarabean vrea să plece în Franța, la o echipă din Ligue 2. Din informațiile noastre, aceasta ar fi Grenoble (locul 10 din 20 de echipe în sezonul precedent), care tot ce are de făcut este să achite clauza de transfer 300 de mii de euro. Acest lucru nu s-a întâmplat, cu toate că Rednic spunea la conferința de presă de după partida de la Galați că Postolachi e ca și plecat.

Până la urmă, e clar că „Puriul” nu se poate folosi de un fotbalist care e cu gândul altundeva și mai ales e sfătuit de impresari să-și forțeze plecarea de la Arad. Sau cel puțin asta rezultă din ceea ce spune Alexandru Meszar, conducătorul de facto al clubului UTA, în „speța Postolachi”.

– Domnule Meszar, pleacă sau nu Postolachi de la UTA?

– Doar în cazul în care clubul încasează clauza de reziliere pe care fotbalistul o are în contract. Dacă se întâmplă acest lucru poate pleca imediat.

– Ne puteți confirma suma de 300 de mii de euro și care ar fi clubul din Franța interesat?

– Orice clauză din contract e confidențială, cum sunt și corespondențele cu alte cluburi.

– Cum și când a escaladat acest caz?

– Am fost surprinși și noi de această situație. Jucătorul ne-a transmis în permanență că este fericit la Arad și că dorește să joace pentru UTA. Chiar acum câteva zile ne-a solicitat să-i punem la dispoziție un autoturism pentru următorul sezon, lucru care s-a și întâmplat. Dintr-o dată, cu două zile înainte de plecarea echipei spre Galați, ne-a anunțat că el și familia lui au hotărât că este mai bine să se întoarcă în Franța.

– E adevărat că l-ați amenințat, așa cum s-a scris în presă?

– Nu este adevărat, doar i-am explicat cum stau lucrurile după figura pe care ne-a făcut-o. Adică, era un jucător pe care ne bazam, era una dintre piesele de bază ale echipei, așa cum spunea și domnul Mireca Rednic, iar el ne anunță cu trei zile înainte de începerea campionatului că vrea acasă. Mai mult, maniera în care a făcut acest lucru m-a surprins în mod și mai negativ. A venit la mine să-mi spună că a primit ordin de la impresar să se antreneze mai ușor și chiar să nu joace, ca să nu se accidenteze cumva. Eu nu l-am amenințat, doar i-am explicat că la clubul UTA, în afară de antrenor și conducere, nu poate da nimeni ordine. Și i-am mai spus că salariul nu-l primește de la impresar, chiar dacă în cazul lui sunt cel puțin patru și s-ar aduna ceva sume. I-am atras atenția care vor fi consecințele în cazul în care nu respectă în totalitate contractul pe care l-a semnat cu clubul până la momentul plecării de la UTA.

– Și care ar fi aceste consecințe?

– Fără o implicare totală la antrenamente și meciuri, el va fi exclus temporar din lot. Dacă-și revizuiește atitudinea și comportamentul va fi reprimit în echipă. Oricum, ne-a dat puțin peste cap planurile și cu campania de transferuri, căci altfel ne-am fi făcut și noi pașii dacă știam că nu mai vrea să continue. Dar, repet, Postolachi este și va fi jucătorul UTA-ei până ce nu va fi plătită acea clauză.

Cota lui Postolachi a crescut cu 600 de mii de euro de când joacă pentru UTA

Virgiuliu Postolachi (23 de ani) a fost golgheterul sezonului trecut la UTA, cu 14 reușite. El s-a întors din vacanță de abia pe 30 iulie, fiindcă a fost implicat în meciurile echipei naționale a Republicii Moldova, din preliminariile Euro 2024, cu Albania și Polonia. În momentul de față e cel mai bine cotat fotbalist din lotul „Bătrânei Doamne”, la 700 de mii euro, iar în urmă cu un an când a venit de la Mouscron la Arad pentru 40 de mii de euro transfermarkt îl cota la doar 100 de mii de euro.

27 comentarii

  1. Greu mai găsești un fotbalist de caracter. Am înțeles, vrei sa pleci, dar până ești la echipa de la care iei bănuții, pune osul la treabă. Domnul Vergil era mai preocupat de freza, după ce a intrat la Galați.

