UTA Arad

Raul Stanciu e utist cu acte în regulă și Rednic îl ia în calcule după despărțirea de Mustacă







Unul dintre juniorii utiști care au făcut pregătirea de vară de la A la Z cu UTA era cumva în aer până astăzi. La 16 ani, Raul Stanciu e și mezinul lotului, iar Mircea Rednic chiar remarca înainte de meciul cu CFR Cluj: „Nu știu care e situația lui, se antrenează foarte bine, sper să se rezolve”.


Într-adevăr, mijlocașul descoperit de CS Socodor nu a prins un loc nici măcar pe banca de rezerve în acest sezon al SuperLigii pentru simplul fapt că nu avea un contract cu UTA. Fotbalistul semnase cu Atletico Arad în vara lui 2021 și un an mai târziu a ajuns cu generația 2007 până în semifinala Ligii Elitelor U15 (pierdută la penalty-uri cu FCSB). În august 2022 a fost împrumutat de Atletico la Progresul Pecica, alături de colegii de generație Lucas Roșu și Lucas Câmpan, iar în această vară, mai ales când Rednic l-a oprit în lot, conducerea „Bătrânei Doamne” i-a oferit o înțelegere.

Semnătura mijlocașului de bandă s-a lăsat așteptată și pentru că impresarul său, Cătălin Sărmășan, a venit cu o ofertă de la Sassuolo pe adresa sa. Alături de Vlad Bădău, Stanciu fusese în probe la gruparea italiană în luna mai, a convins și „nero-verdi” intenționau să-l cumpere. Se vorbea despre 100 de mii de euro la semnarea actelor, alți 100 de mii de euro când Stanciu va debuta pentru echipa primavera a celor de la Sassuolo și tot 100 de mii de euro când arădeanul va juca și pentru echipa de seniori, prezență constantă pe scena din Serie A.

Doar că timpul a trecut, nu s-a mai concretizat nimic, iar Stanciu, care nici nu s-a mai antrenat sub comanda lui Rednic în ultimele două săptămâni, a semnat un contract cu UTA. Cel mai probabil, tânărul mijlocaș de bandă ar putea primi câteva minute și amicalul de astăzi, cu Avântul Periam, ce începe la ora 18, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. Cu atât mai mult cu cât gruparea fanion a Aradului s-a despărțit astăzi de Robert Mustacă, care era și el junior și evolua exact în banda stângă a liniei, post pe care evoluează și fotbalistul din Socodor.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button