UTA Arad

Iurasciuc, Abeid, Pop și Mihai – internaționalii UTA-ei în perioada următoare, se descurcă Rednic fără ei cu Farul?





Mircea Rednic a afirmat la conferința de presă ce precede meciul UTA-ei cu Universitatea Craiova că patru dintre elevii săi vor onora convocările la echipele naționale în perioada ce urmează.


Primul care merge „sub tricolor” este Darius Iurasciuc, între 20 și 24 august. Fundașul central de 18 ani a fost convocat de Adrian Dulcea la acțiunea din Ungaria a României U19, care prevede și un joc amical cu reprezentativa similară a țării vecine, miercuri, 23 august. Alți doi utiști dați sub formă de împrumut în Liga a 2-a au mai fost convocați, Fabiano Cibi (Dumbrăvița) și Ionuț Anișorac (Chindia), însă pe ultimul nu-l lasă gruparea târgovișteană la lot, fiind vorba de o acțiune în afara perioadei de pauză cauzată de acțiunile echipelor naționale.

Aly Abeid a fost solicitat de naționala Mauritaniei între 4 și 12 septembrie. Pe 9 va avea loc partida cu Gabonul, din cadrul etapei cu numărul 6 a Cupei Africii pe națiuni, iar fundașul stânga al UTA-ei va purta probabil banderola Mauritaniei.

În fine, Mircea Rednic mai anunță plecările la lot și ale lui Rareș Pop (18 ani) și Cristian Mihai (19 ani), însă clubul nu a primit convocările oficiale pe adresa celor doi. Probabil, „Puriul” a avut direct discuții cu selecționerii naționalelor U21 sau U20, Daniel Pancu, respectiv Costin Curelea, care – probabil – i-au comunicat direct că-i vor chema „sub tricolor” pe cei doi mijlocași.

Dacă se întâmplă asta și LPF-ul reprogramează meciul cu Farul Constanța pe 10 septembrie, UTA va avea mari probleme în dreptul fotbaliștilor sub vârstă, din moment ce Pop și Mihai sunt primele două opțiuni pentru Rednic. Evident, Gică Hagi va avea mult mai mulți fotbaliști convocați la toate categoriile de vârstă, dar impresia este că se poate descurca și cu ceea ce îi va rămâne în curte. „Cu Farul e reprogramat pe 10 septembrie, acum nu știu, nu văd altă dată când s-ar mai putea juca. Numai că problema lor e că au foarte mulți jucători la lot”, a comentat Mircea Rednic.

În fine, UTA îl mai dă la lotul național sub 16 ani și pe mijlocașul Eric Bărbat. Acesta va fi plecat la București între 19 și 26 august, timp în care va juca „sub  tricolor” și două partide amicale cu reprezentativa similară a Ciprului.

6 comentarii

  1. Pentru meciul cu Farul avem Stanciu si Negoescu iar ca varianta 3 poate sa fie Adelin Nica de la U18 sau Șerengău daca revine la UTA dupa ce a fost imprumutat la Crisul.

    4
    1
  2. Pe ANISORAC, uite ca, Chindia nu il lasa sa vina la lot pt. ca are nevoie de el fiind titular in echipa si o face foarte bine.

    5
    2
    1. Asa ar trebui și Uta sa facă, primordial interesul personal ar trebui! De câte ori sunt convocați, tot obosiți și fără chef se întorc!

      3
      0
    2. Nu prea merge cu refuzul nationalelor din cauza ca risti niste sanctiuni,creste cota jucatorului cu fiecare convocare dar daca se merge pe intelegere cu selectionerii,atunci functioneaza.

      1
      1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button