    0
    0
    1. Asta e respectul lui fata de clubul care la ajutat și ia crescut cota ! Poate o considera pe UTA un fel de glumă ! Iau spus impresarii sa se antreneze mai ușor , gunoaie ordinare !!! Eu dacă as fi conducator las da afara de la club chiar dacă as pierde bani ! As face o conferința de presa și as prezenta situația lui și declarațiile lui , ca sa ajungă in toată presa centrală din România și din străinătate , pe lingă meseria de jucător de fotbal el trebuie sa aibe și caracter ceea ce la el lipsește !

      0
      0
  2. POSTOLACHI sfătuit sa o,, rupa” amical cu echipa. Ori acest lucru nu e posibil și clubul e acoperit de contract. Sigur la achitarea clauzei nu ai ce face. Dezlegare cum încearcă cine îl sfătuiește, nu poate obține și forțează legea eliberării pe dreptul la munca. Clubul pierde un post , trebuie sa asigure pregătire individuala, cu plata la zi. Joaca un rol timpul disputei. Cine îl vrea poate renunța dacă e cauza amânată pe termen lung. Francezii , încearcă fără bani, mizând pe filiația de formare franceza. Ingeniul Virgiliu e pe baricade deci cam inutilizabil. Folosirea lui forțată poate compromite un proces de formare a echipei și asa complex și dificil. Încredere totala în gestionarea cazului pentru Meszar.

    0
    0
  3. Ca de obicei, impresarii își bagă coada și tulbură apele.

    În fine, dacă avem un contract, ăla trebuie respectat. Banii jos și clauza se activează.

    0
    0
  4. Eu sper că nu va pleca, parcă trebuia prelungit contractul și mărit, postolachi e jucător care trebuia vândut pe mulți bani, și nu acum, haide UTA, hai ARADUL ?️?

    0
    0
  5. Va dați seama câta încredere au și francezii în el dacă ezită atâta pt o clauză aproape modică pt fotbalul francez.
    Din rezervă la liga 3 belgiană și fără gol în meci oficial la profesioniști UTA la făcut mare dar știți cum e Recunoștința pasăre rară! Să joace Ekmekci, ca de oportuniști e plin fotbalul.
    Superliga e cu 2 viteze în minus față de primele 3 divizii ale campionatelor vestice, de aceea a reușit sa se impună Postolachi.

    0
    0
  6. Franța e prima la vânzări și ultima la cumpărături. Legislația în fotbal la ei e mai dura ca cea civila. Echipe ca Marseille, se mulțumește cu zdrențe de jucători liberi. Nu exista insolventa sau cazuri DINAMO. La fraude financiare e pușcărie ca la viol. La faliment ești șters din catastife fără ocol și mergi la amatori. Pentru liga 2 300 de mii nu e mult, dar poate fi pierderea care te arunca financiar la limita funcționarii.

    0
    0
  7. trebuie gestionate mai profesionist situatuille astea,altfel o sa patim ca fc arges campionatul trecut..sunt convins ca pana la urma tot o sa plece,asa ca nu are rost sa se transforme si cazul asta intr-o telenovela marca keseru..asa o sa ajungem sa avem mai multi jucatori ce stau avand contract,decat cei care joaca….

    0
    0
    1. Mulțumim de explicatii. Da, am văzut și eu știrile. Ciudată declarația dlui. Meszar, oricum anul trecut a fost superprofesionist Posto și ar merita respect, măcar pentru ce a făcut. O fi văzut ce coechipieri are și l-o fi luat cu rău, fără supărare. Benga, Pop și Iacob încă mai trag, dar până când, când doar Mihai și Fabry îi ajută? Abeid e caz particular, ăla numa’ se sprijină de adversari și zboară ăia 3 metri.

      0
      0
  8. ProSport anunța acum 2 ore că lucrurile sunt rezolvate și Vergil va pleca. Foarte bine, oricum nu mai era concentrat la ce avea de făcut la Arad. Oricum, urat caracter!

