Rugby

Postura de gazde nu i-a prea ajutat: Rugbiștii arădeni au trebuit să se mulțumească cu locul 6 la etapa Campionatului Național de Elită Sevens + FOTO





În ziua în care naționala României a debutat la Cupa Mondială de Rugby din Franța cu eșecul previzibil în fața Irlandei (8-82), CS Universitatea Arad a fost gazda primei etape a Campionatului Național de Elită Sevens. Pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, ar fi trebuit să se dueleze cele opt echipe calificate în urma turneului de la București, din urmă cu o lună de zile, dar RC Grivița nu s-a mai prezentat.

Eșecuri pentru arădeni, Farcaș a ajuns la spital

Bucureștenii ar fi trebuit să joace în Grupa A, alături de „studenții” de pe Mureș, CS Rapid și CS U Elbi Cluj, în timp ce în cealaltă grupă au jucat: CS Poli Iași, CSM Constanța, CS Năvodari și Știința Petroșani.

Așadar, CS Universitatea a câștigat la „masa verde” (5-0) cu RC Grivița, în timp ce partidele cu giuleștenii și clujenii au pierdute cu 12-42, respectiv 7-61. Așadar, băieții antrenați de Cătălin Fercu și Marian Grindei au rămas să se bată doar pentru locul 5, însă și echipa din Năvodari s-a dovedit mai puternică, impunându-se cu 38-7.

În ultima partidă, CS U nu s-a mai putut baza pe Andrei Farcaș, care a suferit o comoție și a fost transportat cu Ambulanța la spital. Aici și-a revenit, însă cariera sa de rugbist este serios pusă în pericol, căci se află deja la a treia accidentare de acest gen.

Fercu: „Avem destui jucători de antrenament, care pur și simplu se pierd când intră în teren”

Altfel, pentru Arad au jucat: Daniel Stoica, Ștefan Postolachi, George Szucs, Alvaro Berchi, Viliami Moala, Bogdan Gîrbovan, Albert Morcan, Răzvan Anton, Denis Delcea, Eugen Argintaru, Maximilian Pintea și Aleodor Sobolu, iar concluziile le-a tras antrenorul Cătălin Fercu: „Sincer, mă așteptam la mai mult pentru că i-am văzut pe băieți destul de încrezători. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că avem destui jucători de antrenament, care pur și simplu se pierd când intră în teren. Asta e, acest loc 6 a venit firesc, pentru că nu s-a prezentat Grivița, de altfel echipa pe care ne-am propus să o batem 100% și pe teren. După cum se știe, echipa are statut de amatoare, ne antrenăm de câteva ori pe săptămână. Vorbim despre jucători care lucrează 8,10,12 ore pe zi și să te antrenezi după un astfel de program este foarte greu. Încerc să fac antrenamente cât mai plăcute, ca să îi și destind, dar prea multe nu poți face. Cum zicea și Ovidiu Șerban, fostul nostru antrenor de pe vremea Contor Zenner, niște deprinderi negative nu le mai poți schimba, mai ales că unii sunt deja în vârstă și nu îi mai poți modela”.

CS U Elbi Cluj a câștigat etapa de la Arad

Competiția de la Arad a fost câștigată de CS U Elbi Cluj, care a dispus cu 21-19 de CSM Constanța în finală, iar pe locul 3 s-a clasat Rapidul, care a bătut-o cu 26-19 pe Știința Petroșani în finala mică. Evident, pe poziția a 7-a a ieșit Poli Iași, care nu a avut adversar prin neprezentarea Griviței. Următoarele etape vor avea loc la: Alba Iulia pe 14 octombrie și la București pe 28 octombrie

Mini-galerie foto de la finala pentru locul 5 dintre CS Universitatea Arad și CS Năvodari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button