Rugby

Campionatul Național de Elită Sevens începe sâmbătă, la Arad: CS Universitatea l-a „repatriat” pe nou zeelandezul Moala, dar și pe Delcea!

În ziua în care naționala României debutează la Cupa Mondială de Rugby din Franța (sâmbătă, de la ora 16,30), CS Universitatea Arad e gazda primei etape a Campionatului Național de Elită Sevens. Pe 9 septembrie, de la ora 9, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, se întrec cele opt echipe calificate în urma turneului de la București din urmă cu o lună de zile.

Întrecerea începe cu faza grupelor. „Stundeții” arădeni fac parte din Grupa A, alături de CS Rapid, CS U Elbi Cluj și RC Grivița, în timp ce în cealaltă grupă vor juca: CS Poli Iași, CSM Constanța, CS Năvodari și Știința Petroșani.

Moala și Delcea revin la CS Universitatea

Față de turneul din Capitală, antrenorul Cătălin Fercu se va mai baza pe doi jucători, unul dintre ei fost component al naționalei de rugby în 7. Este vorba despre nou-zeelandezul Viliami Moala (42 de ani), care s-a despărțit de recent de echipa din Petroșani și revine după un an de zile la Arad. Moala e stabilit la Timișoara, ca și Denis Delcea (21 de ani), celălalt transfer recent al arădenilor.  „Revenirea lui Moala la noi e un mare câștig, căci vorbim despre un rugbist de mare valoare, cu mare experiență inclusiv în întrecerile de rugby în 7, fost component al echipei naționale. Delcea ne va ajuta și el, sunt sigur, rămâne să ne batem cel puțin pentru locurile 5-6 la această etapă de la Arad, dar e clar că ne-am dori mai mult, sper să și putem. Am reușit să ne și antrenăm în această săptămână pe arena din Sânnicolau Mic, acolo unde vom și juca și îi mulțumim Primăriei pentru înțelegere. Bineînțeles, mii de mulțumiri și partenerilor noștri de la Dey”, spune Marian Grindei, co-antrenorul arădenilor alături de fostul internațional, Cătălin Fercu.

Față de turneul de la București va lipsi Alexandru Iștoc, care se căsătorește chiar sâmbătă, având ca invitați o parte dintre colegii săi rugbiști care joacă la

Programul turneului de la Arad, de sâmbătă, 9 septembrie

9:00, Gr.A, CS Rapid-CSU Arad

9:20, Gr.A, CSU ELBI Cluj-RC Grivita

9:40, Gr.B, CS Navodari-CS Poli Iasi

10:00, Gr.B, CSM Constanta-Stiinta Petrosani

10:20, Gr.A, CSU Arad-RC Grivita

10:40, Gr.A, CS Rapid-CSU ELBI Cluj

11:00, Gr.B, CS Poli Iasi-Stiinta Petrosani

11:20, Gr.B, CS Navodari-CSM Constanta

11:40, Gr.A, CSU ELBI Cluj-CSU Arad

12:00, Gr.A, RC Grivita-CS Rapid

12:20, Gr.B, CSM Constanta-CS Poli Iasi

12:40, Gr.B, Stiinta Petrosani-CS Navodari

13:30, Partida locurilor 7-8, Loc 4 Gr.A-Loc 4 Gr.B

13:50, Partida locurilor 5-6, Loc 3 Gr.A-Loc 3 Gr.B

14:10, Partida locurilor 3-4, Loc 2 Gr.A-Loc 2 Gr.B

14:30, Partida locurilor 1-2, Loc 1 Gr.A-Loc 1 Gr.B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button