    0
    0
    1. aveti declaratia domnului Meszar din jurul orei 15, nici vorba de vreo plata a sumei de reziliere … restul sunt povesti cu impresari

      0
      0
  9. Cu aranjatul frezei cu tot a fost în cele 15 minute cât a jucat peste ceilalți atacanți tot meciul. Pentru binele tuturor, sper să i se plătească UTA-ei clauza și să plece, dar fără resentimente. Iar UTA să își ia atacant. Deocamdată nu pare să aibă niciunul, poate jumătate. Pe Cooper. Probabil se bazau pe Posto și atunci se explică oarecum de ce îl avem pe Leidsman în teren 45 de minute. Am avut șansa să fie al nostru un sezon, ne-a făcut fericiți și mândri, dacă ar mai rămâne ar fi ideal, dar dacă pleacă să nu o facă cu un gust amar. A arătat respect pentru fotbal, și a fost printre puținii, pentru UTA, deși nu avea trecutul lui Pop, de exemplu, și sper și îi prevăd un viitor frumos. Succes, Posto! Haide, UTA!

    0
    0
  10. E clar că dacă impresarul i-a cerut să fie atent să nu se accidenteze, în curând francezii îi vor plăti clauza. Sper să găsească cârmuitorii UTA-ei un atacant bun, că de banii primiți pe el, oricum prea puțini, ar putea. Și doi, poate.

    0
    0
  11. tocmai a declarat Apostu la DIGI ca UTA o duce rau cu banii si are unul din cele mai mici bugete din liga 1 comparabil doar cu al ultimelor echipe ce se bat la retrogradare..Apostu a mai zis si ca nu ne putem compara ca si buget nici macar cu sepsi,iar de rapid sau fcsb suntem foarte departe..n-o fi el bugetul asa mic,doar ca se pare ca,cheltuielile sunt foarte mari..pe langa toti cei care scot bani prin diverse ,,manevre,, din club,ne-am mai pricopsit si cu sistemul asta de adus tot mai des cate un autobuz de fotbalisti,multi cu prime de instalare si cu comisioane pe la impresari..ok,am inteles ca domnul meszar si falca nu vor parteneri,dar macar niste sponsori sa mai aduca,la urma urmei suntem singura echipa de prima liga din toata zona de vest,se mai vorbeste de UTA din cand in cand si pe la televizor deci ceva mediatizare exista si in plus jucam fiecare meci cu stadionul plin iar oamenii vin la meci nu doar din arad …e foarte usor sa iesi in fata rupt in fund si sa iti intorci buzunarele pe dos,in loc sa faci niste eforturi sa mai aduci niste bani in plus..prea s-au obisnuit sa stea cu mana intinsa la primarie si sa astepte banii de la televiziuni sau suporteri si sa se planga ca nu sunt bani si ca nici nu-s inmuieti posmegii ca in ,,povestea unui om lenes,,

    0
    0
  12. D-le IONESCU GAVRILA ,ma uimiti si sunt foarte surprins , va stiam un om onest . Cum puteti jigni niste jucatori liberi de contract care vor sa ii i-a Marseille facandui ZDRENTE ? Deci toate echipele din toate campionatele lumii , care accepta sa i-a jucatori liberi de contract ,iau niste zdrente de jucatori ? Chiar asa de rau sunteti ? Nu va da nimeni dreptul sa jigniti in halul asta niste jucatori care nu ti-a facut nimic !!!

    0
    0
  13. ?daca tot e platit salarul lui keseru, de ce nu e jucat? mai ales ca un mijlocas ca fabry poate sa ii puna calitatile in valoare. pacat de ca avem 3 jucatori pe care ii platim biine si nu ii folosim. risipa, in purul sens al cuvantului!!!

    0
    0
  14. Nu inteleg de ce exista probleme. Contractul e clar. Daca cineva il vrea pe Postolachi trebuie sa achite clauza de reziliere. Si OTA a achitat anul trecut grila de formare a lui Postolachi, 40 mii euro. Se vorbeste ca clauza lui e de 300 000 euro. Ar fi trebuit sa fie mai mare, 500-700 mii. In plus, cat e al UTA-ei, Postolachi ar trebui sa se antreneze normal si sa joace daca i se cere. Chestia cu menajarea e o aiureala. Daca insista sa se menajeze trebuie emendat si salariul suspendat.

