UTA Arad

Plusuri și minusuri la UTA în pauza cauzată de reprogramarea meciului cu Farul: „Am tot lotul la dispoziție, nu suntem avantajați că jucăm vineri”





Mircea Rednic a avut destule motive de bucurie după meciul cu Poli Iași. În primul rând, echipa sa a bifat primul succes stagional și nu a încasat în premieră gol în prezenta ediție a SuperLigii, după care a aflat că are la dispoziție două săptămâni să pregătească următorul meci pe puncte.


Meciul cu Farul fusese amânat, iar antrenorul utist și-a programat inițial trei partide de verificare, dintre care – însă – echipa sa a disputat doar două: 4-1 cu Gloria Lunca Teuz Cermei și 5-1 cu Avântul Periam. Cel de-al treilea, deplasarea de la Cluj, cu CFR, a fost anulat și asta pentru că arădenii au fost programați la Craiova, cu Universitatea, vineri, 18 august. „Perioada asta a fost foarte utilă pentru jucătorii veniți mai repede sau mai târziu, care aveau nevoie de un antrenament mai intens și fr cele două jocuri. Cu toate că mi-aș fi dorit mai multe meciuri, așa a fost situația, am fost programați vineri și nu am mai putut juca cu CFR-ul. De fapt, din cinci etape în patru am jucat vineri și nu ne avantajează deloc. Poate aveam șanse să-l facem și pe noul atacant dacă am fi jucat sâmbătă sau duminică, dar trebuie să ne descurcăm în orice condiții”, a spus Mircea Rednic.

Ca și plusuri, antrenorul utist a remarcat  faptul că toți jucătorii săi sunt apți. „Chiar îmi place de felul cum s-au antrenat jucătorii în aceste zece zile pe care le-am avut la dispoziție. Nu am niciun accidentat și ăsta e un lucru foarte bun. Mulți ziceau că preparatorii noștri fizici nu au experiență, dar asta se datorează și lor, demult nu am mai avut tot lotul la dispoziție. Eu zic că toți sunt pregătiți, nu mai avem timp și nu mai avem scuze după aceste 10 zile de antrenamente și cele două jocuri. I-a ajutat și pe ei foarte mult, sigur că au suferit săptămâna trecută, dar o să le prindă bine tuturor jucătorilor, sunt pregătiți. Avem și noi o perioadă cu meciuri adevărate, grele, cu echipe care au jucat în play-off, iar unele dintre ele sunt angrenate și acum în Conference League, precum FCSB, Sepsi sau Farul. O să vină o perioadă grea, dar am încredere în jucători, în echipă”, a explicat Rednic.

Totuși, doi jucători rămân în afara lotului din pricina problemelor cardiace. „Stroungis are acceptul celor din Grecia, unde a fost la o clinică, dar noi am cerut ca el facă examene și în România. E programat luni (n.a. la Institutul Național de Medicină Sportivă) și, în funcție de ce vor stabili cei de la București, vom vedea care e situația. În schimb, despre Ahmet Ekmekci nu prea avem informații. Doar mi s-a spus că operația a fost reușită și că intră într-un program, ori aici, ori în Turcia, părinții decid”, a explicat Rednic.

Față de disputa cu ieșenii, experimentatul tehnician îi are la dispoziție și pe mijlocașul Frederik Holst, dar și pe fundașul Marko Stolnik. „Holst e bine, s-a integrat, e deschis, vorbește foarte mult și ăsta e un lucru bun. Avem jucători care acolo, în teren, trebuie să vorbească, contează foarte mult comunicarea. E pregătit, vedem, ne gândim și în funcție de adversar cum jucăm. Marko e pregătit șiel, dar, repet, toți sunt pregătiți”, a mai transmis Mircea Rednic.

Un comentariu

  1. nu le place la anonimii contra UTA, NU prea au ce scrie, sau poate că au mers la pescuit….DOAMNE AJUTĂ!!! MISTER, TREBUIE JUCAT DESCHIS POATE SĂ MAI ȘI RISCĂM, SĂ JUCĂM CU CURAJ!!! ESTE O VORBĂ, DACĂ PIERZI, SĂ PIERZI FRUMOS. SPOR LA TREABĂ!

    10
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button