Fotbal judetean

Gruparea din Podgorie rămâne singură în fotoliul de lider după o deplasare complicată: Şoimii Şimand – Păulişana Păuliş  2-3





Știind că Frontiera Curtici a ratat victoria la Vladimirescu, Păulișana Păuliș avea șansa să rămână singură în fotoliul de lider dacă ar fi câștigat în dificila deplasare de la Șimand. Și avea să reușească la capătul unei partide pe care părea să-l controleze, dar pe care l-a terminat cu emoții, căci gazdele au revenit de la 0-3 la 2-3.

Șimăndanii au încercat să-și ia tare adversarul, au pus presiune timp de 10-15 minute, dar gruparea din Podgorie a ieșit basma curată. Totuși, echilibrul părea total până în minutul 44, când N. Marc a tras la poartă, mingea a fost deviată și Mureșan a fost bătut. Repriza a doua a început cum s-a terminat și prima cu gol al oaspeților. În minutul 49, Brândușe a centrat în fața porții și D. Ștefan a îndeplinit formalitatea. 0-3 s-a făcut în minutul 64, când Cătălin Morariu a marcat de ziua sa dintr-un penalty obținut de P. Varga din duelul cu D. Varga.

Șimăndanii nu au renunțat la luptă și au început să mai spere în minutul 70. De această dată, P. Varga a fost jucătorul care a faultat în careu, pe Don și P. Măgulean a înscris de la puctul cu var. Gazdele au rămas în presiune, dar reușita de 2-3 a venit prea târziu pentru a mai putea spera la un punct. În primul minut de prelungire, a centrat Roza și același Măgulean a pus pieptul și a reușit „dubla”.

Șimandul rămâne la cota 4 puncte, dar după doar trei meciuri jucate, fiindcă e una dintre echipele ce au stat în acest start de sezon. „Am început foarte bine, știam că adversarul va juca pe contratatac, dar la al doilea lor atac am luat gol după un corner, la greșeala lui Moț. Alte greșeli personale am avut și la celelalte goluri ale lor, asta e a fost un meci pe care nu meritam să-l câștigăm. Rezultatul este corect și este învățătură de minte, ca să profităm de ocazii atunci când le avem și să fim mai deciși în ceea ce trebuie să facem în treimea adversă. În apărare trebuie să evităm greșelile personale, care apar, cred eu, din cauza unei prea mari încrederi în noi. Pozitiv a fost că le-am pus mari probleme celor de la Păuliș, chiar dacă am jucat astăzi mai slab și le-am arătat vulnerabilitățile pe care le au la fază fixă, când se apără în zonă, păcat că nu am marcat. E adevărat că nu am jucat etapa trecută, am făcut un amical miercuri, dar nu pot da vina pe lipsa meciului oficial”, a spus Jany Ruska, antrenorul șoimilor.

Șimandul obișnuia să fie o „bestia nerra” pentru Păuliș, dar trupa „alb-albastră” a venit cu încrederea și determinarea date de cele trei succese la rând, care s-au făcut patru. „Nu a fost deloc un meci simplu, dumpotrivă. Am întâlnit o formație preocupată de joc, ce a încercat să ne ia tare și dar față de alte meciuri cu ei acum ne-am apărat destul de bine. În față am fost destul de pragmatici, ne-am dus la 0-3, după care – parcă – ne-am relaxat puțin. Una peste alta, eu zic că punctele sunt meritate, ne simțim bine pe primul loc, acum trebuie să dorim să facem tot posibilul să rămânem acolo. Eu îmi doresc mereu să câștig, văd că băieții la fel, până acum ne-a ieșit, dar e clar că dificultatea meciurilor va crește”, a precizat Vasilică Georgiu, tehnicianul grupării din Podgorie.

Formații:

Șimand: D. Mureșan – D. Varga (64 Onaca), Dolga, Peia, Cl. Ujoc – Rus (55 Apostol) P. Moț (55 Cordoș) – Sechel (71 Ciupuligă), Roza, Mandache (56 Don) – P. Măgulean. Antrenor: Jany Ruska

Păulișana: E. Toma – E. Calancea, Cernat, Pleșca, Nădăban – S. Berar, C. Morariu, N. Marc, P. Varga – Brândușe (76 Bogdan), D. Ștefan. Antrenor: Vasilică Georgiu

Arbitri: Alex Gornic – Sergiu Găluți, Denis Calnacov

Observatori AJF: Leontin Buda, Andras Mako

Un comentariu

  1. Felicitari tuturor ce fac parte din familia Pauliș ,rezultate excelene ceea ce inseamna ca se munceste bine si fiecare isi face datoria , fiecare in particica care se pricepe.

    5
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button