    0
    0
    1. Nu e vina lui. Omul e învârtit aiurea de inpresari.
      Pe teren, nimic de reproșat.

      Să fim sinceri oricine ar primi o ofertă cu un salariu de 4, 5 ori mai mare, ar vrea să plece.

      0
      0
  15. Iacob , Benga , Rares Pop, il exclud din start pe Isac.Astia sunt cu adevarat UTA, doi brasoveni si un junior UT-ist.De la promovare am avut zeci de pseudo jucatori de fotbal din diverse surse, majoritatea pe cardasia Balint-Apostu- Meszar. Dintre cei care si-au facut nume la UTA, Roger, Otele, Postolachi, toti au plecat de la noi la prima oferta , ca jucatori liberi de contract.Nu mai vorbesc de jucatori care au facut fata in Liga 1,si s-a rnuntat la ei foarte usor , gen portarul de la Rapid,Horatiu Moldovan, Albu, Vlad Morar.Stahl a revenit la Arad, dar cu imprumut, iar acum este definitiv (pana la prima oferta).In afara de Miculescu, toti au plecat liberi de contract.Sunt curios care este managamentul la UTA si cine se ocupa de acest compartiment.Nu de alta ,dar Alexandru Meszar nu are nici o functie oficiala in cadrul clubului UTA, si nici nu exista pe statul de functii si in organigrama UT-ei. Degeaba ne agitam noi suporterii, abonatii si fanii UT-ei ,ca este tot degeaba.Cei 300.000 de euro proveniti din clauza lui Postolachi vor ajunge ori in conturile lui Rednic ( care dupa cate se aude ar fi imprumutat UTA cu aceasta suma ), ori prntru rezilierea amiabila a UT-ei cu Keseru, Milosevici si Chindris.In rest Haide UTA !, Pentru noi doar UTA conteaza! Speram minim egal cu CFR, vineri seara !

    0
    0
  16. Intrebare catre fanii UT-ei : A facut cineva inventarul jucatorilor adusi la UTA de cand a promovat ? Eu tin minte cateva zeci, dar nu-mi aduc aminte de toti.Fl.Ilie, Tomozei, Roumpoulaku, Mode, Medimorec, Antal, Barawiskas, Hora, Vukcevik, Horatiu Moldovan, Albu, Morar,Skhiakov,Erico,Wagner, Dangovik, Ongaro,Steau,Maxim,Patlagica,Oroian, Ursu, Pasaglia,David Miculescu, Roger, Otele, Postolachi,Hoxhalari,Batha, Keseru, Milosevic,Chindris,Cardosso,Barbosa,Matei, Anton,Casscini,Cibi,Negoescu,Mercioiu,plus portaru de la tineret , sunt exact 50.Restul sa ii gasiti voi !

    0
    0
    1. Buhăcianu, Bustea, Măr, Călin, Laukzemis, Adeimi, și probabil mai sunt și alții, asta spune multe despre managmentul de la UTA

      0
      0
  17. ,,A fost ultimul meci al lui Postolachi. Am discutat și cu domnul Meszar, are o clauză în contract. Am mai fi putut să-l ținem 2-3 etape, dar și el își dorește să plece, e o șansă să joci la o echipă din liga a doua, care și-a propus promovarea, o echipă bună.

    Îmi pare rău că pleacă, supărarea mea e că nu-ți cade bine să ți se spună cu 2 zile înainte că cineva vrea să plătească clauza, când el trebuia să fie titular… Dar o să ne descurcăm și fără el.

    99,9% va pleca, de-asta nici n-am început cu el. N-a fost nici la antrenament la 100%, l-am protejat știind că va pleca. N-am vrut să riscăm, dar când a intrat a făcut diferența, a câștigat mai multe dueluri”, a declarat Mircea Rednic.

    A fi sau a nu fi plecat, asta e dilema!

    0
    0
    1. Rednic a crezut ca un club din Ligue 2 plateste clauza si bani grei la cei 4 impresari si ca va pleca Posto dar ce sa vezi, nici urma de bani sau macar o discutie despre bani, asa ne spune domnul Meszar. Pe surse, se pare ca francezii l-ar fi vrut pe Posto in probe prima data … sa vedem ce va fi saptamana viitoare.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button