Superliga

Superliga, etapa a IV-a: Oțelul o încurcă și pe Sepsi, Moldovan „îngroapă” Rapidul și Voluntariul lui Poenaru se cațără pe locul 2!







Vineri


UTA Arad – Politehnica Iași  1-0. Moldovenii le-au fost superiori arădenilor la toate capitolele, posesie, șuturi pe și spre poartă, ocazii de gol, însă punctele au rămas pe Mureș. Slovacul Fabry a fost omul cu golul, după care, cu excepția a trei-patru atacuri adverse, defensiva lui Rednic și-a făcut treaba. Apoi, portarul Iacob a fost din nou printre cei mai buni oameni de pe teren.


Universitatea Craiova – FC Hermannstadt  1-0. Ca și UTA, oltenii au trăit periculos până în ultima secundă cu FC Hermannstadt. Totuși, spre deosebire de arădeni, craiovenii au avut ocazii clare de a dubla reușita din penalty a lui Ivan, însă au ratat prin Mitriță sau Baiaram. În cel de-al 6-lea minut de prelungire, mingea a ajuns pe capul lui Biceanu, aflat în 6 metri, dar Popescu a intervenit periculos și i-a oferit lui Laurențiu  Reghecampf prima victorie de la revenirea la U. Craiova.

Sâmbătă

FC Botoșani – FC U Craiova 1948 0-1. După ziua de azi, nu mai sunt echipe în SuperLigă la cota zero puncte. Primii care au punctat în clasament au fost oltenii lui Mititelu cu o victorie meritată la Botoșani. Prima parte a fost prelungită cu 14 minute, fiindcă s-a stat foarte mult până când VAR-ul a confirmat un offside la o fază de penalty a gazdelor. Oaspeții au jucat până la capăt și Bauza a taxat o greșeală în lanț a fundașilor adverși. Chițu a ratat patru ocazii mari în contul lui FC U care putea plăti cu două puncte dacă Mutombo nu rata din poziție bună în prelungiri. Nicolae Dică surâde pentru primul succes pe banca teamului din Bănie.



FC Universitatea Cluj – Dinamo București 1-1. „Câinii roșii” au făcut primul punct în prezentul campionat al SuperLigii în fața echipei ce au trimis-o în Liga a 2-a în vara anului trecut. La Mediaș, U. Cluj a început mai bine, dar Popa și Chipciu l-au grațiat pe Golubovic, prilej pentru Denis Politic să-și ducă echipa în avantaj. „Aripa” de 23 de ani a venit la Dinamo de la Cremonese, dar și-a făcut stagiatura în fotbalul englez. Egalarea a venit în debutul părții secunde, când Adi Popa a înscris primul său gol pentru clujeni, din centrarea lui Vătăjelu, ce l-a pierdut pe drum pe ex. utistul Costin. Până la final, ambele formații au avut șansa să-și adjudece duelul, dar ultimul fluier al arădeanului Hațegan le-a găsit la egalitate.

Duminică

Petrolul Ploiești – Farul Constanța 3-2. Pentru a doua etapă la rând, campioana ia trei goluri în Superligă și încă de la o formație fără mari pretenții. După 1-3 cu Poli Iași, Farul a cedat și la Ploiești, cu 2-3. După o primă repriză ternă, Petrolul s-a dus la 2-0, Gicu Grozav învingându-l pe Buzbuchi de la 30 de metri. Băieții lui Hagi au avut capacitatea să revină pe tabelă, dar concluzia au scris-o tot „lupii”, prin nou-intratul Irobiso. Amânarea meciului cu UTA le cade bine constănțenilor, care joacă joi, cu Flora Tallinn, în prima manșă a turului trei preliminar al Conference League.

FCSB – CFR 1907 Cluj 1-0. Pentru mulți suporteri steliști, a fost o seară specială. Echipa lor a revenit acasă, în Ghencea, pe noua arenă inaugurată în urmă cu doi ani și a făcut-o cu ocazia disputei cu CFR Cluj, poate principala contracandidată la titul în acest sezon. Partida a fost echilibrată, fără ocazii mari de poartă și cu două episoade cheie ce au influențat rezultatul final. Mingea l-a lovit în mână pe Dawa în careu, Bârsan și cei din VAR nu au intervenit, iar penalty-ul a venit în celălalt careu la duelul dintre Cvek și Compagno. Tot italianul a trimis sec, sub transversală și a decis soarta punctelor. FCSB rămâne singura formație cu maximu de puncte și după patru runde.

Luni

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Oțelul Galați   1-1. Nou promovata de pe Dunăre a fost aproape de un rezultat mare în Secuime. Oțelul a condus încă din minutul 5, Gaitan și Pop taxând eroarea de ultim apărător a lui Ninaj, iar Sepsi a alergat după egalare tot meciul. Aceasta a venit cu 4 minute înainte de final, de la Safranko, după o fază încâlcită în careul echipei lui Dorinel Munteanu. Gălățenii puteau da lovitura în prelungiri, când Tănasă a nimerit bara din stânga lui Niczuly. Moldovenii strâng 3 puncte, după ce le încurcaseră și pe UTA și U. Craiova.

FC Voluntari – FC Rapid 1923   2-1. „Cura” Cristiano Bergodi nu funcționează în Giulești. După două remize interne, a venit și primul eșec stagional pentru Rapid, în vecini, la Voluntari. A fost o seară horror pentru Horațiu Moldovan, fostul portar al UTA-ei greșind grav la ambele reușite ale ilfovenilor. Timișoreanul Doru Andrei a marcat în secunda 10 de la 33 de metri pe sub portarul „alb-vișiniilor”, Dugandzic a egalat 11 minute mai târziu, dar Moldovan a ieșit pe sub o centrare și a favorizat autogolul lui Braun. Tot Andrei a mai avut o bară pentru Voluntari, care e doua forță a campionatului sub comanda lui Ilie Poenaru.

Vineri, 4 august

UTA Arad – Politehnica Iași  1-0

Fabry 8

Cartonaș roșu: Samayoa 90+8

Universitatea Craiova – FC Hermannstadt  1-0

Ivan 16 – penalty

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Sâmbătă, 5 august

FC Botoșani – FC U Craiova 1948 0-1

/ Bauza 45+14

FC Universitatea Cluj – Dinamo București 1-1

D. Popa 51 / D. Politic 15

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Duminică, 6 august

Petrolul Ploiești – Farul Constanța 3-2

Jair 48, Grozav 69, Irobiso 90+3 / Mateus 73, Carnat 90

FCSB – CFR 1907 Cluj 1-0

Compagno  67 – penalty

Luni, 7 august

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Oțelul Galați   1-1

Safranko 86 / Al. Pop 5

FC Voluntari – FC Rapid 1923   2-1

D. Andrei 1, C. Braun 37 (autogol) / Dugandzic 12

Clasament

Etapa următoare:

Vineri, 11 august

Ora 20.30 FCU Craiova 1948 – FC Voluntari

Sâmbătă, 12 august

Ora 18.30 Oțelul Galați – Universitatea Cluj

Ora 21.30 Politehnica Iași – Universitatea Craiova

Duminică, 13 august

Ora 21.30 FC Rapid 1923 – Petrolul Ploiești

Luni, 14 august

Ora 20.30 Dinamo București – FC Botoșani

FOTO: FC Voluntari (facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button