Liga Elitelor

Patru meciuri la 40 de grade Celsius pe sinteticul de pe „Motorul”, 10 puncte pentru juniorii Academiei UTA!

Academia UTA a bifat cel mai bun weekend de la startul noului sezon în competițiile naționale în care evoluează. Parcursul nu a fost perfect, dar cele 10 puncte din 12 posibile în condiții de caniculă, pe „sinteticul” de pe „Motorul”, sunt de apreciat.

Liga de Tineret: Academia UTA – Csikszereda Miercurea Ciuc  2-2

UTA a înregistrat al treilea rezultat de egalitate consecutiv în Liga de Tineret, după remiza cu Csikszereda, scor 2-2. Pentru echipa lui Marius Ciubăncan și Sorin Botiș au marcat Kyrychenko și Bușu.

Roș-albii au început meciul cu Neag – Olăroiu, Joldea, Murgu, Curtuiuș, Maghiar, Vâlcu, Buză, Nica, Blaga, Kyrychenko. Singurul care a mai intrat pe parcurs a fost Bușu. Clipe grele pentru Răzvan Olaroiu, care s-a lovit de bordura de la gardul de pe „Motorul” și a fost tratat în ambulanță, dar e bine acum.

Cu cele trei puncte strânse din 9 posibile, arădenii sunt – deocamdată – pe locul 9, dar etapa viitoare aceștia joacă în „fieful” vecinei de clasament, LSP Bihorul.

Liga Elitelor U17: Academia UTA – Csikszereda Miercurea Ciuc  2-1

În Liga Elitelor U17, arădenii au obținut prima victorie în această ediție de campionat. Formația antrenată de Mihai Petcuț și Costel Bogoșel s-a impus cu 2-1 în fața celor de la Csikszereda.

UTA a deschis scorul în minutul 29 prin M. Salka, iar Calotă a făcut 2-0 în minutul 50. Cu 5 minute înainte de final, oaspeții au redus din diferență, dar arădenii au fost atenți și nu au scăpat cele trei puncte. Roșu – Chiș, Marinescu, Goja, Măgulean – Rusu, Salka – Felea, Crainic, Șiclovan – Calotă a fost primul unsprezece aliniat de UTA, pe parcurs mai intrând: Ilie, Ștef, Centye, Muntean și Nițu. Etapa viitoare, juniorii U17 se vor deplasa cu colegii lor mai mari tot la Oradea, pentru duelul cu LPS Bihorul.

Liga Elitelor U16: Academia UTA – FC U Craiova 1948  4-1

Și formația lui Gaica, Ungur, Bogoșel și Mărginean s-a impus în acest week-end. Echipa antrenată de cei patru a jucat în Liga Elitelor U16 împotriva celor de la U Craiova 1948, pe care i-a învins cu 4-1. pentru UTA, Baba a reușit o „dublă”, iar celelalte goluri au fost reușite de Ene și Ronai. Arădenii au început cu: Cutean – Vereș, Ancateu, Ene, Berar, Hodoșan, Corchiș, Păduraru, Tăroi, Tolcea, Iancu. Au mai jucat Baba, Glevan, Ronai, Leca și Burcă.

Liga Elitelor U16: Academia UTA – FC U Craiova 1948  7-0

O victorie clară în fața celor de la Craiova a reușit și echipa academiei din Liga Elitelor U15. Trupa pregătită de Dinu Donca și Alex Nistor a trecut cu 7-0 de U Craiova 1948 într-un meci în care Barbu a macat de patru ori, Tomoioagă de două ori și Pelău o dată. UTA U15 a început cu Șuli – Cioară, Tănăsie, Sherzad, Mărgan, Zachar, Pelău, Burta, Ile, Barbu, Sandu. Ceilalți jucători care au mai intrat pe parcurs au fost: Drăgușin, Antochi, Spătariu, Stoian și Tomoioagă.

Atât UTA U15, cât și cei de la U16, vor juca tot acasă weekendul viitor. Aceștia vor primi vizita echipelor de aceeași categorie a celor de la LPS Bihorul Oradea.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button