UTA Arad

Postolachi, singurul regret al lui Rednic: „Filosofia era făcută pe el, de restul nu v-ați săturat? Care mai sunt situațiile lui Stroungis și Ekmekci?





Omogenitatea a fost și este una dintre marile probleme ale UTA-ei în startul noului sezon, dar Mircea Rednic nu consideră că a greșit când a schimbat liniile. Practic, antrenorul arădenilor îl mai regretă și astăzi doar pe Virgiliu Postolachi și mai susține că el a pus în practică noua politică salarială a clubului.

Rednic: „Era normal ca jocul să nu meargă, știam că o să fie greu la început”

Tot „Puriul” a mai identificat probleme și la alte grupări și cere în continuare răbdare, cu atât mai mult nici nivelul fizic al echipei sale nu poate fi foarte bun din moment ce achizițiile au venit și vor continua să vină pe rând. „Văd că unii regretă jucători din sezonul trecut în  care am fost la retrogradare. Ne-am salvat în ultimul moment și ce sacrificii financiare au fost. Omogenitatea nu a confirmat, deci rezultatele nu ne-au dat satisfacții, puteau să ne dea speranță? Și până la urmă unde au plecat jucătorii de aici, unde s-au dus? În liga a doua arabă pentru bani. Eu am spus că băieții vorbeau numai despre salarii, aveți pe unul pe care îl plângeți și pe data de 25 a lunii acesta țipa că nu i-a intrat salariul. Pe ăștia îi vreți la echipă, nu v-ați săturat de ei? E greu acum, normal că e greu. Și e o strategie pe care conducerea a făcut-o, nu a făcut-o Rednic. După ce s-a întâmplat sezonul trecut cu salarii mari și jucători cu nume, clubul a decis <<hai să încercăm și altceva>>. Era normal că jocul să nu meargă, dar nu uitați că am condus la fiecare meci. Am condus 45 de minute la Galați, acum la Sibiu, dar și pe cei de la CFR acasă. Dar mă uit și la alte echipe care sunt omogene. De exemplu, FC U Craiova e omogenă, au și salarii foarte bune și au zero puncte. Uitați-vă și la alții, Hagi a transferat o grămadă acum și a pus pe lista de transferuri șapte jucători, cel puțin. Așa e când schimbi o echipă…Chiar dacă era alt antrenor ar fi făcut la fel. Deci nu Rednic a făcut curățenie, nu a făcut. S-a stabilit o filosofie anul acesta și eu ca antrenor am acceptat. Știam că o să fie greu la început, dar ușor-ușor o să jucăm ce doresc eu și ce-și doresc și suporterii. Dar nu poți să bați din palme și să ajungi rapid unde își dorește toată lumea”, a menționat Mircea Rednic.

Fiecare săptămână contează din punct de vedere fizic, să jucăm măcar 80 de minute!”

Totuși, există un fotbalist din vechiul lot pe care experimentatul tehnician îl regretă. „M-am bazat pe Postolachi,  toată filosofia noastră și a mea era pe el, dar a plecat. Eu l-am rugat, datorită mie a venit la Galați, pentru că el nu a vrut să vină nici la Galați, că așa i-au sugerat impresarii. Dar nimeni nu a știut, s-a făcut foarte repede. Pe mine m-a deranjat, căci nu am căutat atacant, ne-am bazat pe el pentru că a fost cel mai bun jucător în sezonul trecut și bugetul nostru nu ne permitea. Apoi, Stroungis ar fi fost titular la Sibiu, iar în ultimul moment a trebuit să schimb, eu mă bazam pe el. De aceea am și făcut Improvizația cu Aly care n-a jucat rău în afară de o singură fază, atunci când a stat departe de Paraschiv și acesta a dat în bară. Aly a jucat acolo și pentru că Ivo (n.a. Markov) a avut probleme cu călcâiul toată săptămâna, deci el nu s-a antrenat sută la sută. Dar nu am ce să-i reproșez lui Aly, e o soluție și pe viitor (n.a. ca fundaș central). Eu sunt bucuros că avem o săptămână în care ne-am antrenat cu efectiv complet, mai puțin cei care au probleme (n.a. Ekmekci și Stroungis) și asta contează. Fiecare săptămână contează din punct de vedere fizic, căci noi aici am suferit. Golurile pe care le-a luat au fost din faze fixe, în astea trei meciuri am avut trei penalty-uri împotriva noastră. Unul să zicem că a fost, celelalte două au fost date de VAR pentru ușoare contacte, dar asta e situația noastră. Speranța noastră e să jucăm măcar 80 de minute acum. Mă bucur că am reușit și eu să pun 18 jucători plus doi portari”, a adăugat Mircea Rednic.

Holst ar putea fi pe bancă cu Poli Iași, Stroungis face investigații în Grecia, Ekmekci s-a operat în Turcia

Acesta susține că danezul Holst, care va ajunge joi seară la Arad, ar putea lua pe banca de rezerve cu Poli Iași, în timp ce doi fotbaliști cu probleme la inimă sunt în Grecia, respectiv Turcia. „Holst e un mijlocaș care poate să joace și fundaș dreapta. Ni l-am dorit foarte tare, s-au făcut demersuri ca el să vină de la începutul sezonului, nu s-a putut. Acum a prins și el o portiță acolo, a reușit să-și rezilieze contractul, am înțeles că el oferă o sumă de bani ca să plece de la echipa din Suedia. Deseară va fi aici, e pregătit, a și jucat în weekend și, dacă reușim să-l facem până mâine, s-ar putea chiar să fie pe bancă. Stefanos (n.a. Stroungis) are un program separat, va pleca în Grecia pentru câteva zile să facă ceva teste sau controale la el acasă. Să vedem exact care e situația lui după incidentul care a fost la vizita medicală. El nu a mai avut probleme, am zis că cel mai bine e să aibă și păreri din Grecia. La Ahmet (n.a. Ekmekci) informația pe care am avut-o a venit din partea doctorului care mi-a spus el era programat la Timișoara. S-au făcut eforturi mari ca să găsim un loc ca să fie operat cât mai repede, pentru că nu e operație grea. Părinții au decis în ultima clipă să-l ducă în Turcia. Am înțeles că s-a operat, e bine, cred că a ieșit din spital și o să urmeze un program stabilit de doctorii din Turcia”, a mai afirmat fostul internațional.

Un comentariu

  1. Ii doresc succes lui Rednic, sa obtina rezultate bune cu echipa noastra UTA, insa „no comment” la discutiile sale de Cismigiu ce le face, mi se par dezagreabile.

    14
    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button