Fotbal judetean

Viitorul e în finala regională a Cupei, după un succes fără emoții la Dănceu!





Conform așteptărilor, Viitorul Arad nu a avut probleme în a se impune la Dănceu, în etapa secundă a fazie regionale a Cupei României (grupa a doua) și să-și câștige dreptul de a disputa finala cu învingătoarea din grupa I, unde încă se joacă totul între CS Gloria al Orașului Geoagiu (Hunedoara), Voința Mașloc (Timiș) și Vulturii Făcășești (Gorj). Pe terenul din județul Mehedinți, lucrurile erau clare încă de la pauză, când formația patronată de Giovanni Catanzariti avea deja 2-0 pe tateblă.

Cum arădenii au avut prima ocazie după nici 5 minute de joc, prin Rozsa și Kocsis, care au tras în portar din poziție de unu la unu cu acesta, deschiderea scorului a fost doar o chestiune de timp. Mai precis, în minutul 18, Vezan a beneficiat de o pasă peste apărare a lui S. Popa și a marcat spectaculos din voleu. 7 minute mai târziu, C. Gîlcă a nimerit bara după un lob de efect, dar – totuși – oaspeții au intrat în dublu avantaj la cabine. În minutul 39, Vezan a bătut o lovitură de colț, Rozsa a prelungit balonul și Pantea a marcat cu capul din 11 metri.

În partea secundă, Viitorul s-a mulțumit să conserve rezultatul, în fața unei echipe resemnate, care nu a putut conta pe Făiniși, Ciobanu și Togoe, care au strâns împreună 24 de etape de suspendare după evenimentele din prima manșă a barajului de promovare în Liga a 3-a, cu CS Socodor. Adi Popa a avut, totuși, ocazia să facă scor de neprezentare, însă a reluat cu capul peste poartă după centrarea excelentă a lui Stoianovici, dar și Al. Catanzariti a trecut pe lângă gol în două rânduri.

Pavel: „Într-o singură direcție, victoria i-o dedicăm lui Bier”

Succesul Viitorului vine în ziua în care căpitanul Tibi Bier a împlinit 41 de ani. Experimentatul fundaș a terminat meciul cu două minute mai repede, căci a acuzat ceva dureri la genunchi și a fost înlocuit cu…Alexandru Vasii, portarul de rezervă. „Meciul a fost într-o singură direcție, dacă scorul la pauză era 0-5 nimeni nu ar fi spus nimic. Sigur, adversarul a avut absențe importante în jucătorii suspendați după meciul cu Socodorul, dar – oricum – băieții noștri au jucat bine și au știut ce au vrut. Suntem în finală, ne dorim să ajungem în primul tur al fazei naționale, doar că va fi greu, căci avem doi-trei titulari care pleacă în concediu și, în plus, vom juca și în deplasare. Dar, ne vom juca șansa până la capăt, conducerea noastră merită totul, căci și azi ne-a creat toate condițiile în această deplasare lungă. Victoria i-o dedicăm lui Tibi Bier, e ziua lui azi și băieții au simțit și ei la drumul de întoarcere acasă”, spune Flavius Pavel, antrenor al „roș-albilor” alături de Flavius Moisă.

Așadar, meciul de miercuri, dintre Magica Caransebeș și Recolta Dănceu se joacă de amorul artei, căci Viitorul a câștigat deja seria.

Formații:

Recolta Dănceu: Ilie – Pitulicu, Ciochină, Vacuță, Taerel – Băloi, D. Mangu, A. Mangu, Negrescu, Enea. Au mai jucat: Ghișoaica, Mari, Ștefan. Antrenor: Cătălin Chirfot.

Viitorul Arad: Brutyo – Stoianovici, Pantea,  Bier (88 Vasii), Topai – S. Popa (46 Ad. Popa), Fl. Gîlcă – Kocsis, Vezan, C. Gîlcă (75 B. O. Sterciuc) – Rosza (73 Al. Catanzariti). Antrenori: Flavius Pavel și Flavius Moisă

Arbitri: Dragoș Pîrîu (Curtea de Argeş) – Gheorghiță Bălan, Lucian Tanase (ambii din Piteşti)

Observator: Daniel Băloi (Târgu Jiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button