Uncategorized

După Keys, FCC UAV Arad o „repatriază” și pe Vitulova: Pivotul din Cehia a avut o medie de puncte de 11,7 în „galben-albastru”!





A doua jucătoare străină confirmată de FCC Baschet UAV Arad pentru sezonul 2023-2024 este Tereza Vitulova (24 de ani). De altfel, ca și în cazul Andreonei Keys vorbim de un come-back după un singur an de absență, petrecut de jucătoare la Rapid și Constanța.

Pivotul de 1,91 metri a semnat cu galben-albastrele și revine la gruparea de pe Mureș după doar un an de pauză. Cehoaica a avut la Arad medii de 11,7 puncte și 6,3 recuperări în 26:51 minute, cu 12,8 eficiență medie în 31 de meciuri de campionat, contribuind cu puncte importante la argintul obținut de „galben-albastre”. De asemenea, a bifat procente de 52,2% reușite la șuturile de două puncte, 32,7% la triple și 76,2% la libere. În ediția precedentă de campionat, Vitulova a evoluat în prima parte a sezonului pentru Rapid, ca mai apoi să semneze cu finalista ediției precedente de campionat, vicecampioana CSM Constanța. În 2018, Vitulova a cucerit medalia de aur la EuroBasket Women U20, Divizia B, eveniment găzduit de ţara noastră, la Oradea.

În Europa, pivotul a jucat pentru formaţiile din țara natală, BK Zabiny Brno şi Basket Zabiny Brno. La fel ca și americanca Andreona Keys, revenită și ea la Arad după doar un an, Vitulova a fost părtașă la prezența FCC UAV-ului în finala LNBF, din 2021/2022, când devenea vicecampioană națională cu echipa arădeană. Boglarka Biszak, Paloma Cucu, Andreea Mititelu, Bianca Voica-Nagy și Alexandra Ghiță au mai fost transferate până acum de FCC UAV, care le mai are sub contract și pe Andreea Fleșer și Anamaria Ciotir. O situație incertă are sârboaica Brankica Hadzovic, care nu a fost anunțată nici la plecări, dar încă nici nu și-a prelungit contractul cu Aradul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button