Fotbal judetean

Lacătul nou promovatei a fost spart spre final: CS Glogovăț – Athletico Vinga 1-0





Ehilibrate valoric, echipele din Vladimirescu și Vinga s-au duelat la cel mai încins „matineu” al anului, la aprope 40 de grade Celsius, pentru trei puncte ce ar putea cântări în economia clasamentului final. Glogovăț avea – oarecum – presiunea rezultatului și pentru a debutat cu eșec în noul campionat (0-2 cu Viitorul), în timp ce Vinga o bătuse fără probleme pe tânăra echipă din Nădlac la revenirea în primul eșalon județean.

Iar Athletico a continuat prestația bună din jocul cu „vameșii” și în prima repriză a partidei de pe „Constantin Sfârlogia“, când – însă – Ghergar și Otiș nu l-au putut învinge pe Miclean. Gazdele nu au stat să privească, iar Țîru l-a obligat pe Gherghel la o intervenție grea, mingea atingând și bara porții vingane. Doboș a ratat și el, iar cei de la Glogovăț aveau nevoie de altceva pentru a debloca partida.

Iar antrenorul Călin Dehelean a trecut la un sistem cu doi atacanți, apelând la Nibu și Petcuț. Iar golul de trei puncte avea să vină chiar de la Andrei Nibu, în minutul 70, care a fructificat pasa perfectă a lui Doboș. Și Vinga a avut situațiile sale și după pauză, tot prin Ghergar sau Achim, dar totul s-a terminat pentru ea când Cohuț a fost eliminat de pe teren după hențul comis pe linia porții. Penalty-ul dictat de „centralul” maghiar a fost irosit de Doboș, dar „Vladi” nu a mai riscat nimic până la final, ba chiar mai putea înscrie prin Coșa sau Neag sau Petcuț.

S-a terminat 1-0 și echipa de lângă Arad deblochează clasamentul. „Meciul nu a fost deloc simplu, dimpotrivă. Am întâlnit o echipă ce s-a apărat bine, greu de desfăcut, să zicem că am fost inspirați și cu schimbările de oameni și de sistem și a ieșit bine pentru noi. Băieții au fost niște eroi, atât ai noștri, cât și ai lor, să joci fotbal pe căldura asta e boală curată. Noi de pe margine am dorit să sărbătorim victoria cu ei, dar nu am avut cu cine, erau sleiți de puteri săracii. Îi felicităm și privim cu încredere spre meciul ce vine, de la Macea, de unde sperăm să mai luăm puncte”, a spus Călin Dehelean, care nu s-a putut baza azi pe Ruja sau Vereș.

Mult mai multe absențe au avut vinganii și anume Manea, Moștoi, Feraru, Ploscaru, Niszter, iar Roșu s-a accidentat la un moment dat. „Meci bunicel din partea noastră, cu siguranță nu meritam să pierdem. În prima repriză am avut două-trei ocazii imense, de singur cu portarul, dacă am fi marcat sunt sigur că nu ne mai întorceau. Cred că și remiza nu ne-ar fi convenit cum s-a jucat, după care am luat gol, am rămas și în zece și a fost. Păcat de efortul băieților pe o căldură insuportabilă, eu țin să-i felicit pentru joc, mai puțin pentru faza de finalizare”, a spus Vasi Topac, antrenorul-jucător al formației din Banat.

Formații:

CS Glogovăț: Miclean – Neag, Mariș, Diarra, Ciobanu (min. 80 – Cosma) – Doboș, Ianc, Vasilca – Coșa (min. 55 – Nibu), Țîru, Păulin (min. 62 – C. Petcuț). Antrenor: Călin Dehelean

Athletico Vinga: Gherghel – Cohuț, Gurban, Brozbic, Drăgulescu (min. 81 – Crișan) – Roșu (min. 70 – Cîșlaru), Topac, Gherghel, Otiș – Achim (75 – Maxim), Ghergar. Antrenor: Vasile Topac

Arbitri: Barath Janos – Hanyecz Bence, Ancsin Zoltan. ObservatoriAJF: Zsolt Szpisjak, Csaba Zsolt Farkas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button